Göteborgs kommun har en klädkod

Lagom till sommaren lanserar Göteborgs stad en klädkod för sina medarbetare.

De cirka 200 personer som arbetar på bistånds- och myndighetsutövningen i Västra Hisingen, har alla nåtts av ett mejl där denna klädkod står skrivet svart på vitt med de avslutande orden ”Och som alltid gäller att ha sunt förnuft, vi är myndighetspersoner på ett socialkontor”.

En av de kvinnligt anställda uppger att detta verkar vara direkt riktat till just kvinnorna på myndigheten, något som områdeschefen dementerar.

Nåväl, den här klädseln får inte de kvinnligt anställda bära under arbetstid.

Linnen med tunna axelband…

Skärmklipp

Djupa urringningar…

Shorts och kort korta-kjolar…

Däremot finns inga restriktioner om denna klädsel…

Göteborgs-Posten

Kanske jag är konspiratorisk, men är myndighetens beslut att anpassa klädkoden för de anställda eller för att respektera en viss kultur?

 

21 thoughts on “Göteborgs kommun har en klädkod

  1. Klä er som ni vill tjejer! Låt arbetsgivaren ha sina synpunkter. Sen går ni till DO och får en fet belöning, OCH slipper ert tråkiga arbete. Nåt har ni väl kunnat ta till er från andra kulturer?…

  2. Tjejer – använd ert eget omdöme på jobbet. Är det 30 grader, kläd er därefter. Har man ingen uniform att ta på sig så……………
    Jag har nästan alltid haft uniform eller arbetskläder – även skoluniform en tid. Helt perfekt- inget snack, Detta övergår mitt förstånd, att en myndighet går ut med en sådan uppmaning NU? Nu när läget är som det är i Sverige? Det är som att be tjejerna att ha djuuuupa urringningar. Vem vill anpassa sig efter invällare som tror att de äger allt och alla? Värmen bestämmer – inte muslimerna som är på besök.

  3. Ett mycket gott råd tjejer, klä er som ni vill, låt
    inga översittare diktera hur ni går klädda, det är
    fan inte meningen att hundra års utveckling skall kastas
    på sophögen bara för att vi fått hit människor som lever
    kvar på 1000 talet ännu, det är dom som ska anpassa sig,
    alternativt åka dit där dom kommer ifrån!

  4. Tacka dom 87 % av väljarna för att dom inte använde
    hjärnan, alla föds med en sådan, men man måste använda den
    också även vid val?

  5. ”Den man i 50-årsåldern som gripits misstänkt för bränderna blev nyligen varslad om uppsägning.”

    ”Den 50-årige mannen har, enligt ansvariga, under mycket lång tid misskött sig i sin lägenhet i västra Göteborg.”

    Misskött sin lägenhet? Vad med att missköta sina hyresgäster, ta ut hutlösa hyror, debitera minsta slitage vid flytt, och när det är kommunal ägare, dela ut all vinst till kommunen, istället för att återinvestera det i renovering? Vad med mögel, trasiga tvättstugor, dyra personalfester och allmänt förakt för sina hyresgäster, för att slutligen vräka de för att hyra ut till bättre betalda flyktingar?

  6. PK patraskfeminister som ger vika för islam och dess normer och värderingar!

    Självklart ska man vara hel och ren på sin arbetsplats men det här gick för långt! Det är ett intrång i den personliga integriteten!

    Vid krav på klädsel typ uniform ska självklart arbetsgivaren bekosta utstyrseln!

    Annars är det bara att som arbetsgivare hålla käften avseende personalens klädsel så länge den inte på något sätt förstör arbetsgivarens affärer, rykte och varumärke!

    Kan inte se något fel på kvinnornas klädsel i förhållande till deras arbetsuppgifter! Utom då sista bilden där kvinnan är klädd i slöja! Det skulle kunna påverka både klienter och arbetskamrater på ett mycket, mycket negativt sätt!

  7. Tycker att regeringen kan införa en liknande klädkod med foliehatt röd clownnäsa och blöjbyxor , röda för damer och blå för herrar.

  8. Vi har vad vi förtjänar för tillfället. Så länge svensken inte säger ifrån b.la på röstsedeln så kommer denna anpassning till islam bara eskalera, lite i taget.

  9. Då har anpassningen till islam tagit ytterligare ett steg, stor spänning och rädsla vad nästa åtgärd blir, kanske skall köra en bet på detta ? Kan det blir att kvinnor inte får köra bil eller ramadan införs i för alla ?

  10. Vad hette det som vänster och pk-media hade för något år sedan? Hijab-upprop? Det är dags för ett shortsupprop eller ett kort-kortupprop. Förstår dock om man inte vågar, det är väl rätt hög insats. Jag menar vem vill bli våldtagen? Faaan att vi ska behöva ha det såhär i Sverige 2016.

KommenteraAvbryt svar