39 thoughts on “Inga gränskontroller vid Öresundsbron

  1. Vad gränskontroll avser är väldigt svårt att förstå för många människor i Sverige.
    Först fick dom flesta känslan av att regeringen utfärdade gränskontroll på grund utav att kommuner inte mäktade med det i det flesta fall självvalda ansvaret – att ansvara för personer som dom flesta inte vet var deras hemort ens finns uti världen eller vilka dom är.

    Men så verkar fallet icke vara – alla som vill söka asyl är välkomna.

    Det är många som söker svar på den undran.

    Vilka är gränskontrollen tänkt för,då det icke avser asylsökande?

  2. Försvaret är nedlagt, Tull och Polis kraftigt desarmerat,
    vård och omsorg kraftigt beskuret, landsbygden lämnad
    åt sitt öde, mjölkbönder får betala mer än vad mjölken
    kostar att producera, men Svenska politiker och
    byråkrater, fackpampar och andra samhällsförstörare
    skär guld, trots att det enda dom sysslar med är till
    nackdel för landet, det finns ingen fackpamp utan
    miljoninkomst medan dom som LO ska företräda
    får mindre i plånboken efter varje ökning, medlemmar
    utesluts när man inte röstar rätt ! Rensa ut bland packet!

  3. Löfven säger att han inte gör den kopplingen att terrorister kommer med asylströmmen med båtar över Medelhavet utan tar sig in andra vägare.

    Vad skulle det vara för vägar?

    • Kanske via ”badkaret”..Denn lyx tycker tydligen vår allt mer senile konung,Calle XVI borde förbjudas.Inga tankar överhuvudtaget på alla äldre,som tillåtes njuta en eller annan gång i ett varmt bad !
      Nej han ställer sig på de gröna kommunisternas sida,och förordar dusch för de som ännu kan stå upp…De övriga skiter han fullständigt i….. 🙁

  4. Det behövs en reell smäll, så att Svenska folket vaknar ur sin illusion och förstå att de inte är fredad genom sin självgodhet.

    • Håller tyvärr med om det …. politikerna kommer att spela oskyldiga
      som vanligt och gå ostraffade som vanligt. Det är farligt att bo i Sverige idag och farligare lär det tyvärr bli.

  5. Gränskontrollerna infördes pga att SÄPO fått information om en nära förestående attack i Sverige, det är vad jag tror. Sedan kan de ju inte direkt vara effektiva om en terrorist lyckas ta dig ända upp till Boliden.

  6. Vi har inte resurser att ha dygnet runt bevakning av våra gränsstationer
    Allt är nedbantat och nedskuret Tull , Polis och försvar pga naiva politiker.
    Och pengar finns det inte pga invandringen och allt det som händer och har hänt dom senaste åren. Pga naiva politiker som styrs av intelligens- befriade vänster media .

  7. Alla måste väl inse,att dessa absurdska ”gränskontroller”,endast är ett spel,för den blinda delen av befolkningen….
    Kan 20 bussar med c:a 600 lyckosökare,under tre timmar anlända över bro`n,(och alla blir välkomnade) osar det katt lång väg!

  8. Det är väl aldrig raka rör och slaka mustascher när svenska etablissemanget ska göra nått!

    Cheferna har tydligen väldigt, väldigt svårt att organisera av etablissemanget beslutade Insatser och åtgärder, de använder genvägar! Helt beroende på att de är löntagare! Alltså arbetsuppgifterna delegeras till någon lägre tjänsteman, utom i de fall då möjlighet till framträdande i riksmedia vankas! Då kliver man fram och svamlar om åtgärder och kontroll på situation och så vidare! Trots att det uppenbarligen inte är någon väl fungerande verksamhet och kontroll överhuvudtaget!

    Vem fan tror de att de lurar?

    Har i min yrkesroll vid något tillfälle bevistat någon ”katastrof ledningsgenomgång med kommunpolitiker” det var en upplevelse ska jag säga! För att göra en lång historia kort så kommer slutsatsen nedan.

    Kommunstyrelser i sin prydo trodde att deras uppgift var att leda insatserna de var till och med inne på att det var de som beslutade om åtgärderna! Alltså de trodde i sin enfald och naivitet på fullaste allvar att det var de som beslutade om insatsens alla åtgärder och dessutom samordnade övriga myndigheters arbete! När de egentliga arbets uppgifterna kommunpolitikerna har i ett katastrofläge är att ta emot och vidarebefordra information om händelsen och pågående insats till medborgarna! Typ lite som Bagdad Bob, fast kanske mer relevant och sanningsenlig information! Dessutom ska de se till att samhället fortsätter att fungera! Därför är det viktigt att kommunerna har ett ständigt pågående säkerhetsarbete, där man hela tiden arbetar utifrån en säkerhetsplattform med ledningssystem som verkligen speglar verkligheten! Inte många kommuner som har ett säkerhetsarbete värt namnet!

    Ibland får man sig ett gott skratt och det kanske förlänger livet, vem vet!

    • Jag ser i alla fall en djupt rasistisk symbol vid Löfvens vänstra axel som definitivt inte är förenlig med mångkulturen.

    • Förmodar att korset får symbolisera Jesu ord, från Matt. 19:13-15. 🙂
      ”Låt bar­nen va­ra, och hind­ra dem in­te från att kom­ma hit till mig! Him­mel­ri­ket tillhör såda­na som de.”

      • Galten:
        Är djupt imponerad av dina Bibelkunskaper…Själv kan jag bara minnas ett.Tror det löd,”det lättare för en kamel att taga sig in Sverige än genom ett nålsöga” !
        Vet inte med bestämdhet,om versen är riktigt citerad …

      • Tänk vad tokiga översättningar det finns!

        Ingen träder kameler genom nålsögon 😉

        Ordet för ”rep” är likt ”kamel” i det arameiska språket.

        Det är svårt att trä ett rep genom ett nålsöga i stället för TRÅD.
        Då blir det ett begripligt ordspråk.

      • @Stenbock
        Nja.. Vissa kunskaper hänger ju med sen forna dagars söndagsskola och konfirmationsundervisning. Först vid vuxen ålder insåg jag Svartrockarnas humbug och taskspeleri. 😉

  9. Är det Eliasson som beordrar SIN personal att inte utföra hårda kontroller… han lyder inte regeringen eftersom HANS politiska åsikter styr landet, precis som Danielsson. Eller är det bara jag som tycker han har varit lite väl osynlig i gränspolusdiskussionen?

    • Det har varit nivå fyra i Malmö ett tag nu defacto. Våldtäkter, rån, bilkapningar, rån i hem och hot men media skriver aldrig om det. Runt 22-23 och när det är mörkt är man bara ute om man måste. Det roliga är att de de värsta fegisarna är vänsterpatrasket och vänsterradikala. De handlar knark av muslimerna och svartingarna och är för fri invandring men de är rädda för att bli rånade (av muslimerna).

  10. Avsätt dessa lögnaktiga landsförrädare, hur mycket behöver dessa bevisa att de hatar oss svenskar? Vi ser dessa hatare i tidningar på TV hör dem på SR mm. Hur mkt behöver Svenne Banan för att resa sig ur soffan?

    • Stefan Löven var i Västerås när Carola Herlin och Emil Herlin slaktades på Ikea, – svetsaren sa ingenting….SKÄMS STEFAN LÖVEN OCH TA ÅSA ROMSON OCH MARGOT WALLSTRÖM OCH AVGÅ OMGÅENDE!!

Kommentera