Slavarbete, ingen skatt, sprit och knarkförsäljning – invandringen är lönsam

INVANDRARBROTT. I Oslo inleds idag en mycket omfattande rättegång om bland annat grov människohandel och maffiaverksamhet i livsmedelsbranschen.

Livsmedelskedjan Lime ska ha haft arbetskraft som har jobbat under närmast slavliknande förhållanden. Enligt åtalet har en organiserad grupp tvingat människor att arbeta genom bland annat våld och hot.

2016-01-20_1441

Åklagaren hävdar att tio personer har lockats från Pakistan till Norge med löfte om butiksarbete. Väl där har de tvingats jobba i Limebutiker i upp till 14 timmar per dag, ofta utan att få lön och ibland till och med skuldsatt sig gentemot de nu åtalade.

Den utpekade huvudmannen är 38-årige Sajjad Hussain, som startade Lime-kedjan. Totalt är det tretton personer som är åtalade i den här härvan.

Grov människohandel är det grövsta brottet i den digra åtalsluntan, men det handlar även om att ha lurat till sig sjukbidrag från norska myndigheter, att ha skimmat och kopierat kunders bankkort och att olovligen ha sålt alkohol i Limebutikerna.

Därtill ska de åtalade ha kunna ta mångmiljon-lån i offrens namn, eftersom de haft tillgång till deras id-handlingar.

Den ekonomiska brottsligheten har, enligt åklagaren, gett totalt ungefär 100 miljoner kronor i olovliga vinster, pengar som nu krävs tillbaka.

Flera av de åtalade anklagas också för bland annat brott mot arbetsmiljölagen och utlänningslagen.

Åklagaren vill få de åtalade dömda enligt den så kallade ”maffiaparagrafen” i norsk lag. Den syftar till att kriminella i organiserade grupper ska kunna dömas till extra stränga straff, med strafftillägg på upp till fem år jämfört med den egentliga domen.

Rättegången startar i Oslo tingsrätt idag och väntas pågå i ungefär ett halvår.

Aftenposten

TIDIGARE 2015-02-02. Omfattande invandrarkriminalitet

14 personer har fängslats i samband med den omfattande människohandel som utreds mot Lime kedjan. 

Minst tio personer tros vara offer. Dessa kom till Norge under perioden 2010-2012, och fått uppehållstillstånd som så kallade specialister och har fått en fiktiv lön på 500.000 norska kronor om året. Andra har arbetat olagligt på andra sätt.

Limekedjan har blåst leverantörer på minst 100 miljoner kronor.

Limekedjan hade ett omfattande samarbete med en annan invandrarfamilj om knarkförsäljning.

Huvudmännen är Sajjad (37) och Sajid Hussain (38), som har en kriminell karriär tillbaka till 1998.

Limekedjan inrättades 2012, och hade som mest nästan 30 butiker i större Oslo-området. Polisen vidtog åtgärder mot hela kedjan i september förra året.

-Pettersson noterar att det finns goda förutsättningar för lönsamhet för nybyggarna. Betala inte inköpen, slavarbete, ingen skatt, toppat med knarkförsäljning. Tur att vi inte har sådana i Sverige. 

Aftenposten     Aftenposten

TIDIGARE 2014-09-12

Invandrare drev 29 närbutiker med människohandel, tvångsarbete och skattefusk.

Polisen har tillsammans med andra myndigheter slagit till mot 29 butiker i en närbutikskedja ”Lime Minipris” i Norge. Samtliga butiker är nu stängda.

Sajjad Hussain

De muslimska ägarna är misstänka för grov människohandel, skattefusk, bidragsbedrägeri, lånebedrägeri, narkotikahandel, användning av falska identitet med mera.

Polisen har identifierat ett antal människor som tros vara offer för människohandel, offren kommer från Pakistan och Nepal.

Totalt 280 personer deltog i åtgärden, 210 av dem var från polisen. Myndigheter från socialdepartementet, skattemyndigheten, tullverket, migrationsverket och näringsdepartementet.

Hittills har 11 personer av 20 gripna häktats. Sex av de anklagade och två av offren vara familje-medlemmar till Lime-chefen Sajjad Hussain, 36, som har sina rötter i Pakistan och även har grundat kedjan. Hussain greps när han var på väg att fly från Norge. Polisen har även påträffat stora mängder oredovisade kontanter i företaget.

Norska media är fulla med nyheter om Lime-saken, men i Sverige är det tyst om detta och liknande fall ibland annat Malmö…

-Pettersson undrar när invandringen gjort våra nordiska länder till mångkulturella paradis vem ska då hjälpa svenskar, norrmän och dem vi hjälper nu, för övrigt är det inte invandrarnas fel, de tar chansen som våra politiker ger dem och vi väljer politiker…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

10 thoughts on “Slavarbete, ingen skatt, sprit och knarkförsäljning – invandringen är lönsam

  1. Och ändå fortsätter jubelidioter här i landet att hävda
    att invandringen är lönsam??? Enorma summor försvinner i bidragskostnader, sjukvårdkostnader, enorma kostnader i
    rättssystemet med flera hundra miljoner till pengahungriga
    stjärnadvokater som ska försvara dräggen genom alla instanser.
    Bara försäkringskostnaderna för alla uppeldade bilar lastbilar,
    fastigheter uppgår till flera hundratals miljoner.
    Då har vi inte räknat in dom psykiska lidande som drabbade
    offer får dras med, för det viktigaste för samhället är att
    brottslingen inte på något vis lider nöd, offren skiter dom i.

    Nej massinvandringen är en gigantisk förlust inte bara
    ekonomiskt utan på alla vis!

  2. Här kan vi se konsekvenserna av lönedumpningspolitik och öppna gränsernas politik. Brottslighet, människosmuggling och dåliga förhållanden för arbetstagarna blir vardagsmat. Välfärdssamhället nedmonteras och det blir ett vi-och-dom-samhälle. Vårt gamla samhälle var en god parentes i vår historia.
    Tack för Reinfeldt och M som började nedmonteringen och Löfvén som fortsatt den.

  3. Denne invandrare är en galjonsfigur för det parallella samhället som växer som en igel utanpå det vanliga Sverige…. det som alla vi sagt skulle hända (och som en tvååring kunde räkna ut) har hänt och det är en återvändsgränd…. det kommer aldrig att med de fjösmedel som regeringen har, att återupprätta skattemoral och kontrollfunktioner så att parallellsamhället kan sammanföras till det övriga samhället. Tvärtom, så kommer säkert 7 av 10 av de som beviljas TUT och PUT att leva i parallellsamhället och enbart suga energi och pengar ut det ordinarie samhället.

  4. Att SVINET dan eliasson mörklägger grov brottslighet och de enorma kostnader som muslimer och negrer kostar samhället vet vi. Släng ut svinet eliason från ALLA beslutande sammanhang.

    På Flashback hittar vi nedanstående
    https://www.flashback.org/sp56078968

    ”Haha, i bästa fall mörkläggs polisens arbete för att motverka Sd.

    Sämre fall 1: Andelen poliser som är upptagna med flyktingarna är tillräckligt hög för att vara samhällsfarlig. Enkelt uttryckt: om hälften av alla poliser släcker bränder på förläggningar är det julafton för den organiserade brottsligheten eftersom risken att åka fast minskar med mer än hälften. Tur att det är vinter!

    Sämre fall 2: En gigantisk utredning som involverar hundra- eller tusentals flyktingar på asylboenden landet runt pågår. Fler IS-anhängare än vad det är lämpligt att allmänheten får reda på har smusslat sig in i Sverige.”

KommenteraAvbryt svar