Misstänkt barnvåldtäkt i Alvesta

Polisen i Alvesta utreder just nu en misstänkt våldtäkt på en skolgård i kommunen. Alla inblandade, både offer och de två misstänkta förövarna, är minderåriga. Ärendet rubriceras således som våldtäkt mot barn, skriver Smålandsposten.

Att de inblandade inte är straffmyndiga innebär att den åklagarledda utredningen genomförs enligt lagen med särskilda bestämmelser för unga lagöverträdare. Det kommer alltså inte bli tal om en rättsprocess, utan ärendet lämnas så småningom över till sociala myndigheter som underlag för vilka insatser som ska göras för de inblandade barnen.

Händelsen ska ha skett i mitten av oktober, utanför skoltid.

Skolpersonal som inte ingriper mot misshandel och unga tjejer som utsätts för trakasserier både på och utanför skolan. Det kan man läsa om i Skolinspektionens rapport om händelserna på gymnasieskolorna i Alvesta, ändå har Skolinspektionen valt att avsluta ärendet utan åtgärd.

Bland annat berättar Elizabeth Malmstedt på Skolinspektionen för Fria Tider att de manliga elever som sysslat med trakasserierna går på Allbo Lärcenter i en språkintroduktionsklass för nyanlända invandrare. Hon nekar till att Skolinspektionen skulle ha fått vetskap om att de kvinnliga eleverna utsatts för rasistiska tillmälen såsom ”svennehora”.

Inspektionen har också genomfört riktat tillsyn på asylsökande barn och barn som vistas i landet utan tillstånd i Alvesta.

-Pettersson ser i flera hatmedia som Aftonbladet, Expressen med flera att de tar upp den misstänkta barnvåldtäkten, men ingen så mycket som andas om att det skulle vara några problem med invandrare på skolorna.

En misstanke, men bara misstanke och spekulation är att åldern på våldtäktsbarnet inte är vad den borde vara för barn brukar inte våldta varandra…

Fria Tider skrev om trakasserierna år 2012.

Utbildningsministern vill sätta de unga outbildade männen som kallas barn i lågstadieklasser

8 thoughts on “Misstänkt barnvåldtäkt i Alvesta

Kommentera