Fackordförande och visselblåsare portas från Ambulansmässa

INVANDRING. 25 och 26 april anordnas ”Ambulans 2017” på Scandic Infra City i Upplands Väsby utanför Stockholm. Det är nordens största ambulansmässa där över 1000 deltagare diskuterar vad som händer inom branschen. Riksföreningen för Ambulans­sjuksköterskor står som arrangör, inrikesminister Anders Ygeman (S) kommer att hålla invigningstal och hälsominister Gabriel Wikström (S) ska debattera ambulanssjukvård med Cecilia Widegren (M).

Gordon Grattidge är ordförande för Alarm Ambulans­förbundet som har cirka 1 850 medlemmar. Han är därför en given deltagare på en mässa om ambulanssjukvård och hade även bjudits in för att delta i en paneldebatt om ambulanspersonalens säkerhet.

Men inbjudan har nu dragits tillbaka. Anledningen är att Grattidge förra månaden lät sig intervjuas av Svenska Dagbladets journalist och kolumnist Paulina Neuding. I intervjun pratar han ut om det växande hot som svensk ambulans­personal ställs inför i förorterna. Se nedan.

Efter att videointervjun spridits av bland annat nyhetssajten Avpixlat och Petterssons har Janne Kautto, ordföranden för Riksföreningen för Ambulans­sjuksköterskor, dragit tillbaka Grattidges inbjudan att få delta på Ambulans 2017. Bland annat anklagas fack­ordföranden för att bryta mot värde­grunden med hänvisning till Avpixlats hemsida.

”Sjuksköterske­förbundets hänvisning till Avpixlat är antingen illvillig eller djupt okunnig. Intervjun har gjorts av mig för Det Goda Samhället och sedan länkats vidare på mängder av sidor på Internet”, skriver Paulina Neuding i en kommentar.

-Pettersson undrar hur problemet ska lösas när man inte erkänner att det är babbar som ställer till det för blåljuspersonal och andra…

Video: Ambulansförbundet, no-go zoner är verklighet

INVANDRARVÅLD. Gordon Grattidge, förbundsordförande för Alarm-Ambulansförbundet påstår att det finns no-go zoner och att det är segregerade områden med i huvudsak invandrare som hotar. Ambulansförbundet har krävt militär skyddsutrustning för att gå in i riskområden. Begreppet no-go är berättigad och där behöver vi personskydd för att gå in. Övervägande av hoten och våldet kommer från människor med utländsk härkomst och områdena blir fler och fler samtidigt som våldet eskalerar. Det händer ofta att vi får backa ut…

-Pettersson undrar om justitieminister Morgan Johansson ljuger, när han påstår att det inte finns några no-go zoner…eller ljuger Gordon?…

11 thoughts on “Fackordförande och visselblåsare portas från Ambulansmässa

  1. De åsiktspolisiära styrkornas och beteendekontrollanternas utomparlamentariska och försåtliga metoder kan bara bekämpas via en massiv protestaktion mot det systematiserade förtrycket som dikterar inom vilken mediasfär man får uttrycka sin ärliga mening om den verklighet proglobalismens företrädare konsekvent förnekar.
    Andreas.

    • Glad att du finns kvar på bloggen… Har under min långa frånvaro ofta tänkt på er men var så svag,att jag inte orkade knappa ner mina tankar.Dessutom har ju tillkommit en mängd nya alias bland läsarna.

  2. Och nu är det bara en tidsfråga innan det kommer massavhopp från ambulanspersonalen för detta kan dom väl ändå aldrig acceptera att den enda som står upp för dom och deras sjukt tuffa arbetssituation blir sparkad på så brutalt. Jag skulle i alla fall aldrig acceptera detta, jag skulle ställt ambulansen och gått hem och sökt nytt jobb.

  3. Jag förstår att Gordon inte är välkommen. De som säger sanningar måste ju tystas till varje pris. Så kan Ygeman & Co dra sina lögner i lugn och ro.

  4. Vid behov av skydd för blåljuspersonal föreslår jag att man som första patrull på prov kunde skicka in ministrarna Morgan Johansson och Anders Ygeman för att röja upp på platser med ”lite stök”, som Ygeman tidigare beskrivit busets livsfarliga angrepp.

    https://z.cdn-expressen.se/images/84/15/8415374613d14e25bfc3a4adbe99e964/16×9/680.jpg

    Om dom händelsevis skulle klara uppgiften och lyckas ta sig ut med sina liv i behåll kunde herrar ministrar få svara på blåljuspersonalens, polisens och allmänhetens frågor om upplevelsen. Självklart skulle de också få frågor om no-go-zoner kunde vara en adekvat beteckning på dessa livsfarliga utanförskaps-kalifat där svensk lag inte längre kan upprätthållas.

    • Jag minns att jag läst nånstans och såg ett videoklipp när M.Johansson, i början av karriären, var på besök på ett asylcentrum en av ’flyktingarna’ där löpte amok och lille Morgan nästan fick stryk. Han sökte skydd rädd som fan, som man säger.

  5. Får väl hoppas att de som står upp för demokrati bojkottar DDR-eventet och tar avstånd från stasi-agenterna.

Kommentera