Muslimska länder och inreseförbud för judar

RASISM. I går skrev vi om att Kuwait Airways av en tysk domstol fått tillstånd att neka israeliska passagerare att flyga med dem, om detta är det tyst i svenska medier.

Annat var det när USA:s president Donald Trump ville införa inreseförbud för medborgare från sju muslimska länder, då kallade Sveriges utrikesminister Margot Wallström till sig USA:s ambassadör för att förklara sig.

-Pettersson har dock aldrig hört att fru Wallström avsätter tid för att ambassadörerna från de 16 muslimska länder som har ett permanent inreseförbud för israeler, ska förklara sig.

Algeriet, Bangladesh, Brunei, Iran, Irak, Kuwait, Libanon, Libyen, Malaysia, Oman, Pakistan, Saudi Arabien, Sudan, Syrien, Förenade Arab Emiraten och Jemen. Flera av dessa länder släpper dessutom inte in personer som varit i Israel.

Ansvaret för kriget i Syrien vilar tungt på vänsterns hjälte USA:s förre president, Barack Obama, han är inte ensam ansvarig men har definitivt mer ansvar än Trump och vi ska inte glömma att USA under Obamas tid gick från inblandning i fyra till sju krig. Inte dåligt för en fredspristagare.

Vi vet att det varit hårt tryck på syrier till Europa men hur många syriska flyktingar tog Obamas USA med 325 miljoner invånare emot?

2011: 29 personer
2012: 31 personer
2013: 26 personer
2014: 105 personer
2015: 1682 personer

Detta samtidigt som Europa översköljdes av miljoner flyktingar och de rika arabländer vägrade ta emot några. Däremot tar Libanon, Turkiet och Jordanien emot miljoner.

Obama förbjöd dessutom år 2011 inresa för alla flyktingar från Irak under ett halvår. Utrikesminister John Kerry hävdade att det var av hänsyn till USA:s nationella säkerhet.

Alltså exakt samma argument som Trump använder. Ingen bör tro att Obama varit en invandrarvänlig president. Han är den president som utvisat överlägset flest migranter av USA:s samtliga presidenter.

Stenrika arabstater använder samma argument, den nationella säkerheten, när de vägrar ta emot migranter och flyktingar. Saudiarabien, Kuwait, Bahrain, Quatar och Förenade Arabemiraten fruktar att muslimska terrorister ska komma in i länderna tillsammans med flyktingar, med viss rätt.

Har Wallström, SVT, SR, Aftonbladet, DN och de andra någonsin kritiserat de muslimska ländernas reseförbud mot judar eller de rika gulfstaternas nolltolerans mot flyktingar?

Däremot går det bra att kritisera Polen och Ungern…

Gissa vilka länder som tackar nej till muslimska invandrare?

4 thoughts on “Muslimska länder och inreseförbud för judar

  1. Förbjudet är nog för att de är så ”kind and merciful”….Vad skulle kunna hända judar där det råder den ”forgiving and merciful”(for those who believes) sharia lagen ?

KommenteraAvbryt svar