IS har rekryterat i Sverige i decennier

ISLAM. Sverige har sedan flera decennier varit en bas för rekrytering av våldsbejakade extremister, säger Peder Hyllengren, terrorforskare på Försvarshögskolan, till SVT Nyheter.

Enligt honom beräknas omkring 300 personer har rest till Syrien och Irak sedan 2011 för att stödja terrorgrupper. Det är flest i EU i förhållande till folkmängd. – Sverige har stuckit ut, säger Hyllengren.

En anledning till siffrorna är att Sverige har varit sena med att stifta hårdare lagar, enligt Hyllengren.

-Pettersson säger att lagarna är inte den stora orsaken.

  1. För stor invandring från dysfunktionella muslimska länder.
  2. Nästan obefintlig id- och bakgrundskontroll.
  3. Låga straff och inte obligatorisk utvisning.
  4. De lagar som finns används inte, eller används till lägsta straffskalan.
  5. Alldeles för lätt att bli svensk medborgare och medborgarskap återkallas aldrig.

Här är ”svenskarna” som har dömts för terrorbrott utomlands. 

 

Grekland 2017 och Bosnien 2007: Jugoslav (Bosnier) och svensk medborgare, dömd till 15 år för medlemskap i terrororganisation. Tidigare dömd för förberedelse till terrorbrott i Bosnien 2007. En annan man med svenskt uppehållstillstånd men medborgare i Jemen, dömdes samtidigt. SVT kallade dem Göteborgare. Tidigare HÄR. 

Syrien och Sverige 2016: En irakier och en etiopier, båda muslimer, med svenska medborgarskap döms i Sverige till livstids fängelse för brott begångna i Syrien 2013. Den ena blev dessutom svårt skadad i Syrien och kommer förutom fängelsekostnader att belasta sjukvården/assistans så länge han lever. Tidigare HÄR. 

Somalia och USA 2016: Två somalier med svenskt medborgarskap döms till elva års fängelse i USA för bland annat materiellt stöd till al-Qaida. Tidigare HÄR. 

Danmark 2012: Fyra personer. Tre svenska medborgare, med rötter i Tunisien och Libanon samt en tunisisk medborgare med uppehållstillstånd i Sverige döms till tolv års fängelse för förberedelse till terrorbrott i Danmark. Tidigare HÄR. 

USA 2009: Libanes med svenskt medborgarskap döms till livstids fängelse i USA för bland annat materiellt stöd till al-Qaida.

Marocko 2008: Marockan med svenskt medborgarskap döms till re års fängelse i Marocko för terroristbrott.

Sedan har vi Osama Krayem, född och uppvuxen i Malmö som väntar på åtal för medverkan i terrorattentaten i Paris 2015 och Bryssel 2016. Tidigare HÄR. 

Mohamed Belkaid som hade uppehållstillstånd i Sverige och flera år bodde i Märsta och misstänks för att ha koordinerat Parisattackerna dödades vid ett polisingripande i Bryssel 2016. Tidigare HÄR. Belkaid ljög flera gånger om sin identitet men fick ändå vara kvar i Sverige.

Det finns fler exempel, men jag stoppar där. Så vad fejkmedia än påstår så har jag inte hittat en enda svensk som begått terrorbrott och följaktligen hade Sverige sluppit många problem utan den muslimska importen…

6 thoughts on “IS har rekryterat i Sverige i decennier

  1. Det rådande svenska läget kan närmast beskrivas som en social patologi – ett sjukdomsalstrande socialt tillstånd som hotar och bryter ned den moraliska ordning samhället vilar på. Detta är för övrigt ett scenario som medvetet tillskapats av landets allt annat än nationsvänliga regim, i syfte att gå oligarkernas agenda till mötes.

    Legitimitetskrisen med dess kraftigt minskade förtroende för våra politiska auktoriteter är en naturlig följd av den vanhävd de försatt den tidigare acceptabelt fungerande rättsstaten i och som nu erbjuder en i det närmaste friktionsfri terräng för terrorism och grava våldsdåd.

    Statskonstnärer som ovan sagda miljöpartist, vilka de facto vid vart scenframträdande bevisat sina moraliska tillkortakommanden, agerar i enlighet med det manuskript de får i handen och vars enda mål är att ge en illusion av ansvarstagande och därmed behålla sina vilseförda väljare.
    Andreas.

  2. De täckande löven faller – ett och ett – från den fantastiska idealstaten. Hur mycket skall till innan allt av lögn och förljugenhet avslöjas?

  3. Att så kallade ”flyktingar” lämnar Iran/Afghanistan med pass och ID – annars kommer de inte ut från dessa länder!
    Vid Sveriges gräns samlar smugglarna in passen och de kan tack vare Socialdemokraterna och MILJÖDÅRARNA söka asyl i vårt land Sverige!
    I praktiken blir de sedan Sveriges ansvar, de går inte att utvisa då inget land tar emot kriminella utan pass!
    Fattar ni ? Då har ni fattat mer än svetsarens gäng….!

  4. Inte konstigt alls , ett land som har noll kontroll över vad som släpps in får givetvis betala ett högt pris för sin Dumsnällhet.Hade man åtminstone tagit lärdom av sina dumheter, men dom fortsätter i oförminskad takt!

KommenteraAvbryt svar