Washington Post: Åtta år av misslyckanden med Obama

UTRIKES. ”Obama-administrationen slutar sina åtta år av misslyckad diplomati i Mellanöstern precis där den började 2009 – med ett överdrivet och missriktat fokus på Israels bosättningar”, skriver Washington Posts ledarredaktion.

Tidningen skriver att det som faktiskt står i vägen för en tvåstatslösning inte är demografin på Västbanken, utan det bristande ledarskapet hos både palestinier och israeler: Mahmoud Abbas tackade nej till ett generöst erbjudande från Israel för åtta år sedan och trots att Benjamin Netanyahu förespråkat en tvåstatslösning har han inte stått upp mot nationalisternas påtryckningar.

Washington Post skriver att den nya administrationen bör arbeta för att begränsa befolkningsökningen till de områden som inte skulle tillhöra en palestinsk stat. ”Det skulle kräva en pragmatisk klarsynthet som undgått Obamas administration i åtta år.”

-Pettersson menar att Obama som har varit den svenska Twittervänsterns hjälte övertog ett USA som var inblandat i fyra krig, nu får Donald Trump överta ett USA som är inblandad i sju krig och för det fick Barack Obama Nobels fredspris och president Obamas krav uppmuntrade palestinierna att vägra alla eftergifter och det har fått vänstern att bli rädda för Trump, det säger en hel del om förståndet hos PK…

Mitt förslag till lösning. Palestina araberna har redan ett land som heter Jordanien, de kan välja att flytta dit eller bli medborgare i Israel som redan 1,7 miljoner araber är och ingenstans har araberna det så bra som i Israel.

Juridisk bindande gränser från 1922. De enda som juridisk gäller än idag.
Juridisk bindande gränser från 1922. De enda som juridisk gäller än idag.

Sedan kan vi titta på kartan nedan och påstå att judarna olagligt ockuperar muslimsk mark. Går vi längre tillbaka så ser vi att hela Nordafrika och Levanten var kristet innan det erövrades av muslimer så frågan är vem som ockuperar vad. Vi kanske ska fråga Egyptens ursprungsbefolkning kopterna?

israels_muslimska_grannar

kristendomen-ar-600

9 thoughts on “Washington Post: Åtta år av misslyckanden med Obama

  1. Han är ju visserligen inte envåldshärskare och har haft en republikansk kongress emot sig men visst är det magert i jämförelse med hans ambitioner som han ju fick fredspriset för som ju många tyckte redan då var lite för tidigt.

    • Menar du på fullt allvar att det är den konservativa kongressens fel att Obama startat tre krig sedan han tillträdde? Det var Obama som fick med Sverige i kriget mot Libyen, inte kongressen. Tack vare Obama fick Sverige blod på sina händer och kan tillbaka lutat se lidandet som det libyska folket får utstå, tack vara Obama fredspristagaren.

  2. Palestiniernas taktik är detsamma som araber i allmänhet. De ställer förhandsvillkor till, i detta fall för att börja förhandla om fred, att israel skulle stoppa nybyggandet. När Israel sedan gör det så går araberna vidare, de vägrar börja förhandla om inte deras nya krav tillgodoses. Och så fortsätter rumban tills motparten, Israel, har kastats i havet. Detta kan man konstatera om det som hänt under de senaste 50 åren. Detta innebär också att det kommer aldrig att bli fred i Mellanöster.

  3. I svensk PK-media har Obama framställts som en riktig framgång, inte ett ord om att USA’s statsskuld har fördubblats under hans tid som president.

    Nu uppgår USA’s statsskuld till ofattbara 180.000 Miljarder kr!

    • Inte heller skriver PK-media så mycket om att Ford nu avstår från att bygga fabrik i Mexico och istället startar fabrik i Michigan, tack vare att Trump tillträder som president.

  4. Obama har alltså något gemensamt med Fredrik Reinfeldt.

    Åtta år av misslyckanden.

  5. Hyste ett visst förtroende för honom från början, sen tyckte jag att han framstod mer och mer som en tandlös hycklare som knappt ens förmådde inmundiga en uppsättning löständer!

Kommentera