Är det sant och relevant att Vinterklasen har sålt sina fastigheter i Vingåker?

MEDIA. Det smått turbulenta fastighetsföretaget Vinterklasen har nu lämnat Vingåker bakom sig och sålt alla sina fastigheter på orten. Marktvister och bråk om p-böter med kommunen har förekommit genom åren.

Det var i slutet av oktober som två jättelika affärer genomfördes där Vinterklasen AB sålde hela sitt fastighetsbestånd i Vingåker och Högsjö, rapporterar de Eskilstunastyrda lokaltidningarna Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg så vi länkar inte.

Nåväl, är detta sant och relevant? 

Ja, delvis. Fast det var inte två affärer utan tre. I Vingåker, Högsjö och Rejmyre. Köpesumman var heller inte 30 miljoner som tidningarna skriver utan långt över 100 miljoner. Med tanke på att affären undertecknades den 27 oktober 2017 så borde det funnits tid att kontrollera fakta bättre.

Tidningarna rapporterar att Vinterklasen AB och dess vd Åke Holmström är omdiskuterade, kontroversiella, indragna i tvister, turbulent med mera.

Det är nog sant, men det är aldrig ens fel när två träter och med över 400 lägenheter och kommersiella lokaler finns en del att tvista om.

Lokaltidningen Södermanlands Nyheter, SN, borde tänka sig för extra när de skriver om Vinterklasen AB ”Bolagets ägare Åke Holmström har varit i blåsväder för att ha hyrt ut sin lokal Cupol i Oxelösund till Sverigedemokraterna 2014 och till spelningar av bandet Ultima Thule 2016.”

Ovanstående blåsväder bestod i att Södermanlands Nyheter skrev en mängd osanna och vinklade artiklar om Holmström och hans familjs bolag. Bolaget hyrde även ut till Alliansen, S, ABF, med flera och SN fälldes för grova journalistiska övertramp i Pressens Opinionsnämnd (PON).

En ärlig journalist hade naturligtvis skrivit att Södermanlands Nyheter varit i blåsväder eftersom de fälldes för journalistiska övertramp.  

När bandet Ultima Thule höll tre fullsatta konserter var det enda blåsvädret SN:s spekulationer om nazism, bråk och upplopp innan konserterna det enda kontroversiella. Dåligt SN, tänk om ni i stället hade skrivit om alla glada och vänliga människor som besökte arrangemangen.

-Pettersson säger att SN borde vara bättre, mycket bättre på lokal journalistik. Mängder av felaktighet, agendasättande vinklade nyheter blandas med lite sanning. Dåligt.

Huvudartikeln om försäljningen är skriven av Katrineholms-Kurirens Per Hellgren.

Journalisten som ber om ursäkt, var ett mejl Pettersson fick från en journalist som då arbetade på SN. Numera på annan tidning.

När Petterssons var med i tre ”oberoende” tidningar samtidigt. 

Det är väl bäst att jag berättar Pettersson är partisk, Holmström är Petterssons systers son. Åke är speciell, det erkänns, men inte värre än att eventuella problem går att lösa över en kopp kaffe och är man just mot Holmström blir men bra bemött.

Minns ni ”opartiska” SN.

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.
Vad är sant frågar SN. Vi vet svaret. Långt ifrån allt som skrivs i SN…

Vad är sant och relevant i lokaltidningen?

 

6 thoughts on “Är det sant och relevant att Vinterklasen har sålt sina fastigheter i Vingåker?

  1. Tja,Stenbock som kommit till åren,tror sig veta att det ligger den bekanta svenska avundsjukan bakom det mesta.Den s.k. Jantelagen är något som framför allt partierna till vänster om SD i alla år följt.
    Utan att känna Petterssons systerson, (neffe) lär det vara denne som SN är ”förtrödna pu” (skånska för avundsjuka) Typiskt i framförallt mindre städer/orter,är något jag brukar jämföra,med ”kräftor i en hink”…Försöker någon av dessa fly för livet,drar de andra ner honom på botten igen !!!
    I Absurdistan får inga träd växa till himmeln….

  2. De ser inte sanningen som finns i verkligheten, de vägrar öppna ögonen och bry sig om sin nästa, svensken. Men nästan på andra sidan jordklotet går att klematis med. Förstår inte detta hat mot svenskar.

KommenteraAvbryt svar