Vi kallade henne tjockisen

SÖDERMANLAND. Det har gått några månader sedan jag rapporterade om utsikten från mitt bloggfönster. Sedan dess har det hänt en hel del, löven har slagit ut, blommorna blommar och gräset växer alldeles för fort tycker han som har hand om klippningen.

Men det är inte bara gräset som har växt, en rådjurshind blev rundare och rundare, och hon blev kvar på ängen när de andra djuren försvann till andra betesmarker.

Vi såg henne dagligen, ibland bara hennes öron, ibland hennes fuktiga nos och varma ögon som höll koll på oss, och för en månad sedan var det dags att sätta en ny rådjursunge till världen, ett sött litet kid.

Vi såg den nyfödda och sedan försvann damen med sin unge. Den oäkta hustrun och jag har naturligtvis undrat hur det gått bland rävar, korpar, bilar och skördetröskor som far fram i en hiskelig hastighet.

Nåväl, igår dök hon upp vid päronträdet och visade stolt upp sin unge som studsade fram på vingliga ben och idag är hon åter på plats. Jag tror det är sommarängen som är hemma…och nu kan hon inte kallas tjockis längre…

 

15 thoughts on “Vi kallade henne tjockisen

  1. Gratulerar Pettersson till hans oas bland flora och fauna! Tackar för att han delar med sig av vackra bilder. Hoppas att kidet får växa upp i fred med sin mamma.
    Fasar vid tanken på att om det suttit en annan i hans köksfönster så hade rådjuret inte fått vara kvar….

  2. Utsikten från köksfönstret är inte mycket att skryta med. En granne som slänger pinnar och numera aprikoskärnor (?). Han har kastat in skit här varje dag i tre år. Mycket hat är det. Det är fel i huvudet på fanstyget. Har skaffat en ”skitplockare” för jag misstänker att hans sadistiska njutning går ut på att se folk böja rygg. Nu är det slut med det.

    (man kan nog vrida om näsan på nån med den också)

    Från vardagsrummet däremot är utsikten storslagen och rådjur, rävar mm ser man varje dag. Fasanen har varit borta ett tag nu men igår var det dags.

  3. Fina bilder på något av det bästa Sverige har att erbjuda!

  4. Grattis till tillökningen i ”familjen” Pettersson. Jag vet inte riktigt varför, men ju längre man lever dessto mer föredrar man djuren framför människan!
    Ta väl hand om ”familjen”
    Janne

  5. visst Rådjur är näpna på håll, men synar man dem
    närmare i pälsen, är de värddjur åt fästingar…rådjuren
    helt oförmögna ”att själva” befria sig från parasiterna
    …Moder Svea är en annan, som frivilligt låter sig vara
    värddjur åt liknande kryp

  6. Jag noterar att vi verkat ha fått in en tillfällig besökare i form av oknytt. Är Anticimex informerade?

  7. HELT UNDERBART!!!!Du är en djurälskare, hoppas jag och naturälskare.TACK, för dina fina bilder PETTERSSON!!!!!

Kommentera