Vändning: Hotell ber Boppers-sångaren om ursäkt

DEMOKRATI. Hotellet Gustaf Fröding i Karlstad ställde in f.d. Boppers-sångaren Peter Jezewskis julshower som vi skrev om HÄR och HÄR efter att det kommit fram att han sympatiserar med Sverigedemokraterna. Nu tvingar hotellkedjan Best Western hotellet att backa, rapporterar SVT Kultur.

– Peter Jezewski kan vänta sig att bli inbjuden till Gustaf Fröding på nytt samt få en ursäkt av hotelledningen. Vi står inte bakom hotellets värderingar. Vi välkomnar alla gäster, personal och artister oavsett politisk åsikt, säger Johan Kukacka, vd för Best Western i Skandinavien.

Sverigedemokraterna har hotat med att ställa in alla partiets bokningar hos Best Western om inte Jezewski får en ursäkt från hotellet.

-Pettersson säger att det är många i det här landet som inte står bakom Best Westerns värderingar att välkomna alla oavsett politisk åsikt…

18 thoughts on “Vändning: Hotell ber Boppers-sångaren om ursäkt

  1. Det där med kvoteringar som nu blir allt vanligare är nog inte så lyckat. Man kan ex.vis inte förvandla en f.d. städerska till direktör. Det funkar helt enkelt inte, är jiddret dessutom såsse så blir det kaos.

  2. Jag hoppas att han godtar ursäkten men att han inte åker dit och uppträder. Dom är inte värdiga att ha honom ( eller någon annan artist heller för den delen ) där.

  3. Man kanske skall fundera ett varv till innan man portar en underhållare, gäster för att ha borgerliga åsikter, samt socialdemokratiska åsikter modell äldre. Vore fint om hotelldirektörens politiska aktivitet medför att de blir uteslutna ur kedjan

  4. ”Johan Kukacka (1954) är sedan 2003 CEO för Best Westerns Hotels i Sverige. Johan har en gedigen hotellbakgrund med över 20 års erfarenhet från flera större hotellkedjor. Han var också med och startade First Hotels där han var vice VD och ansvarig för M&A. Innan hotellbranschen arbetade Johan på Fritidsresor/Sportresor både utomlands (3 år) och på huvudkontoret. Idag har Johan styrelseuppdrag i Nores AL i Norge (ett av Nordens största inköpsbolag inom Hospitality), Vetlanda Stadshotell AB, Fjätervålens Fjällhotell AB och Hunt Stockholm AB. Johan är också suppleant i SHR (namnändras till VISITA) huvudstyrelse.
    Familj: Sambo med Monica, 3 barn Caspar, Douglas och Edwin

    Fritidsintressen: Utveckla de privata investeringarna i besöks och upplevelseindustrin. Fixa med fritidshuset i skärgården. Åka skidor både utför och på platten. Att umgås med familj och vänner.”

    Det har nämnts konsumentmakt i kommentarer men jag tror också att den amerikanska företagskulturen spelat in. Antingen har de vaknat på högkvarteret i Phoenix, Arizona eller så har Kukacka förekommit dem.

    Någon som är sugen att söka den troligt snart lediga tjänsten som hotelldirektör i Karlstad?

  5. Jag vill citera Frödings dikt ”En fattig munk från Skara”

    Det är icke sant, som jag lärde mig förr,
    att någon är utanför himlens dörr,
    ty varje själ därinom går,
    och ingen är get och ingen är får.
    Den gode han är väl ej så god,
    som själv han tror i sitt övermod.

    Stig Carlsson

  6. Jag ringde direkt upp en vän som driver ett Av hotellen i Malmö och sa till honom gå ur denna kedja.
    Bra dem ändrade sig. Går till i (S)verige.

  7. Då ger vi en eloge till Best Western för detta självklara beslut. Vilket nog var klokt, för bojkott -uppmaningar var på väg ut, i full skala.

    I Sverige har människor rätt till olika politiska åsikter, vilket är grunden för verklig demokrati och yttrandefrihet.

    Fast hotelldirektören Åsa Gunnarsson och även några svenska demokratiska partier har tydligen missat det.

    • Ytterligare ett bevis för hur landet sjunker allt djupare….Hur en sådan karriärkvinna,kunnat med så dåligt förstånd och kunnande, förmått att nå en sådan position,inom servicesektorn är betänkligt.
      Sämre PR för hela Best Western-koncernen,lär man få söka efter…

KommenteraAvbryt svar