Ett vågat beslut

Arrangörerna av Trästockfestivalen i Skellefteå arrangerar gratis bussförbindelser mellan de bägge orterna Jörn, Lövånger och festivalområdet. Erbjudandet gäller förstås bara de asylsökande på de bägge orterna, inte ortsbefolkningen i de små byarna.

Det är 5 respektive 6,5 mil mellan Lövånger respektive Jörn in till Skellefteå. En t.o.r.-biljett mellan Lövånger och Festivalområdet i Skellefteå kostar cirka 148 kronor för vuxna och 112 kronor för ungdomar. För dyrt anser arrangörerna.

Arrangörerna av festivalen, hälsoföretaget NJIE och ABF (Arbetarnas bildningsförbund) har gått samman och hyrt bussarna som ska köra asylsökande fram och tillbaks och för att riktigt locka de asylsökande har specialdesignade affischer tagits fram på Persiska, Arabiska och Tigrinja.

Inte nog med det. Hälsoföretaget NJIE bjuder de asylsökande på ett picknick-kit, så att de ska slippa betala för maten och denna kan de inta på ett alldeles eget område man ställer i ordning. Det här sistnämnda kan man se med två ögon. Arrangörerna talar om integration, men innebär inte integration att man ska umgås med andra på lika villkor? Å andra sidan kanske arrangörerna är förutseende efter alla rapporter om övergrepp och våldtäkter som utförts av asylsökande.

Just detta tror jag oroar arrangörerna en del. Tänk om, bara tänk om, vi nås av samma rubriker från Trästockfestivalen som från andra festivaler. Hur kommer de att må om unga flickor rapporterar om övergrepp och annat som unga flickor inte ska behöva drabbas av och de ansvariga har körts med gratis bussar från Lövånger och Jörn.

Trästockfestivalen

11 thoughts on “Ett vågat beslut

  1. […] Alex Voronov, Eskilstuna-kurirens politiske redaktör, har i provocerande syfte använt Rabia-tecknet och han anser att vi som inte gillar islam tillhör undervegetationen och ska bekämpas med knytnävar. Det skall dock sägas att Rabiatecknet ofta används som solidaritetstecken för de människor som dödades på Rabiatorget av den egyptiska militären 2013, men tecknet görs knappast om man inte stödjer Muslimska brödraskapet som denna extremist i  SVT. […]

  2. När jag började läsa trodde jag i min enfald att det var för att skydda flickor med en trygg resa?! AJ, vad fel jag hade. Nu har arrangörerna gått 5 steg för långt. Detta är en inbjudan till ”barnen” att få utlopp för sin hunger och sina lustar. Hade vi haft en ordentlig militär i Sverige kunde samma sak hända här som i Turkiet. Skillnaden hade varit att ”vi” hade vunnit för nu har folk fått nog!

  3. Nu närmar sig Storsjöyran här i Östersund och staden fördubblar sitt innevånarantal. Vi hoppas att det blir en folkfest och fina kvällar på Krogstråket nere i hamnen. http://storsjoyran.se/yranveckan/

    Vår eminente polischef Stephen Jerand har gått ut och informerat om säkerheten men han glömde nämna armbanden.

    Men Storsjöyran är inte gratis, två dagars inträde kostar 1.295,-. Jag har inte sett någon information om att de har hyrt in bussar för att skjutsa in ”barn” och bjuda dem på inträdet men vi får kanske höra om det också.

    • Det är flera ”festivaler” på gång i de norra delarna i SVERIGE !!!!
      Vi hoppas och tror att allt kommer att gå lugnt till väga-
      Tyvärr så tror jag personligen att det kommer att ske en hel del som vi inte är ”vana” med på dessa fester/festivaler,,,,,,,,

  4. ”NJIE Group AB grundades 2008 av Assan Njie, tidigare elitidrottare och rankad sjua i Europa i kampsporten MMA. Först ut var nyheten Aloe Vera Drycken.”

  5. Vilket förräderi mot oss andra. Varför ska de ha gräddfil in i samhället för. Jo, för att man har valt vilka som ska integreras med varann, och vilka som ska utestängas. Nämligen vänsterpacket och islamisterna, för de har samma ruttna tänk i sina läror. Vi andra finns inte mer. Det är -68 och muhammed som gäller idag. Andra göra sig inte besvär.

    • Men hur sjukt har det blivit i vårt Sverige? Mår illa på allt detta. Nu måste vi reagera mer, v Var är alla Svenskfödda?

Kommentera