Sovmorgon

Idag väcker jag inte den oäkta hustrun utan vi tar en oplanerad ledig dag i den sörmländska skogen. Vägverket varnar för snö, hala vägar, hårda vindar, drivor och nedfallna träd. Vår väg brukar inte ligga högst på prioriteringslistan och det är inget att säga om. Vi har fem mil till jobbet och ingen kollektivtrafik, men det är självvalt…Så här kan det se ut vid andra tillfällen och så här några månader senare…

sovmorgon

10 thoughts on “Sovmorgon

  1. ”Lokaltidningen” som finns i Petterssons fagra naturområde.

    Har idag skrivit om, ”Senaste nytt från snökaoset”.

    Får väl tillägga att ”lokaltidningen har en benägenhet att överdriva och bedriva ”Facebook-journalistik”.

    Själv skulle jag vilja beskriva Petterssons bild som ”snöfriden”.

    Kan även berätta för lokaltidningen , då jag var ute mycket,mycket tidigt i snösvängen i morse, att något kaos var det långt ifrån.

    Så tro inte på allt du läser………….framförallt inte i lokaltidningen.

    Rubriksättning är inte deras starkaste sida. Där kan man däremot prata om kaos.

    Kaos har att göra med oförutsägbarhet. Snöovädret var väntat.

    • Jag har inte sett något i lokaltidningens nätupplaga att de inte levererade tidningen i stora områden. Bland annat uteblev leveranserna utefter ”min” väg.

      Jag har full förståelse för det men en liten notis borde det vara värt när de tog upp andra företag som hade problem med vädret.

  2. Att bo så naturnära och fint från april till november skulle vara härligt.
    Och gärna skifta med en storstad resten av året.
    För den som kan välja.

  3. Jag bor i Södertälje och skulle ta mig 2 km. till affären. Jag går med rullator men det visade sig omöjligt att ta sig fram på gångvägarna. Bilvägarna var ända lösningen för där var det skrapat och sandat.
    Gångvägarna däremot var det inte borttaget en enda snöflinga på.
    STACKARS DOM SOM ÄR RULLSTOLSBUNDNA.

  4. Får mig att tänka på att björnen sover gott nu i sitt ide. Men vi människor gillar olika. Jag tog med en dansk pojkvän för en stilla semestervecka i oktober upp till en släktings stuga i fjällen. Bara vila och fiska lite hade jag tänkt. Men det blev hårt för honom, han fick lappsjukan.

    Var det inte Reinfeldt som flugit över Sverige och sett hur glest det var bebyggt? Som om de skulle klara den psykiska hälsan på nybyggen ute i skogen, Det kräver hög standard centralt i större stad.

    • Det var ett reportage igår på SRP1 Dagens Eko. En syrier med familj utslängd i röd liten stuga i semesterby norr om Mälaren men inte alltför långt från Stockholm. Han ville integreras sade han men där familjen var nu var det bara träd.
      Att integreras i Sverige innebär att klara av att bo bland träd!

  5. Slumra i den svenska kylan. Den fryser ut de värsta kryp?

    ”Det här är den mest skrämmande opinionsmätning jag har läst i hela mitt liv. ” säger en ledarskribent idag och anar inte att hon framför sig har en bild av vad folk tycker? Hon bedömer alltså att vi svenskar inte motsvarar hennes förväntningar som goda samhällsmedborgare? Fy vad dumma svenskar är säger hon indirekt? Inte konstigt de missar allt väsentligt i sina analyser.

    Det kommer att hända mycket fram till nästa val.

Kommentera