Victoria Kawesa döms för upphovsbrott

BROTTSLIGHET. Feministiskt initiativs tidigare partiledare Victoria Kawesa åtalades i september i år för upphovsrättsbrott. Nu döms hon till 15.000 kronor i böter och 6.000 kronor i skadestånd till den upphovsman vars verk hon plagierade, enligt Expressen

Kawesa överst till höger

 

Det var på en genuskonferens i Göteborg förra hösten som Kawesa föreläste om ”vithetens normativitet” som hon hävdade var hennes egen forskning. Kawesa hade dock lite otur, i publiken satt nämligen doktoranden Therese Svensson som gjort forskningen och tilltaget avslöjades snabbt.

Kawesa dömdes på fredagen i Patent- och marknadsdomstolen i Stockholms tingsrätt för brott mot upphovsrättslagen. Hon döms för för oaktsamhet, inte för uppsåtligt brott.

Själv har Kawesa hävdat att åtalet är rasistiskt och sexistiskt, att hon åtalas därför att hon är svart och kvinna. En vit man skulle enligt Kawesa implicerat inte ha åtalats eller dömts. Kawesa har även tidigare varit i blåsväder för märkliga politiska utspel kopplade till hudfärg.

Kawesas advokat meddelar att man överväger att överklaga domen men att man inte definitivt har bestämt sig ännu. Kawesa har förnekat brott men medgett att hon begått ”ett misstag” och ”varit slarvig”.

Kawesa avslöjades inför riksdagsvalet 2014 för att ha utnyttjat invandrad arbetskraft för städning som hon sedan struntade i att betala för men ändå gjorde RUT-avdrag i deklarationen för.

Victoria Kawesa är en gammal bekant på bloggen…

Partiledare påstår att socialtjänsten tar negrernas barn på lösa grunder

-Pettersson har sett att Victoria Kawesa tycker att Uganda är den bästa platsen på jorden och undrar vad hon gör här…

14 thoughts on “Victoria Kawesa döms för upphovsbrott

  1. Knappt lönt att anmäla när staten ska ha mer än dubbelt mot vad upphovspersonen får.
    Sedan är nog dessa pengar skattepliktiga, staten igen, och vad får vi för det?

  2. Säger som Jimmie Åkesson. Landet håller på att slitas isär. De står mellan dom som talar sanning och dom som ljuger. Översatt på lätt Svenska.

  3. Det vore väl skönt att vistas bland sin egen sort och slippa bli så fruktansvärt diskriminerad alltid!
    Å andra sidan mister man möjligheten att dra raskortet och sin offerroll i det fallet.
    Jag älskar att vara exklusivt omgiven av min egen sort och undrar varför inte sådana som hon gör detsamma, märkligt är det allt, eller inte.

  4. Vad gör Victoria Kawesa här egentligen? Idi Amin är borta sedan nästan trettio år. Borde inte hon med sin höga utbildning och djupa kunskaper hjälpa sina landsmän, f’låt landskvinnor istället för att vegetera på svenska skattebetalare?

  5. Eftersom hon säger att det är rasistiskt, då måste hon mena att negrer är en helt egen ras ? Jag som trodde att det var människor det också, men med en annan hudfärg.

    • Den som gav mig tummen ner måste förklara sig varför den gav det, eller var det bara en sosse eller någon från MP som hittade hit ?Ge mig en bra och förståbar förklaring, inga floskler eller liknande.

  6. Tig och betala! Res till ett land som respekterar mörkhyade så slipper du fantisera mera. En vit man har säkert fler som skyddar honom, har egen erfarenhet av hur lätt män kan komma undan ansvar, män klarar varken av att ta hand om familj eller styra sin sexualitet, enligt myndigheter. Men en grupp som glider på räkmacka är just sådana som du, mer än någon annan grupp. Ni är offren enligt allt och alla. Så var lugn, det är praxis inom den akademiska världen att sätta ut källa.

Kommentera