1989 gjorde socialdemokraterna det som Jimmie Åkesson vill göra men slapp kallas rasister

RASISTER ELLER KLOKA TÄNKARE. Var Tage Erlander rasist som 1965 sade: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Inte alls långt bort i tiden, 1989 införde regeringen Carlsson (S) ett totalstopp mot invandring. I det s.k. Luciabeslutet konstaterades att Sverige var ”FULLT” Redan då tillhörde en numera inte helt okänd socialdemokrat som heter Mona Sahlin partiets toppskikt och var tänkt att bli Carlsson efterträdare om inte en chokladbit kommit i vägen. Nåväl, totalstoppet mot invandring hävdes 1991 av en borgerlig regering under Carl Bildt (M) som utsattes för utpressning av Bengt Westerberg (FP).

1995 skrev den dåvarande socialdemokratiska regeringen så här ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad än den utomeuropeiska invandringen…”

Var Herbert Tingsten, den store liberalen och tidningsmannen rasist som yttrade detta ”I fråga om allmän avspänning i politik och offentligt liv över huvud har utan tvivel de skandinaviska staterna kommit längst. De allmänna orsakerna är uppenbara. En hög levnadsstandard kombineras med en nästan enastående homogenitet i fråga om nationalitet, språk och religion. Några etniska eller språkliga skiljelinjer, verkliga eller föreställda, finns inte. Därmed bortfaller konflikter eller problem, som i flertalet välfärdsdemokratier stör enhetligheten och i några medför betydande svårigheter…”

Herbert Tingsten var bland annat chefredaktör för Dagens Nyheter 1946–1959. Tingsten varnade långt tidigare för nazisterna och för Sovjet och verkar ha varit betydligt klokare än dagens chefredaktörer på DN och andra håll.

− Pettersson undrar om Carlsson, Erlander och Tingsten inte var rasister varför är Sverigedemokraterna det? Någon som kan förklara?

15 thoughts on “1989 gjorde socialdemokraterna det som Jimmie Åkesson vill göra men slapp kallas rasister

 1. På 50-60 och 70 talen höll man sig till verkligheten då var en spade en spade och ingenting annat. Från 70 talet och fram till dags dato lever vi i en värld som är så galen att det inte går att förklara med ord. Vi lever i en västvärld som styrs av helgalna nickande papegojor.

 2. Dårliga forlorare drar gjärna ”rasistkortet”, nu är det SV som är demokrater och sossarna korrupta av quatar och arabländerna har blivit det nya diktaturen.Demokratur.Dermed är SV ett hot och kallas det ena och det andra för sånt som alliansen engång varit.Svergie går imot en återvändsgrend som det inte går att komma tillbaks från om liberaler och vänstern får lov att urholka det lilla som är kvar av demokrati i socialdemokraterna.

 3. Dåtidens politiker såg klart på verkligheten och kallade saker och ting vid deras rätta namn.
  Polisen var färre med jämnare spridda i landet, i stort sett varje socken hade en Flärdingsman och en Länsman som också oftast hade en Aspirant till hjälp. De höll koll på det lokala buset och vid behov fick de hjälp av Statspolisen.
  Ett slagsmål på den tiden föranledde ingen polisanmälan eftersom inga sparkar eller användning av knivar förekom.
  Under hela min uppväxt hörde jag inte talas om en enda våldtäkt och blott ett enda överfallsförsök på min syster, på väg hem från tåget på cykel.
  Hon försvarade sig så bra att våldsmannen avbröt försöket, han togs morgonen därpå med rivmärken i ansiktet.
  Inga mobiltelefoner, eller larmcentraler, men Polisen på plats.

 4. På tal om Herbert Tingsten.

  Utdrag ur Tidens Lexikon 1942:

  Zigenare, beteckning för en folkstam som härstammar från n. Indien. Den utvandrade sannolikt omkring 1000 e. Kr. och nådde över Mindre Asien till Europa antagligen på 1300-t. I Sverige omtalas de första Z. på 1500-t. Under sina vandringar ha de uppblandats med andra raselement ur de lägsta samhällslagren. Deras utseende vittnar dock om deras indiska ursprung. De äro som regel brunögda, svarthåriga och mörkhyade, ibland med något sneda ögon. Särskilt kvinnorna åldras snabbt. Språket, som kallas romani, påminner om en del indiska dialekter men är dessutom blandat med slang och tjuvspråk från olika länder. De äro löst organiserade i stammar, som ledas av en hövding. Vid hans sida finnes vanligtvis en äldre kvinna (zimut), vars råd inhämtas i betydelsefullare frågor. Z. leva ett kringströvande liv. Flera försök att få dem att föra ett bofast och ordnat liv ha misslyckats. Man har inackorderat zigenarbarn i bondehem i förhoppning om att en sådan omgivning skulle verka fördelaktigt. I vuxen ålder ge de sig dock även i dessa fall som regel ut på vandring. De leva av tiggeri och snatteri och avsky arbete. De ha en omisskännlig musikalisk begåvning och äro ofta knipsluga i bytesaffärer o. dyl. Deras antal uppskattas i Europa till 3/4 milj. men siffran är mycket osäker.

  Tidens Lexikon som gavs ut av Tidens Förlag var knutet till socialdemokraterna. Herbert Tingsten var en av 3 redaktionsmedlemmar.
  Huvudredaktör var en professor Gunnar Dahlberg.

  • En alldeles utmärkt text, vilken enligt dåtidens franka publicistiska estetik icke tvekade inför att redogöra för den fakticitet som alltjämt råder avseende de evinnerligt kontroversiella zigenarna och deras traditionella modus operandi.
   En uppfriskande läsning mitt bland nutidens förskönande omskrivningar av detta bångstyriga folkslag och dess befängda skadeståndskrav.
   Tack för inslaget!
   Andreas 🙂

 5. Svårt att avgöra och förstå varför 87% av de som röstade sernast röstade för Sveriges undergång.

  Några, troligen lättpåverkade individer, röstade väl utan att fatta vad de gjorde?
  Några, troligen hjärntvättade individer, röstade väl utifrån sin hjärntvätt?
  Några, troligen ”ekonomiskt sinnade individer”, röstade väl för att behåla sina bidrag och slippa jobba?
  Några, troligen cenila, fick väl ”hjälp” att välja röstsedel?
  Några, troligen alla anställda på tidningar, radio och TV, röstade väl för att behålla sina jobb?
  Några, troligen nysvenskar, röstade väl för att få fortsätta njuta av sin vistelse i ”all-inclusive paradiset Sverige”?

  Där är nog huvudgruppen i ”87” klungan?

  Nu kommer vår uppgift att påverka dessa i rätt riktning.
  Tänk på att ingen kan göra allt men
  – alla kan göra något.
  = SD! (kan troligen rädda vårt fosterland)

  Tänk också på att alla muslimer är muslimer!

  • Zoombies, är redan programmerade så de går inte att ändra. De är levande varelser men, ändå döda figurer, som slaskar runt här på jorden utan en tanke på varken ditt eller datt.

 6. Man kan förstå varför S gått från 53 % av rösterna 1968, till dagens 27%.

  • Ja, det är ofattbart att 27% är villiga att rösta på ett parti vars agenda är att riva ner vad andra byggt upp. Det bara visar vilken låg kunskap innevånarna i sverje har. De är bortom all räddning och kommer obevekligen dö i sina synder!

 7. Klart dom slapp kallas rasister, det är ju de röda som kallar alla andra rasister, om de gör något, heter de att de värnar om ”folkhemmet” och alla säger amen till det. Sverige är förpestat av personer som inte vet sitt eget bästa, därför har Sverige blivit den mest avancerade ”Nanny staten” i världen.

  Detta inkluderar de fattiga pensionärerna, som i många fall inte fattade ett skvatt om vad de stödde, medans de hela sitt liv stödde de röda, numera behöver de röda nya väljare, och har därför bestämt sig för att byta ut folket istället.

 8. mobbingens syfte är att kartellen av vänstern och Ali-ansen ska fortsätta få sko sig och sitta kvar vid makten trots att de är inkompetenta och outbildade. Fridolin, Nyamko, Birgitta Ohlsson och Reinfeldt duger bara till att jucka i Prideparaden.

Kommentera