Berlin sommaren 1945 eller varför kan araberna inte göra likadant

HISTORIA. Slaget om Berlin inleddes i april 1945 och var fruktansvärt blodigt. Hitler begick självmord den 30 april, staden kapitulerade den 2 maj och 2:a världskriget tog slut i Europa den 8 maj och Japanerna kapitulerade 15 augusti. 

Tolv miljoner tyskar fördrevs från östra Europa, från det som då hade tillhört Tyskland men nu blev Polen, Tjeckoslovakien och Ungern. Tyskarna som hade startat och förlorat ett krig, accepterade förflyttningen och de nya gränserna.

Tyskarna tog emot dem och byggde upp ett av världens rikaste länder.

Vad är det som hindrar araberna med sitt oljekapital att bygga upp sina länder på några år? Välutbildad arbetskraft finns i väst, i varje fall enligt PK…

Titta på filmen nedan från juli 1945 och jämför. Är det skillnad på folk eller religion eller varför är arabvärlden som den är och varför kunde inte arabvärlden ta emot runt 700.000 araber från nuvarande Israel när det betydligt mindre Tyskland tog emot tolv miljoner människor och Israel tog emot 800.000 judar som fördrevs från arabvärlden? Är det skillnad på folk och folk?

1955

 

13 thoughts on “Berlin sommaren 1945 eller varför kan araberna inte göra likadant

  1. I min gamla hemstad Berlin,får ni idag söka (och veta var) om ni skall finna tecken på den stad i ruiner,som Petterssons Video visar upp,kort efter kapitulationen.
    Min personliga uppfattning är att tyskarna är världens duktigaste folk.
    Naturligtvis är jag färgad,efter mina år i landet men har också skapat mig en bild av befolkningen. Deras speciella uttryck lyder ” Vad de kan..Kan vi också” !
    Ett typexempel jag brukar använda mellan inställningar av en svensk och en tysk är följande.Be en svensk,springa upp för en lodrät vägg och du får svarar,det är omöjligt. En tysk däremot svarar,jag skall fundera över det,och försöka imorgon !:
    http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2016/04/zerstortesberlin_collage_1461515184-768×432.jpg

    • På bilderna ovan är Berliner Dom i ruiner. Byggnaden var inte ens 50 år,när den bombades sönder och samman.I dag strålar den i än högre glans.
      Bilden o.h. är från dåtida Leipziger plats,som idag är världsbekant genom Potsdamer plats.
      Nedan t.v. är Unter den Linden,(stadens paradgata) som än idag ännu påminner om en stor byggplats,eftersom den inte nog kan (skall) pråla i glans.
      Slutligen n.h. är gamla kända Hotellet Kaiserhof. (som Adolf nyttjade under 30-talet).Denna byggnad liksom alla andra som kunde förknippas med NS,lät DDR jämna med marken och ersatte med olika betongklossar…

  2. Nä inte när de har hittat det korkade svenska folket som försörjare. De kommer aldrig att flytta, de har det så bra, äta och föröka sig. Sitta på sina klubbar och prata skit. Gnälla lite så kommer genast socialkärringarna springande med lite mer tips om socialbidrag.
    Det känns för d-t att skicka in skattekronor till Mena folket och de tjänstemän som även de skall ha en slant av de som sliter för att få något över.

  3. Pettersson
    Ser du dig som svensk eller jude?
    Vem sätter du i första rum?
    Svara gärna
    Så folk som läser bloggen kan referera till vem du är och företräder
    För mig är det solklart när du refererar till judar i denna artikel

    • Konstigt, för mig är det klart han mest pratar om araber cq. muslimer, inte judar. Han jämför Tysklands återuppbyggande och Israels uppbyggande med arabvärldens svek mot araberna som förflyttades p.g.a. krig osv.

    • Nico, givetvis sätter jag svenskarna först vilket jag inte tror nassarna gör…

      Det är också så att jag inte har något emot judar som grupp. De har bott i Sverige i hundratals år och vad jag vet har de varit duktiga, arbetsamma och aldrig ställt till med problem eller krävt särskilda regler som andra gjort.

      Tyvärr måste jag radera några av dina kommentarer där du inte håller dig till reglerna om ett vårdat språk.

      Jag såg att du berömde de ledande nassarna för deras intelligens på 30-talet. Där har vi olika uppfattning.
      Hur smart är det att börja tvåfrontskrig samtidigt som man lägger resurser på att utrota en stor del av den duktiga befolkningen. För mig verkar det som de var spritt språngande galna.

      • Dessutom talade Hitler & co väl om islam medans en av dem som kritiserade denna kultur hette Churchill..

        Från en artikel i Sydsvenskan:
        ”Muslimerna behandlades med största vördnad i både Wehrmacht och Waffen-SS. De slapp äta griskött och halalslakt blev åter tillåtet.
        Muslimer kom att strida in i det sista för nazisterna. De var med om att slå ned upproret i Warszawa och döda värnlösa polacker. De fanns praktiskt taget överallt där fronterna drog fram; de var lika fruktade som tyskarna.
        Under krigets sista dagar bidrog inte mindre än sex muslimska bataljoner till försvaret av Berlin.
        De muslimska anförarna försvann till arabländerna likt ledande nazister som också de fick åtnjuta full frihet och en vördnad som sällan beskärs krigsförbrytare.”

        Inte så ofta just detta faktum näms samtidigt som det talas väldigt ofta om vissa andra gruppers, (t.ex ett visst parties) historia… Blir ju dessutom lite märkligt när nassar automatiskt kallas islamofober när de tydligen haft ett så bra sammarbete förr..

    • Man kan inte jämföra tyskarna som blev utkörda från öst Europa efter kriget, med araber som blev utkörda av judarna från Palestina för att bilda en judisk stat.
      Tyskarna som lämnade öst Europa hade ett hemland som tog emot dem, och Tyskland behövde folk efter kriget därför var de välkomna också.
      Judarna hade sedan lång tid planerat för att bilda staten Israel, därför fanns det en kärna med ca 50.000 krigsveteraner från de allierades sida , med moderna vapen som skulle köra ut 700.000 araber från Palestina för att ge plats för judar att bilda en judisk stat.
      Det var med vapenmakt de blev utkörda många blev avrättade också och de här araberna hade inget hemland att ta sin tillflykt, därför det var från deras eget hemland de blev utkörda.

      • När man läser historia som du hoppar man förmodligen över vissa obekväma sidor,som inte passar in i din värld.
        Råder dig att som komplement till dina visioner,taga en titt i Bibeln. Denna c:a 2.000-åriga bok berättar om judar och judiska stammar,över betydligt större område än dagens Israel.I detta sammanhang vill jag också påminna dig om,att de arabstammar som var bosatta i nuvarande Israel inte tvingades bort.Men liksom idag var många av dem av krigiska slaget,och sökte ständigt nya utmaningar,mot de judar som av England efter 2:a VV,anvisades/tvingades bosätta sig i landet.
        Tror att det är allmänt i Sverige,att man förlitar sig på engelska litteraturen. Detta råder jag er alla att avstå eller kompensera. England var/är en enorm (tills idag) kolonisationsstat,och deras historia är skriven utifrån deras storhetsvansinne.

  4. En av min mors väninnor en barnmorska, cyklade från Sverige till Italien någon gång på 50-talet minns tyvärr inte riktigt vilket år det var.
    Det var fashinerande att lyssna på hennes berättelser.
    Den enda souvenir hon förde med sig tillbaka var plantor / skott från Italien.
    Hon fanns så vitt jag kommer ihåg aldrig i några tidningar om denna bravad, det var inte heller hennes önskan eller mål !
    Hon ville med egna ögon se Europa efter kriget.

  5. Det är faktiskt skillnad på folk och folk även om svenska PK har några andra naiva åsikter. Tyskland var en grushög 1945 men folket tog sig samman och det ”tyska undret” började på 1950 – talet med att Tyskland vann VM i fotboll 1954.
    Efter att ha arbetat och varit bosatt i mellersta östern så kan jag bara konstatera att denna region aldrig någonsin kommer att lyfta sig ur krig, fattigdom och elände.
    Det är faktiskt skillnad på folk och folk, tro mig för jag har egen erfarenhet!

    • Och kolla på Japan… Det enda land som blivit bombat med atombomber – två stycken t.om, för att inte tala om alla jordbävningar och tsunamis.. Ändå ett framgångsrikt och tekniskt framstående land idag.

    • ”etnisk svensk” ! Jag vill nämna detta om forbollsVM 1954.Då var Ungern den stora fotbollsnationen i världen,med Puskas bl.a. Man hade nyligen som första nation slagit England på Wembley med 6-0. I gruppspelet så vann Ungern över Västtyskland med 8-3.Men som du säger så vann Västtyskland sensationellt finalen med 3-2.En av fotbollens största sensationer.

KommenteraAvbryt svar