När myndigheter sviker

Pettersson har tidigare skrivit om den våldtäkt som begicks på en skolgård i Alvesta för en knapp månad sedan. Själva våldtäkten och händelserna runt omkring har nu fått konsekvenser.

Själva våldtäkten är kulmen på en rad av sexuella trakasserier och missförhållanden på skolan som oroat föräldrar under en lång tid.

Under flera månader har oroliga föräldrar haft kontakt med skolledningen och påtalat missförhållanden och trakasserier mot främst unga flickor. De har möts med kalla handen och en total likgiltighet från skolans rektor och detta skulle visa sig få ödesdigra konsekvenser.

På ett skoldisko för någon vecka sedan sextrakasserades två unga flickor av två något äldre pojkar från skolan. Just dessa killar tillhör de som oroliga föräldrar försökt få omplacerade, men utan gehör från ledningen. Dagen efter diskot våldtogs en av de två flickorna i ett buskage på skolgården, under skoltid

Igår höll skolan stängt efter både hot och skadegörelse. Vilka som vandaliserat och utfärdat hot är man förtegna om, men att det kan sättas i samband med våldtäkten och uppmärksamheten, råder det nog ingen tvekan om. Om det är de misstänkta pojkarnas vänner, eller om det är vänner till de utsatta flickorna, återstår att se. Skolledningens ignoranta hantering av elevers och föräldrars oro, är den faktor som utlöst detta…om det råder inget tvivel.

Nu är många föräldrar så arga att de tänker låta sina barn byta skola och andra är oerhört besvikna på skolledningen för att de inte tagit tag i detta när informationen fanns.

Idag meddelar den tillförordnade rektorn på skolan att man vidtagit åtgärder med väktare, uppdelade raster, mer personal på skolgården och en handlingsplan för en bättre skolsituation. Informationen kommer också att ges via tolkar på somaliska, arabiska, dari och tjetjenska.

Grönkullaskolan är en skola för elever i årskurs 1-6 och det här ställer en annan fråga på sin spets. Är det vanligt att elever i så unga år våldtar? Nej, det är nog tvärtom ovanligt. Däremot kan äldre tonåringar begå så grova brott och med tanke på vad vi dag vet, så kanske det inte är helt otroligt att de ansvariga killarna är betydligt äldre än de utgörs sig för att vara. Ren spekulation förvisso, men vi lär få veta i sinom tid.

Det här fallet visar på många saker, men framför allt visar det upp ett facit när myndighetsutövare inte vill/vågar agera för att problemen kan råka peka åt fel håll. Händelsen har många förlorare och den största förloraren är den unga flicka som våldtogs och som nu fått men för livet och detta p.g.a. en skolledning som inte lyssnade, som inte ville och som ignorerade.

Här kan ni läsa Skolinspektionens rapport om Grönkullaskolan från september i år. Ingen rolig läsning för ansvariga myndighetsutövare.

 

 

18 thoughts on “När myndigheter sviker

  1. INGET av det som nämns i artikeln förkom någonsin under min skoltid..
    Något måste ha förändrat Sverige i grunden?
    ”Våldtäkt” hade man knappast ens hört tals om..
    Oavsett anledningen 82% av svenska folket röstar för att ha det såhär.

  2. Svenska barn skall inte tvingas att få sin skolgång och uppväxt fördärvad av halvapor från MENA och Afrika söder om Sahara. Dessa importerade halvapor skall gå i skolor tillsammans med politikers och slaskmedias barn. Vissa av dem skall överhuvudtaget inte gå i skola, de skall förvaras i bur.

  3. Om de två kommunistiska rektorerna är kvar på skolan så ser jag det som grovt tjänstefel av de ansvariga.

  4. Svensk skola ar en katastrof dar invandrar-gangsters tillats styra och stalla utan konsekvenser, DE MEDSKYLDIGA AR DEM SOM ALLTID GOR SLODDRET TILL OFFERKOFTOR + 87.an!!

  5. Skal bli intressant den dagen när berikerna ger sig på fel flicka. När offrets pappa tar fram hagelsprutan och utroter ett helt asylboende, inclusiva personal.
    När utedasset tar fyr, och man inte kan dölja vad som pågått, väljer Grönköping skolan att flytta delinkventerna till annan skola, och föräldra tar ut barn och flytter till annan skola? Hur vet de nu att inte lilla Lisa, Ingrid eller Ulla kommer till skolan som våldtäktsungerna numera går i?
    Varför går föräldra i Alvesta inte samlat till skolan, fångar in rektor med anhang och kör ut dom av kommunen? Varför har socialen inte redan omhändertaget dessa två apor och placerat dom i bur?
    Varför får en totalt avtruppat tf. rektor komma till tals i Svt. och genom vackra omskrivningar prata om MISTÄNKT fall av MÖJLIG våldtäkt, ellr kanske ofredande? I mina ögon är hon inte att betrakta som annat än medskyldig.
    Gå man ur huse, och rädda vad som räddas kan!

  6. Det är ju en fantastisk lycka att alternativ nyhetsförmedling typ Petterssons, avpixlat, fria tider osv finns, annars hade detta tystats ner gemensamt av PK-fascisterna inom politik och media och vi hade därmed varit ännu längre ifrån riktig demokrati än vi är idag. Det är bara att hoppas att liknande nyheter sprids bland allmännheten så att Svensson vaknar upp från sin törnrosasömn innan det är för sent (om vi inte redan är där)?

  7. Sverige är redan det mest splittrade landet i Europa, det kommer aldrig att bli någon typ av integration någonstans, alla förnuftiga vet att det handlar om små, riktigt små volymer om integration ska fungera, så här i landet kommer det att bli en enorm polarisering mellan olika grupper som ingen politik kan ändra på.
    Det enda som eventuellt kan lösa en del är indragna bidrag som asylsökande nu uppbär, money talks !
    Inga pengar överhuvudtaget som de kan skicka vidare till alla typer av terroristverksamhet endast mat och klädrekvisitioner, inget annat .
    Samt indragna bidrag som invällare har ljugit sig till, beslagta även asylbaroners konton då de pengarna är skattebetalarnas !

  8. Hur länge ska detta elände pågå? Det talas om att en hel generation barn är förlorade nere i flyktinglägren i Libanon för de inte får gå i skolan. Jag tycker det är värre här där det är skolplikt och så måste de små barnen tvingas acceptera att bli våldtagna och inte få någon vettig utbildning? Det går BRA med Frigolitens skola. HÅLL ERA BARN HEMMA TILLS NÅGOT VETTIGT VIDTAS. Det lär dock dröja nyadeln är viktigast för vänsterdreggen.

  9. Efter att snabbt läst igenom skolverkets utredning, blir min slutsats att problemet i första hand är organisatoriskt! Brister i ledning och styrning! I nästan all kommunal, landsting och statlig verksamhet återfinns allt som oftast stora brister i styrning och ledning. Det har sina rutiga och randiga skäl att det brister i ledning och styrning!

    Det gör att politikerna inom området skola/utbildning är ytterst ansvariga och de borde omgående inom skola/utbildningsområdet upprätta någon form av egenkontroll. Alltså jag menar att politikerna måste ställa krav på verksamhetschefen för skola/och utbildning att hen rapporterar de nationella kunskaps och kvalitetsresultat kontinuerligt till ansvariga politiker.

    Verksamhetschefen för skola/utbildning sätter upp kvalitetsmål och lyfter också fram de nationella kunskapsmålen. Ställer krav på att varje rektorsområde kontinuerligt rapporterar kunskaps och kvalitetsresultat kontinuerligt till verksamhetschef skola/utbildning.

    Rektor i varje rektorsområde ställer krav på lärarna att omgående rapportera avvikelser i förhållande till de nationella kunskapsmålen och de av verksamhetschefen fastställda kvalitetsmålen.

    På det här sättet får politiker, verksamhetschef, rektorer och lärare fullständig kontroll på skola/utbildning.

    Det är ingen brist på styrdokument! Det handlar om att hitta lämpliga rapporterings och redovisande dokument som blir enkla verktyg för att klara av rapporteringen från verksamhet till den politiska nivån, avseende kunskaps och kvalitetsmålen!

  10. Imorgon skall jag försöka ordna ett sjukintyg för domedagsångerst
    Nu orkar jag fan inte mer ¿

  11. Skolminister Fridolin sa för en tid sedan, att äldre utländska ”barn” ska börja i lägre klasser. Han hånade som vanligt den som ifrågasatte. Nu ser vi hur liten kunskap Fridolin har om den skola som han skulle fixa på 100 dagar. Och hur han helt struntar i svenska barns möjligheter att lära sig som barn i länder med goda resultat. Han är en katastrof.

  12. Så kan det gå när man har att göra men analfabeter som aldrig fått lära sig respekt för andra människor. Sverige kommer att bli värre.

    • Om inte Mona Stalin varit så motbjudande, skulle man väl egentligen skaffa fram afrikanska våldtäktsmän att skända henne.
      Men hon gillar förstås dessa våldtäktsmän, som har en historia och en kultur, inte så töntigt som midsommarfirandet som svenskarna deltar i för barnens skull.
      Som vanligt kan man använda polygrip, när straffet mäts ut.

      • Detta kan bara hända i Sverige – vilken jävla flathet. Spöstraff
        fungerar fint i Singapore

Kommentera