Om den svenska journalistkåren


MEDIA. I en intressant intervju med Patrik Engellau och sajten Det goda samhället talar frilansjournalisten Jens Ganman bland annat om det usla tillståndet i den svenska journalistkåren och hur public service på daglig basis sviker sitt uppdrag och går i en alltmer aktivistisk linje med fördumning som enda slutresultat. ”Alla som jobbar på Public service” vet att de inte är objektiva”.


6 responses to “Om den svenska journalistkåren

 • Finnjävel

  Men … jag har ju haft fel hela tiden – det finns intelligent liv i Svedulandet! Jag tror att jag är kär! Det finns hopp! En ljusglimt i Wolodarski, Kuhnke, Schymanmörkret!
  De här killarna ska leda landet ut ur den gropen vi grävt för oss själva. Ge dem miljoners miljoner i månadslön och vi kommer gå berikade in i ett ljusare framtid!

  Gilla

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   Nå! En garde, min bäste meningsfrände! Vi får således slåss om den ståtlige Engellau och dennes bevågenhet. Men allvarligt talat, här finns fullt fog för en uppriktig beundran och det är med största tillfredsställelse vi noterar att Sverige alltjämt har sina hjältar.
   Andreas 🙂

   Gilla

 • Mohammed

  Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka Expressen har på något sätt gjort en ordentlig omsvängning (kanska för tidigt att tro på en bestående förändring) Dom skriver ;Här säljs knarket precis vid skolan BORÅS. De kriminella mc-gängen har slagits undan.
  Nu rasar blodiga strider när nya narkotikanätverk slåss om revir på den svenska landsorten.
  I Borås – som haft skottlossningar med både automatvapen och handgranater – mördades förra veckan en 18-årig man med bakgrund som narkotikahandlare.
  – Det är som ett maffiaområde, säger busschauffören Saeed Bahadin, vän till 18-åringens familj.Och dom sticker inte under stol mad att det är Babbar/negrer som håller på ,dom har tillochmed en opixlad bild på en vän till familjen en svart kvinna ,jag vet inte riktigt om jag vågar ge dom en eloge ,byt ut grisen Matsson ,så får vi se

  Gilla

 • larslindblog

  Patrik Engellau är väldigt bra. Jens Ganman var en angenäm ny bekantskap. Jag skulle gärna vilja ha Patrik Engellau som statsminister !

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Detta samtal borde ingå i alla kommande journalisters ”utbildningar”.

  Så lärorikt och intressant på alla sätt, för den levande debatt som nu smyger fram bland och mellan landets medborgare.

  Som i sin tur ifrågasätter den syn, man som enskild, har på det ”partiska” journalistiska arbetet. Som vi har ”matats” med under många år nu.

  Jens tar många konkreta exempel på detta i samtalet.

  Lite skrämmande är den historielöshet som finns bland en del journalister. Samt på det sätt som de jobbar partiskt och helt medvetet, undviker att försöka skildra samhällets frågor, så objektivt det går.

  Man vinklar och redovisar sitt journalistiska arbete, istället på ett sätt, som inte är förenligt med god journalistisk yrkeskunskap.

  Tänk om Sveriges alla duktiga yrkesgrupper skulle jobba så ”enfaldigt och på en höft”, när de dagligen ska utföra sitt arbete. Hur skulle det se ut?

  En elektriker som inte läser kopplingsschemat, som kopplar lite som den vill och tycker själv.

  En snickare som spikar ihop bygget med ”bräckligare” spik, än det som ska vara.

  En lokalvårdare som städar halva ytan, istället för hela. O.s.v…………

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: