Invandrare åtalas för ”systematisk, planlagd brottslighet av särskilt farlig art”

INVANDRARBROTT. Sjutton personer åtalas i veckan, misstänkta för att ha utnyttjat en syrisk-ortodox kyrka i Stockholm för grova bedrägerier. Åklagaren Ewa Wintzell säger att församlingen varit cent­rum för ”en systematisk, planlagd brottslighet av särskilt farlig art”. – De misstänkta har vilselett Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan och därefter har cirka sex miljoner kronor i olika arbetsmarknadsstöd betalats ut.

Rovdjuret Halef Halef

Huvudmisstänkt är församlingens före detta ordförande. Enligt åtalet har han lurat myndigheterna att betala ut felaktiga bidrag, bland annat till den ideella förening som driver kyrkan. Bevisningen, som bland annat består av telefonavlyssning och beslagtagna mejl är omfattande.

-Pettersson noterar att politikerna som vanligt gjort misstaget att utgå ifrån att invandrare i allmänhet har samma norm- och moralsystem som etniska svenskar. I själva verket undertecknar regeringen en generös inbjudan till grov och organiserad kriminalitet i aldrig tidigare skådad omfattning. Klansamhället är här och de uppträder som rovdjur och sliter sönder tilliten och samhället.

Glöm inte att titta runt lite i Sagan om Södertälje och fråga er varför detta inte ligger högt upp på dagordningen när det har förgreningar från dörrvakter på krogarna ända upp i riksdag och regering.

”De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2015-02-06. Den syrisk-ortodoxe gudsmannen Halef Halef misstänks ha lurat till sig 8,5 miljoner

I tisdags kväll fortsatte nästa kapitel i sagan om Södertälje. Då gjorde polisen, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Ekobrottsmyndigheten ett större tillslag i Södertälje och Norsberg. Sju personer anhölls misstänkta för grovt bedrägeri och en person för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Sju av de åtta har begärts häktade.

Huvudmisstänkt är gudsmannen Halef Halef som häktats på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkt för grovt bedrägeri. Halef är en högt uppsatt person inom den syrisk-ortodoxa kyrkan och misstänks vara härvans huvudman.

Bedrägerierna som misstänks ha pågått från november 2011 till nu gäller att alla sju ska ha lurat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att betala bidrag till syrisk-ortodoxa kyrkans förening, där de ska ha utfört enklare arbetsuppgifter, men polisen misstänker att det förekommit fusk.

Vid husrannsakan som genomfördes, bland annat i Arbetsförmedlingens lokaler i Södertälje och en syrisk-ortodox kyrka i Hallunda, beslagtogs egendom för att säkerställa de summor som ska ha förskingrats. Det rör det sig om minst 8,5 miljoner kronor. Åtal ska väckas senast 5 mars.
Ytterligare en person är misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott som rör festverksamhet.

Den misstänkte huvudmannen Halef Halefs påstår genom sin försvarsadvokat Henrik Olsson Lilja att han är berövad och knäckt och han inte bara förnekar brott utan ställer sig helt oförstående till de anklagelser som riktas mot honom: – Vi tror att polisen helt enkelt inte har hela bilden klar för sig. Att de tror att något brottsligt ägt rum, vilket inte är fallet.

Halef Halef har tidigare kritiserat polisen för att de fört register över syrianer, HÄR. Troligen för inte polisen registret för att de är syrianer utan av helt andra skäl.

HÄR kan vi hitta tre stycken Halef, dömda för assistansbedrägeri. Om de är släkt vet jag ej men i Södertälje sker inget utan klanens medvetande.

I Södertälje går familjen, släkten, klanen, före allt annat. Klanmentaliteten genomsyrar hela kommunen, från botten och hela vägen upp till toppskiktet. Så är det även inom politiken, där man satt demokratin ur spel, man förhandlar om rösterna och positioner. Ledarna kommer med flera hundra röster. Syrianerna har riksdagsmän hos moderaterna, socialdemokraterna, kristdemokraterna. Ideologin betyder inget, man vill ha makt för klanen.

Klanen äger fastigheter, restauranger och frisersalonger. De bedriver social och vårdande verksamhet i olika bolag, bland annat Trea Assistans, Läkarkliniken i Stockholm AB, Jome Omvårdnads AB i Södertälje med flera. Flera av dessa företag har anklagats och dömts för omfattande assistansbedrägerier med mera. Man har festfixarföretag, på syrianernas fester kan det vara 500 personer där svartspriten och svarta pengar flödar. Klanen har även inflytande över det kommunala bostadsbolaget Telge Bostäder.

Gång på gång uppdagas kopplingar till de kriminella nätverkens framfart.

Klansamhället hotar hela samhället men ingen verkar ta ett helhetsgrepp över assistansbedrägerier, mord, fusk, beskyddarverksamhet, svarta pengar. allt där det finns pengar och makt är de inblandade i.

I fallet med gudsmannen Halef Halef har det varit bedrägerier men nystartsjobb och liknande. Ett enda sådant kan ge 50 000 kronor i månaden, eftersom det inte finns något lönetak. I Sverige finns 174 000 personer i jobb där Arbetsförmedlingen betalar minst halva lönen med skattemedel, nära 46 000 av dem i nystartsjobb.

I flera branscher har det blivit svårt att få jobb utan en påse pengar från Arbetsförmedlingen. Nya arbetslösa med fräscha bidrag slår ut arbetslösa vars bidrag börjat sina, och konkurrensen snedvrids så att företag som inte utnyttjar bidragsjobben riskerar att gå omkull. I dag avstår runt hälften av alla städföretag från att delta i offentliga upphandlingar eftersom de inte kan konkurrera med bolag som dumpar timpriserna med hjälp av en mycket stor andel bidragsanställda.

-Pettersson tycker inte vi ska vara för hårda mot den syrianska klanen och maffian. De har bara tagit Mellanösterns mentalitet med sig hit och tar för sig av det som bjuds av naiva politiker. Vi skall fördöma de politiker och journalister som gör allt för att dölja det som pågår och som hotar hela samhället. I förlängningen är 87:an ansvarig och vi ser bara toppen på isberget…

Tänk också på att dessa bedrägerier inte räknas in i kostnaderna för invandringen eftersom etnicitet av någon anledning är förbjuden att registrera i samband med brott.

2015-02-06_0624

12 thoughts on “Invandrare åtalas för ”systematisk, planlagd brottslighet av särskilt farlig art”

  1. Det förklarar att du är en idiot. ….hur kan du dra hela Södertälje i den saken,
    Har du gjort alla till kriminella stick o brinn ditt svin. …Men ni får väll betalat för skit snack Idiot

  2. Vad ær speciellt med det?
    De gør ju bara i princip samma sak som våra politiker gør.
    Helt normalt.

  3. Gäller att förse sig! Man vet aldrig när man kan förse sig nästa gång! Godtrogna individer hos svenska myndigheter förnekar sig aldrig!

    Kommer just ihåg en Manpower undersökning för ett par år sedan. Den kom fram till att bara 6-7% av svenska arbetstagare är tillräckligt engagerade i sitt arbete! Resten är mer engagerade i sin fritid på arbetstid!

    Inte konstigt att rövarpacket klarar att lura skjortan av etablissemanget!

  4. Dessa s k ortodoxiska kyrkor har ingenting gemensamt med grekisk-ryska ortodoxtron. Vår ortodoxism härstammar från Justinianus, Constantin och hans mor Helena som grundade östromerska (Bysantinska) Imperiet och ortodoxiska tron som separerades från katolska kyrkan (med påven som huvud). Ortodoxiska kyrkans huvud heter mitropolit (patriark). Sedan dess har det varit endast katolicismen och ortodoxismen traditionellt erkända inom kristendomen. De övriga är sekter (pingströrelse, metodism, kalvinism m fl.) Lutheranska (protestantiska) kyrkan, anglikanska kyrkan är under frågetecken p g a att de är alltför toleranta mot islam. ”I maskopi” med andra ord ….

    Kommunismen är den farligaste sekten.
    Kommunistpartiet är lagförbjudet i Rumänien efter revolutionen.

    Det är – i almänhet – allt jag vet om religion. Jag är kristen, tror på gud utan att vara någon flitig kyrkobesökare.

    • Malmongobo!!!

      You’re peeing against the wind ! Sluta förolämpa kristna, ”lifta pagana”!!!

  5. Är en bra artikel av Pettersson.
    Vi måste få upp ögonen hos det svenskar som bara läser pk pressen och ser på SVT.
    Min erfarenhet är att många svenskar i moderata kommuner lever i sin egen bubbla och varken ser eller märker vad som pågår med deras land.
    Även de äldre som fortfarande läser SDS och liknande tidningar.
    Det skapas nätverk inom muslimska samfund och dessa nästlar sig in i alla samhällsystem. Vet hur man kan söka bidrag, vet hur man kan lura staten och kommuner på ersättningar.
    Får dem inte som dem vill är det rasism.
    Dags för alla hjälpas åt informera sina närmste, grannar och INTE vara rädd för att säga man sympatiserar med Sverigedemokraterna.
    Gå på manifestationer. Desto fler vi är desto tystare kommer vänstern bli.
    Gå med i Sverigedemokraterna. När politiker från andra partier ser hur SD växer, ser dem också sina egna inkomster i framtiden försvinna.

    • Vänsterpatrasket kommer aldrig att tystna för de har vant sig att leva ett liv på andras ryggar. Så fort deras strategier att samla på sig så många bidrag som möjligt blir hotade så blir de aggressiva och hotfulla. De trålar ständigt efter måltavlor så att de kan kasta in en sten eller spraya din ytterdörr eller skicka bajs till dig. Ta en titt på de klipp som finns när de sliter ner SD:s reklam i Stockholm. Det visar hur långt de kan gå. Man ska öppet visa sitt missnöje med de fnask och luder som ”styr” landet och man ska rösta ut alla från kommunalpolitiker till högsta hönset. Om man inte på något sätt visar vad man tycker så kommer dessa galenskaperna att fortgå. Man lyfter enorma lån för att kunna sponsra muslimska kriminella och mördare och även om poltikerna lånar enorma summor så måste de ta lån på lån för att inte ens de lånade pengarna räcker så kostsamt är det. Det finns inte resurser för oss som betalar skatt och om det finns något så måste vi ställa oss sist i kön och titta på medan de som aldrig kommer (kriminella) att bidra är klara för att få ett minimum om ens det.

  6. 1) godtrogna svenskar?
    2) rasiststämpelfobierade tjänstemän?
    3) kuvertbetalda tjänstemän?
    4) mellanfingrarnaseende orkeslösa tjänstemän?
    5) egna ditplacerade syrisk-ortodoxa bröder?

  7. Någon i Stockholm verkar ha haft stake att koordinera och organisera alla myndigheter. I Malmö kommer något sådant aldrig att hända för så fort något är på gång så läcks det antingen till Asylsvenskan, parten som kommer att granskas eller så berättar man om det för sina vänner, vänsterpatrask så att det kan spridas vidare. Sitter man på Möllevångstorget en fredagskväll kan man höra om vilka som kommer att granskas och all annan sekretessbelagd information. I Malmö får man inte sitt jobb på meriter utan vem man känner så att korruptionen är större än på andra håll. Det är därför inte det händer något fast kriminalitet upptäcks. Det är inte ovanligt att det finns de som jobbar för skattemyndigheterna i Malmö som vid sidan av sitt jobb driver eget eller egna företag där man drar nytta av de kunskaper man förvärvar på skattemyndigheten. Vilket kan jag tycka är att sitta på två stolar.

Kommentera