Året var 1968, det år då PK skapades

HISTORIA. -Pettersson har nyss tittat på SVT:s dokumentär ”Året var 1968”. 

1968 – var året med uppror, bråk och protester. Det var demonstrationer mot Vietnamkriget, mot en tennismatch mot Rhodesia, mot julen, mot kapitalismen, det var nära väpnat revolution, den kom av sig men vänstern lyckades ändå. De tog över medierna, sakta och smygande men de tog över. 

Sovjetunionen och Warszawa-pakten invaderade Tjeckoslovakien 1968 men det tyckte västern inte var så allvarligt som USA:s krig i Vietnam. Det var vänsterns tid, och Pettersson som inte hejade på FNL blev uppsatt på kommunisternas dödslista i min hemstad Oxelösund.

Det var året då vår tids problem med medierna skapades. Svenska medier, inga nämnda och inga glömda, är fulla av journalister med bakgrund i 68-rörelsen. Det ligger inprogrammerat i deras journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor, att tycka vänster.

Olyckligtvis är eller var många av dessa journalister relativt högt uppsatta i redaktionerna och deras riktlinjer följs av yngre journalister, som hoppas på fasta anställningar efter sina många vikariat, och fega mellanchefer, som mest av allt är intresserade av ett bekvämt liv, i vilket bostadslånen kan fortsätta amorteras.

Kort sagt 1968 skapades PK-medierna och den smala åsiktskorridoren, likväl som mångkulturen skapades 1975.

År 1968 beslutade riksdagen att invandringen skulle regleras. Som ett skäl för regleringen angavs att den var nödvändig för att landets resurser skulle räcka till för att ge samma levnadsvillkor till invandrare som till svenskar…

Det var en helt annan tid även om det förekom stenkastning även då…

Tage Erlander som var statsminister 1968 sade år 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Titta gärna på SVT Play, orkar ni inte se hela filmen, spola fram till 50 minuter och titta när Tage och hans fru Aina Erlander, åker på valturné, de två i sin egen Volvo Amazon! Det var andra tider. Efter Tage fick vi en ny statsminister 1969, han hette Olof Palme och det gick som det gick, men skyll inte på Palme, han valdes av väljare…

Tage Erlander på valturné i sin egen privata Volvo Amazon, fru Aina körde, Tage läste karta och livvakter var inte uppfunnet.

Året var 1968, Sven-Ingvars i Norge

19 thoughts on “Året var 1968, det år då PK skapades

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Vänster packet som demonstrerade för arbetarnas rätt och emot Vietnamkriget hade högtidsstunder. Jag var hemma tillfälligt i Sörmlands residensstad och det var demonstrationer av ovan nämnda arbetsskygga men enligt eget omdöme arbetarvänliga.
    Jag och min fru satt vid ett bord på ett arbetarställe och åt lunch då ett gäng av de arbetarvänliga kom in såg sig omkring, varvid en tös utbrast ”här kan vi inte äta det är alldeles för många blårockar” och raskt begav sig till den fiiinare delen av Värdshuset.
    Vilket hyckleri!

  2. Av högskoleutbildade förväntas: a) kunskap b) logiskt tänkande c) resistens mot propaganda. Vi universitetsutbildade i Polen matades med kommunistisk propaganda från morgon till kväll överallt – i skolan, på hökskolan, po jobbet. Och vi blev inte indoktrinerade. Varför högskoleutbildade och intellektuella i Sverige är faktaresistenta, hjärntvättade kommunister? Förklara mig någon!

  3. 40 år tog det, att förstöra ett helt land med fredliga medel. Förstört är det, fast Bert-Ragnar och Brynhild i sin lilla stuga i Emmabodaskogarna inte vet om det än. Sverige är ju på kartan ett land som ser ut som en lång skitkorv, detta stämmer också perfekt in med verkligheten.

  4. Nu är Stockholms gatubild som tagen från ett främmande land.
    Huset står i stort sett kvar men människorna är helt annorlunda.
    Svenskarna är borta.

  5. Har sett dokumentären ”året var 1968”. Kriget i Vietnam var vansinnigt och fegt och det satte outplånliga spår i Sverige, vi fick PK….Efter Thage Erlander kom PK:s gullgosse lille Olof som inte kunde knyta skosnörena själv i vuxen ålder….! Han blev ”vän” med diktatorn Fidel Castro och Afrikas Hitler, massmördaren Robert Mugabe som körde ut vita farmare och slaktade Zimbabwes ekonomi, landet blev Afrikas fattigaste. Afrikas Hitler fick bistånd från Sverige, en stor del finns idag på Robert Mugabes privata bankkonto, – 13miljarder kronor…..Olof Palme var även ”vän” med PLO:s Arrafat, en terrorist som också fick mycket bistånd av Sverige. Vi fick se en början på massinvandring av personer från exempelvis Bangladesh, – ROY RHAMAN…..med flera…..
    PK blev INTE bra för vårt fosterland Sverige, de saknade alla livs-och arbetserfarenhet men flera var duktiga i skolan, teoretiker och SOCIALDEMOKRATERNA blev vägen till en karriär….

  6. 1946 när Tage Erlander valdes och allting centraliserades, alla arbetares pengar, alla hemmafruar blev byråkrater, alla på landsbygden deporterades till miljonprogrammet. Massinvandringen från Medelhavet inleddes, Invandrarverket grundades. Presstödet och SVT grundades.

    Det var Tage Erlander personligen som skapade dagens islamistiska PK-Sverige!

    (Att somliga extremister fortfarande förnekar och censurerar detta är SKRÄMMANDE!)

    • @ Björn Larsson

      Invandring består av många olika delar.

      Arbetskraftsinvandring
      Asylinvandring
      Anhöriginvandring
      Kvotflyktingar
      Människosmuggling (varav många ej registreras och saknas i statistiken)
      O s v

      Efter WW II 1945 fram till c:a 1970 var den övervägande delen arbetskraftsinvandrare som anlände – ofta värvades hit till Sverige från ffa närliggande västeuropeiska länder t ex. Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Italien, UK, Nederländerna. Dessa utgör de låga tal som visas i diagrammet du länkade till.

      Jag har själv mycket goda erfarenheter efter att ha haft många av dessa europeiska arbetskraftsinvandrare som kollegor på jobbet och privata vänner. Ambitiösa, välutbildade, hederliga och i mycket litet behov av integrations- / migrationsåtgärder. Endast grundläggande svenskutbildning behövdes och ordnades lätt.

      Under 1970-talet kom det krigs- och terrorflyktingar från många andra nationer t ex Vietnam, Ungern, Chile, dåvarande Tjeckoslovakien, Polen, Colombia, mellanöstern (Iran, Irak, Libanon, Palestina m fl) samt några afrikanska stater ex.vis Sydafrika, Angola, Somalia etc.

      Fortfarande var antalet invandrare relativt lågt och för de flesta blev integrationen in i det svenska samhället helt OK om än inte alltid 100% lyckosam beroende på invandrarnas bakgrund från ursprungslandet (språk, utbildning, kultur, religion etc).

      Vad som sedan har hänt från c:a 1980 och fram till dagens datum har ju succesivt orsakat ökande problem. Det mesta har helt spårat ur. Vi har ju nu nått rena katastrofläget där knappast någon del i integrations- / migrationsarbetet fungerar alls längre. Det är de stora grupperna som i diagrammet du postade utvisar kurvor som pekar nästan lodrätt uppåt. Tyvärr!

  7. Vad jag saknar den tidens Sverige. Jag gjorde lumpen 68 -69.Det var mycket nytt på en gång.Jag tror färg tv och kanal 2 kom samtidigt .Man bli gråtfärdig när man tänker på hur Sverige var då och hur det är nu.Sossarna skäms och gå och gräv ner er.Mvh Adolf

  8. År 1968 så tillhörde Schweiz, Sverige och USA världens i särklass tre rikaste nationer. Med framgång följer internationellt anseende. Svensk litteratur, konst, film, teater, mode stod högt i kurs.
    År 1969, på partikongressen, så övertog vänsterfalangen inom socialdemokratin, med Olof Palme i spetsen, kommandot och då började helvetesmarschen nedåt för svensk ekonomi och Sverige sjönk som en sten i välfärdsligan. Skattetrycket ökade med 40% och som inte detta räckte så steg statsskulden från ynka 39 miljarder sek till 1,300 miljarder sek. Sveriges saga som en framgångsrik nation gick i tusen bitar.
    Nu står Vi där med byxorna nere vid fotknölarna och omvärlden skrattar åt oss.
    Jag har varit med om hela resan och har fortfarande svårt att förstå hur snabbt en framgångsrik nation bokstavligen kan köras så snabbt käpprätt åt helvete!

  9. Läs och häpna en fransk väninna till mig beslöt sig efter 68-rörelsen i Paris att utbilda sig till gynekolog och ”viga sitt liv” till att ”rädda” arabiska kvinnor i Paris, hon sade efter sin pension att hon inte hade gjort något som främjade dessa kvinnor, ALDRIG hade hon undersökt under alla dessa år en arabisk kvinna på sin klinik ….utan att en manlig anhörig hade närvarat .
    Sedelärande hon hade aldrig gjort det valet idag med facit ihand !

  10. Pettersson har rätt men ändå inte. 1968 var det är som kulturmarxismen, AKA PK, fick sitt genombrott i Europa. Förspelet började 1867 med Das Kapital av Karl Marx som sådde utopiska idéer i svagsinta människor vilka kulminerade med de två revolutionerna i Kejsardömet Ryssland. När Marx likasinnade försökte göra samma sak i Kejsardömet Tyskland i samband med första världskrigets slut slogs det ner av socialdemokrater.

    En annan metod måste till och 1923 grundades Institut für Sozialforschung AKA Frankfurtskolan som Hitler tyvärr jagade iväg till USA där idéerna fick fäste inte minst på Columbia University. Fyrtiotalarna lockades av idéerna och som allt annat letade det sig till Sverige dock via Frankrike (Majrevolten) 1968.

    Så Pettersson har rätt, skiten drabbade oss 1968. Fiskandet i grumliga vatten är dock hundra år äldre och i motsats med ett årgångsvin har det inte blivit bättre med åren. Man kan bara undra hur många dysfunktionella länder och hur många utopiska regimer som världen måste uppleva innan vi äntligen gör oss av med skiten?

    • Och då initierade svenska socialismen sitt fulla ultimata demokratiuttryck: svenskarna fick order att dua varandra och så har det varit och och fortfarande pågår – en demokratisering av allt som heter inkompetens, dumhet, ignorans dubblerad av arrogans.

KommenteraAvbryt svar