Nyanlända tar inte utsatta svenskars bostäder

INVANDRING. I går hade vi ett inlägg om att nyanlända invandrare tog bostäder från utsatta svenskar. Idag kom det en replik på socionomen Hans Li Engnell inlägg om de praktiska konsekvenserna av att Sverige och Stockholms stad tar emot nyanlända och ensamkommande barn.

Det är Åsa Lindhagen, socialborgarråd (MP) Stockholms stad som påstår att Engnell far med osanning när han i sin debattartikel påstår att nämnda målgrupper tränger undan våldsutsatta kvinnor och personer med missbruksproblem.

Det är mycket beklagligt eftersom det riskerar att spä på främlingsfientliga åsiktsströmningar, skriver Lindhagen och fortsätter, men det som Engnell påstår, att nyanlända och ensamkommande barn tränger undan grupper som socialtjänsten ”normalt arbetar med” stämmer inte.

För att kunna ta emot nyanlända till Stockholm har vi bland annat påbörjat byggandet av modulbostäder, omvandlat gamla kontorsfastigheter till bostäder samt upphandlat hotell- och vandrarhemsplatser. Vi skapar därmed nya bostäder och tar inte bostäder från en utsatt grupp och ger till en annan.

Läs mer i Dagens Samhälle

-Pettersson säger att Åsa Lindhagen verkar så dum så jag är övertygad om att klockorna stannar och blommorna vissnar i de rum hon vistas i.

Lindhagen säger alltså att om vi har 100 hundra bostadslösa svenskar och bygger 100 nya bostäder för skattepengar och ger dom till nyanlända så…ja, ja, damen är Miljöpartist…

Söder, Stockholm

13 thoughts on “Nyanlända tar inte utsatta svenskars bostäder

  1. Det är ju samma sak som att hon inte förstår att genom att hon tar upp en plats inom politiken så blir det en plats mindre för de som är intelligentare.

    När hon mister sin plats och förnuftet återvänder så kommer någon annan som undanträngts att ta bättre vara på den.

  2. Så bra , Åsa,
    då vet vi att om det finns 37 lediga lägenheter och 63 bostadslösa personer så minskar inte chansen för dessa 63 personer att få en bostad om det kommer 2976 nyanlända som också saknar bostad- utan de 37 lediga lägenheterna räcker till alla 3039 personer.
    Och dessutom räcker dom till de 1752 nyanlända som kommer månaden därpå.

    Allt enligt den berömda MP-logiken.

    För övrigt så är de primära skyldigheterna hos svenska politiker gentemot det svenska folket.

    Alldeles nyss såg jag på ”SVT Opinion”.
    Där diskuterade dom det faktumet att kvinnor i landet med världens högsta skattetryck inte får plats på förlossningsavdelningar när dom ska föda barn utan är tvungna att antingen föda i bilen eller – i bästa fall- får åka 25 mil för att hitta ett sjukhus som kan ta emot dom.
    I denna situation debatterar politikerna huruvida dom ska skjuta till 0,5 miljarder eller hela 0,7 miljarder.
    Och samma politiker som debatterar det ser inga som helst problem med att skjuta till 73 miljarder till migrationsverket.

    Men man ska väl kanske inte ”ställa grupp mot grupp” eftersom resurserna , precis som lägenheterna, ju tydligen är obegränsade och räcker till alla.
    :/

    • Man ska inte ställa pengar mot pengar. Det är det kapitalisterna gör.
      V vill ta pengarna från de rika och ge till de fattiga. Därför att socioekonomisk utsatthet skapar kriminalitet. Och då skulle de fattiga stjäla pengarna från de rika vilket ju Knte är bra.
      Men ärligt. Finns det en given gräns för hur mycket pengar det ska finnas i världen? Som t ex 10 000 afghanska pottschnietzer eller vad det kan heta på dari, finns i en slags pott för alla människor. 7,5 miljarder folk à säg 1 kr. Då skulle det finnas totalt 1 kr att fördela t var och en. Och för var och en som föds tillkommer det alltså 1 kr i gemensamma bokföringen. Och när nån dör skulle 1 kr försvinna från gemensamma kontot som håller reda vad som finns att fördela. Då kunde man påstå att pengarna ska fördelas om från rika t fattiga eftersom det skulle finnas en viss mängd. Men så är det ju inte. Pengarna ökar/minskar oberoende av hur många som föds/dör.

      Varför envisas vänstern med att vilja omfördela medel från andra när det inte finns en gräns för hur mycket/lite pengar som kan finnas.

      Det är nåt lurt här som känns ganska ogenomtänkt.

  3. Stockholms stad har mottagit 2863 personer januari – augusti som fått uppehållstillstånd.

    Det är väl ingen som tror på att dom inte tränger undan andra grupper.

  4. Det MP och andra som lever i den rosa bubblan, inte fattar är vem som att spär på främlingsfientliga åsiktsströmningar.

    Det är ju för f-n på grund att dessa fåntrattar som det blir oro i landet!

    Det är ju dom som låter de nyanlända gå före de svenska hemlösa, knappast konstigt att folk (inte politiker….) blir förbannade!

  5. Nacka komun har köpt bostäder åt nyanlända för över 200 milioner, dvs dom bjuder över svenskar som vill skaffa sig ett boende.
    Lasse

KommenteraAvbryt svar