Oberoende socialdemokratisk åsikt!


I Aftonbladets ledare skriven av Eva Franchell kan man läsa att ”smala, rika barn” får mest bidrag. Det är säkerligen dessa barn som också får resa på bad och skidresor – de lever i Danderyd, kommunen med högst medelinkomst!? Självklart kommer detta ifrån ”oberoende” Aftonbladet.  Sociala skillnader har alltid funnits och kommer alltid att finnas men att bidragen skulle vara högre i Danderyd är jag tveksam till. 

Kanske har saker och ting förändrats de senaste åren men jag har bestämt för mig att ”pengen” är densamma i hela landet.  Har du en förening så skickar man in en rapport vid varje tillfälle som man haft en ”studiecirkel”.  Är man duktig på detta får man bidrag därefter. Om man inte följer upp och fyller i blir det inte någonting mer än grundbidraget. ”Resursstarka föräldrar som kan administrera fram idrottsbidrag till barnen”, säger Eva inte finns i vissa andra kommuner. Det är inte frågan om att vara resursstark, det räcker att man är noggrann med pennan och tar uppgiften på allvar. Det behöver man inte bo i Danderyd för.

Att skriva att ”smala”  barn får mest är snudd på förtal. Hets mot smala barn som faktiskt också upplever detta som jobbigt många gånger. Vem säger att smala barn är vältränade? Hade Eva skrivit ”tjocka” barn hade det blivit något helt annat.  Som jag alltid misstänkt så gör Aftonbladet skillnad på folk och folk. Står inte AB för den raka motsatsen?

Om det nu skulle vara så att bidragen är högre i Danderyd, vad är det som är dåligt med detta? Får man inte vara framgångsrik i Sverige?  Hur mycket bidrag de/vi än får av  surt förvärvade skattepengar så kommer det ändå aldrig upp i de enorma ”bidrag” som betalas ut till ljugande ”ensamkommande, föräldralösa”. Danderyd bidrar säkerligen till både en och två kronor till detta också.

Att riksidrottsförbundet är medvetna om ”orättvisorna” visar bara att vad jag skrivit stämmer men att de skall se över systemet tror jag inte på.  De behöver lära idrottsledare/ föräldrar hur man kan öka bidragen. Försöka få dem mer engagerade i den administrativa delen, hur ”jobbig” den än är. Det är där pengarna finns.  Försök inte inbilla folk att de får mindre bidrag för att de tagit emot fler ”flyktingar” för det är inte samma pengakista. Skriv, notera, följ upp och skicka in så får andra lika mycket som Danderyd. Börja inte svamla om smala rika barn ………..

OBS! Jag varken kommer ifrån eller lever i en ”Danderyd-lik” kommun och är ingen resursstark förälder men jag visste hur man fick mer bidrag om man lade manken till.

Aftonbladet

 

 

 


10 responses to “Oberoende socialdemokratisk åsikt!

 • Torleif

  Smala barn….

  Aftonbladet är en skit-tidning. Dom försöker skapa mottsättningar mellan folk hela tiden.

  Gilla

 • GO

  Konstigt att det fortfarande får heta Allsvenskan…

  Gilla

 • Veronica

  Den fobannade avundsjukan ga ut och jobba och sitt inte och gnall

  Gilla

 • jhonsson

  Jantelagen gäller!

  Gilla

 • Lena

  Lite O T
  Det handlar om barn, hur är det möjligt att barn tillåts ha det så här under sin skoldag ?
  Nu måste föräldrarna agera det enda medel som finns är att hålla barnen hemma, då det är skolplikt i Sverige.
  Det måste då ske något radikalt, aldrig att mitt barn skulle ha en sådan skoltid, läs och häpna.
  https://samtiden.nu/2017/03/lagstadiet-skara-slag-krankningar-och-froken-kallas-hora/

  Gilla

 • Peter Kostin

  Du skriver ”Försök inte inbilla folk att de får mindre bidrag för att de tagit emot fler ”flyktingar” för det är inte samma pengakista. ”

  Men det håller jag int emed om. DEet är SAMMA penningkista, men olika konton

  Gilla

  • mari svensson

   Ja, så kan man också se det. Skillnaden är att pengarna är uppdelade innan i olika fack. Men som du säger, från början samma kista

   Gilla

 • Ullabella

  Ibland är det tillåtet att skriva ut hudfärg, ser jag. Annars borde det ju faktiskt stått smala barn i ”ljusa kläder”.
  Väldigt konstigt alltsammans. Barnen får alltså komma och visa upp sig? Om de inte är tillräckligt smala så får de gå utan bidrag?
  Allt är möjligt i Absurdistan.

  Gilla

 • Sam

  SIK-Stenkastarnas idrottsklubb

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Konstigt! När det gäller att tillförskaffa sig bidrag brukar ju ockupanterna ligga i topp!

  Man brukar förhäpnas av hur väl dom kan reglerna!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: