Mångmiljonbelopp i extrakostnad för mat till asylsökande barn


INVANDRING. Maten till asylsökande barn betalas två gånger av samhället. Först av en kostnad från Migrationsverket för kost och logi och sedan av ett schablonbelopp till kommunerna för skolgång. Det blir en extra samhällskostnad i mångmiljonklassen varje år.

Maten till de asylsökande barnen som går i skolan är en dubbel samhällskostnad, något som inte bara gäller för de som går på skolor i länet. Utan det gäller även andra asylsökande barn som bor på anläggningsboenden runt om i landet men går i skolan, ofta genom kommunernas försorg.

Enligt lagen om mottagande av asylsökande har personer som söker asyl rätt till logi och mat eller ersättning för detta beroende på om man ordnar boende på egen hand eller bor i Migrationsverkets upphandlade anläggningsboenden.

I ett anläggningsboende serveras vanligen flera mål mat om dagen och detta bekostas av Migrationsverket och slutligen via statskassan och således skattsedeln.
Kostnaden för asylsökande barn som går i förskola och skola genom kommunal försorg kan kommunerna söka ersättning för hos Migrationsverket.

-Pettersson ser ännu ett exempel på idioti, dessutom är det ännu värre än vad länstidningen beskriver i denna artikel, det fortsätter med Kommunen levererar annan mat till asylsökande barn efter klagomål


4 responses to “Mångmiljonbelopp i extrakostnad för mat till asylsökande barn

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: