Fridolin: Oacceptabelt dela upp idrott efter barns kön

SKOLAN. Al-Azharskolan i Stockholm fick grönt ljus från Skolinspektionen att dela upp skolidrotten efter kön av religiösa skäl. Beslutet kritiseras nu av utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) som påstår att det är oacceptabelt. 

– Alla skolor har ansvar att bygga trygghet mellan tjejer och killar, då kan man inte separera eleverna i ett helt ämne från förskoleklass till nionde klass, det är inte ett fungerande sätt att arbeta.

Fridolin menar att myndigheten agerat utifrån den skollag som lagts fram av den tidigare regeringen och han säger sig nu vara beredd att ”göra de justeringar som krävs”.

-Pettersson hoppas att lille Gustav, redan måndag morgon river upp beslutet om det kan göras juridiskt och på lite längre sikt förbjuder alla religiösa friskolor. Läs om Fridolins 100 dagar.

Islam är en av de större religionerna i världen, men inte bara en religion. Islam är också en rörelse som har mycket gemensamt med fascism, nazism och kommunism.

Det tog två-tre decennier att göra oss av med fascismen och nazismen och 70 år att göra oss av med kommunismen. Medan vi knappast har börjat att bekämpa islamismen ännu, alltför många i PK-etablissemanget ser inte faran med islam ännu.

Nåväl, islam utgör inget hot mot Västvärlden militärt, de kan mörda några hundra där och smälla en bomb där, men i det stora hela är islamister militärt ofarliga.

Det farliga med islam är infiltration, de kommer till väst och använder demokratiska metoder för att steg för steg skaffa sig makt.  De klagar, gnäller och utnyttjar vår snällhet för att vi inte ser helheten enligt steg för steg principen…

  • vad spelar några könsuppdelade gymnastiklektioner för roll?
  • vad gör det om vi serverar halalmat?
  • inte gör det något om de muslimska kvinnorna går klädda i tält?
  • inte ska vi tvinga muslimska män att ta kvinnor i handen?
  • vad gör det om de ber på jobbet och har egna helgdagar
  • visst kan moskéerna få ha böneutrop en gång i veckan

…så håller de på och en dag kommer vi att vakna upp till sharialagar och böneutrop fem gånger om dagen samtidigt som vi får stänga kyrkorna och dra på de svenska flickorna tält.

Infiltrationen av riksdag och kommunpolitiken, skolor, media, domstolar, polis är verkligt farlig och där har vi inget försvar ännu…

Fridolin skolpojke

 

9 thoughts on “Fridolin: Oacceptabelt dela upp idrott efter barns kön

  1. Frigoliten ska nog inte uttala sig. Det är han och övriga mögelpartiklar som har sett till att det blivit som det blivit.

  2. Samme Frigolin har medverkat til och verkställt att tusentals vuxna män från barbarikulturer i Mena med okänd identitet och okänd bakgrund nu tillåts gå i grundskolan med minderåriga barn mellan 7-15 år,hur många av dessa män är pedofiler eller av annan grov kriminell sort ? Frigolin själv skulle aldrig sätta sina egna barn i en klass med vuxna okända män med pedofilideologi från mena men tvingar dumsvenskens barn att ha dessa rovdjur i samma klassrum.Hade jag aldrig accepterat!

  3. Faktum är att vi i min lilla mellansvenska stad på 60-talet hade könsseparerade gymnastiktimmar i grundskolan. Det berodde inte på någon religion utan på antagandet att flickor helst ville fjolla runt med bollar och ringar medan vi grabbar antogs hellre ville springa, lyfta vikter och spela hand- och fotboll.
    Lyckligtvis blev det bättre på gymnasiet där det visade sig att tjejerna var minst lika intresserade som vi killar av lag- och bollsporter.

    Den enda könsseparationen skedde sedan i omklädningsrummet och i duschen. Bra så.

    • Även vi hade könsuppdelade gymnastik och idrottslektioner ibland, men här är det frågan om uppdelning hela tiden från klass 1 till 9 och det är skillnad.

      • Pettersson, jag håller med dig men på min tid var det som sagt en könsseparation som berodde på att tjejer inte troddes vara så tävlingsinriktade och inte heller ansågs vilja hålla på med lagsporter.
        Som väl är har det blivit bättre nu.

  4. Detta var väl det första vettiga som kommit ur Fridolins mun. Om han står vid sitt ord så kommer han som sagt att riva upp skolinspektionens beslut fortare än kvickt. Den kontakt jag haft med skolinspektionen är inte speciellt smickrande för dem, detta gjorde inte saken bättre.

  5. Fullständigt vansinnigt att i ett modernt upplyst samhälle tillåta friskolor med religiös inriktning!

    Självklart ska religionsfriheten begränsas och alla våldsbejakande, kvinnoförnedrande religioner totalförbjudas omgående inte bara i Sverige utan i hela västvärlden!

Kommentera