Hultsfred vägrar ge nyanlända stöd – trots hot om böter

INVANDRING. Hultsfred har stängt sin asylmottagning och bryter medvetet mot socialtjänstlagen. Kommunen hotas med miljonböter men tänker inte börja ge försörjningsstöd till nyanlända. 

Enligt Robert Andersson, sektionschef över avdelningen arbete och integration, har de inte råd att öppna socialtjänstens flyktingmottagning i år. De siktar på att slå upp dörrarna 1 januari nästa år.
– Att öppna tidigare skulle bara drabba de personer som redan är här, säger Robert Andersson.

Inspektionen för vård och omsorg beslutade i maj att Hultsfred ska betala en miljon kronor om de inte börjar följa lagen.

Sveriges Radio

Om Hultsfred på bloggen…

-Pettersson säger att Hultsfred gör rätt. Är det fult så är det. Är plånboken tom så är den. Jag ser ingen annan lösning än att Hultsfred får flytta till Polen eller Ungern där de har klokare politiker.

Eller kanske socialdemokraten Ingvar Carlsson ska ta över igen. Han insåg redan 1989 att Sverige var fullt…

18 thoughts on “Hultsfred vägrar ge nyanlända stöd – trots hot om böter

  1. Sluta att ge böter för sådanahär saker! Det är fel att ge böter för sånt! Jag tycker att dethär är orättvist och förhårt att ge böter för sånnahär grejer! Ha överseende för dem som inte kan öppna asylmotagningen att om plåmboken är tom då går det inte. Bötes är ingen bra utväg för det är pressis som man skulle sparka på dem. Dem på hultfreds bör slippa böter! Jag tycker inte om att man ger böter för sånnahär saker! Släms på er myndigheter som ger böter för sådana här saker! Jag tycker synd om hultfreds som får böter.

  2. Socialtjänstlagen har liksom resten av Svea Rikes Lag modifierats till att bli ett spjutspetsinstrument riktat mot rikets kommuners halspulsåder – en veritabel utpressningstaktik där förmynderifasonerna icke kan misstolkas.
    Skulle alltfler kommunstyrelser inse faran i att ständigt ge efter för dessa exorbitanta krav och följa efter Hultsfreds exempel, torde vi strax se vissa förändringar i tillvägagångssätten kring denna lika påtvingade som oönskade affärsverksamhet.
    Någonstans måste den samfällda protestaktionen mot vanstyret starta och mot en majoritet av missnöjda skattebetalare skulle det kriminella etablissemangets planer på att sänka den svenska skutan gå om intet – oavsett vilka konstruerade bötesbelopp globalistmaffian bollar med.
    Andreas.

  3. Tack Hultsfred,en eloge till er som vägrar att försörja parasiterna, det räcker nu snart är hela landet ett enda stort Rosengård.

  4. HULTSFRED SOM FÖREDÖME!
    Lösningen för Hultsfred och likvärdiga kommuner är att MALMÖ TVINGAS HÖJA KOMMUNALSKATTEN SÅ ATT DERAS 5 MILJARDER I UNDERSKOTT TÄCKS. Sedan fördelas deras 5 miljarder på de kommuner som i övrigt avser sköta sina ekonomier ansvarsfullt.

    Ansvarsfulla politiker och tjänstemän i Hultsfred skall givetvis inte utredas för åtal. DÄREMOT bör omgående utredningsresurser satsas på att utreda all den korruption och kriminalitét, som sannolikt förekommer i Malmö. Bevis – 1/3 av budgeten bör vara försnillad olika vägar – ELLER HUR?

  5. Det måste bli fler kommuner, som visar att de inte accepterar statens förmynderi, när det gäller utplaceringen av invällarna. Det måste finnas fler, som inser att kostnaderna kommer att bli enorma. En bot på någon miljon är en struntsumma jämfört med vad de i framtiden får betala för att försörja en massa lågutbildad folk från Mena-länderna.

  6. Spelar ingen roll om det så är en miljard i böter, kommunen lär ju tjäna på att vägra ändå….i det långa loppet.

  7. Bravo Hultsfred Vägra ! Kanske fler kommuner får mod att följa efter och se till sina egna kommuninnevånare i fösta hand.

  8. Heja Hultsfred !!
    Jag tror att en insamling till eventuella böter skulle gå snabbt.
    Det är dags att sätta mer foten.
    Nog får vara nog.

  9. Småland och Hultsfred , ni är ett föredöme för hela SVERIGE !
    Ni är kända för er strävsamhet och envishet grattis till er alla !!!!!

  10. Jag är så innerligt glad att det finns kommunledare som både tänker och handlar. Hultsfreds kommunledning är klokare än Regeringen kanske för att de är så nära problemen till skillnad från Fjollträskarna och dess mediauppbackning.
    Att ta emot gäster om du inte har plats vid matbord och ingen sängplats samt att du inte vet vem gästen är, vem oavsett partitillhörighet skulle göra det? Garanterat bara en dumskalle och varför har dessa samlats i så stor utsträckning i vår Riksdag och Regering?

  11. Jag tycker att politikerna i Hultsfred borde ha nobelpriset i ekonomi!
    De har förstått att man inte kan beskatta sina invånare till döds!

  12. Men vad ska Annie säga nu då…………….???

    6 december 2015, säger Annie Lööf.

    ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

Kommentera