Forskare släpper ”nyhet” – våldet har blivit hänsynlösare

INVANDRARVÅLD. Hänsynslösheten bland kriminella har blivit större och ytterligare en gräns har passerats i våldsspiralen, menar polis och forskare efter helgens händelse då en åttaårig pojke dödades av en handgranat.

– Det är en mycket oroväckande utveckling. Gränsen för vad som är accepterat att göra inom den kriminella världen har förflyttats säger Erik Siverbo, chef för polisens underrättelseavdelning i Göteborg.

I lägenheten där den åttaårige pojken dödades av en handgranat är en person skriven som dömdes till livstids fängelse för den uppmärksammade skjutningen och dubbelmordet på en restaurang Biskopsgården i mars förra året. Polisen jobbar enligt hypotesen att det handlar om en hämndaktion.

 

Brottsförebyggande Rådet, Brå, konstaterar i en rapport att allt fler skjutningar på allmän plats är ett exempel på hur hänsynslösheten ökat.

-Pettersson hör om denna ”nyhet” på statsradion vi andra har sett att våldet och hänsynslösheten ökat i årtionden så för oss är det ingen nyhet, nåja nästan alla har märkt av det ökande våldet…

En liten fråga till våra politiker, media och 87:an: Hade bilbomben i Torslanda där en 4-årig flicka mördades eller handgranaten i Biskopsgården där en 8-årig pojke mördades en kunnat förhindras med annan invandringspolitik de senaste 40 åren? Vad tror ni?

5 thoughts on “Forskare släpper ”nyhet” – våldet har blivit hänsynlösare

  1. Våldet eskalerar (även) i Sverige. Rån sker med hjälp av pistoler och revolvrar. Militära vapen som Kalashnikovs och handgranater används vid uppgörelser mellan kriminella gäng. Få se när raketgevär av typ Carl Gustav kommer i bruk? Var skall det sluta?

    • Har för mig att det var något med att anmälningsbelägenheten ökat, och det har han säkert rätt i. Alla vet ju att för några decennium sedan så brydde man sig inte så mycket över handgranatsattacker och dödsskjutningar.

KommenteraAvbryt svar