Är SVT opartiskt och saklig när de inte talar om att endast 21 % av ”flyktingarna” är syrier?

JOURNALISTIK. SVT har ett public service-uppdrag. Det betyder att vi är ett oberoende medieföretag i allmänhetens tjänst. SVT ska vara opartiskt och sakligt. Tycker man att vi bryter mot det kan man skicka en anmälan till Myndigheten för radio och tv.

Så långt från SVT:s hemsida. Frågan är om nedanstående är sakligt och opartiskt…

2015-09-19_1707

2015-09-19_1708

SVT skriver ”för att kunna fånga in de syriska flyktingarna” men visar inte att endast 21 procent av de asylsökande har syriskt medborgarskap och att många av dem har bott en längre tid i Turkiet och är inte akut hotade enligt EU:s statistikorgan Eurostat som släppt en rapport med statistik över vilka länder asylsökarna kommer ifrån.

2015-09-19_1718

Fyra av fem asylsökande kommer alltså inte från krigszoner i Syrien. Vi utsetts för en massiv propaganda lögn. Endast 44 000 (många nog) av 213 000 asylsökande andra kvartalet i år var från Syrien.

SVT är dock inte ensamma i propagandamaskineriet, en som sällar sig till falskspelarna är Hjo kommun som illustrerar ensamkommande barn som nedan

2015-09-19_1735

De riktigt ”små” får åka till Liseberg, men de är inte från Syrien

2015-08-01_0831_001

2015-08-01_0831

Internationella media, bland annat Daily Mail rapporterar lite mer sansat och sanningsenligt.

-Pettersson tycker att vi ska hjälpa till på rätt ställe och rätt människor. Vi kan tillfälligt hjälpa kvinnor och barn, grabbarna nedan borde återvända och kämpa för sina länders frihet och fred…

Migrants gesture as they stand in the main Eastern Railway station in Budapest, Hungary, September 1, 2015. Hungary closed Budapest's main Eastern Railway station on Tuesday morning with no trains departing or arriving until further notice, a spokesman for state railway company MAV said. There are hundreds of migrants waiting at the station. People have been told to leave the station and police have lined up at the main entrance, national news agency MTI reported. REUTERS/Laszlo Balogh  - RTX1QJCL

 

12 thoughts on “Är SVT opartiskt och saklig när de inte talar om att endast 21 % av ”flyktingarna” är syrier?

  1. Det påstås att det förekommer en debatt i Sverige om flyktingpolitiken.
    Ingenting kan vara mer fel. För att kunna föra en debatt behövs två sidor, men här i Sverige är den ena sidan försedd med munkavle och den andra med ögonbindel, så hur skall man kunna föra en debatt i detta läge.

  2. SVT är så ivriga att avskaffa Sverige och välkomna ett kalifat så fort som möjligt. Flockmentaliteten bland dom agendasättande vänsterterroristerna är ett grymt sätt att hjärntvätta icke upplysta svenskar. När dom kommer på att SVT i decennier har på det grövsta ljugit och manipulerat har dom sen inga tittare kvar.

  3. OT hörde att Skavlan varit i farten igen. SVT är nog stolta över att han behandlade Jimmie Åkesson riktigt illa och oprofessionellt.

    Om nuvarande regering fortsätter massinvandringen som idag får vi nog en ny statsminister före 2018. Undrar vad Skavlan ska göra då för att få en intervju med Sveriges nye statsminister?

  4. SVT har inte varit opartiska sedan 70-talet. Det var då vänstervågen välde in i samband med att TV2 startade. Sedan har det bara fortsatt och nu sitter det djupt rotat i väggarna. Samma sak med SR. Praktexempel är ”Ring P1″ och ” Studio ett”. Maken till partiska program får man nog leta i Nordkorea efter.

  5. Här nånstans blir det begripligt att det är vanligt förekommande med våldtäkter och tvångsgifte.
    Hade de varit hingstar hade stona sparkat ihjäl dem för länge sedan. Det finns inga vilda (i betydelsen fria att agera) hondjur som hade tolererar den typ av beteende som dessa män presenterar för sin omvärld.
    Folkgrupp? Nej de säger att de inte är djur, vilket ju vanligtvis människan räknas som. De är kanske plantor i stället? Nåja då vissnar de kanske när deras rötter rycks upp från växtplatsen…. fast vissa suck(!)ulenter (tjockbladiga) kan ju spara på sig kraft och bära med sig till en viss gräns. Men plantor som behöver stå i solen vissnar i kyla och skugga…

    • Jag har sagt det många gånger att människan är den dummaste levande organismen på jorden. Det finns ingen annan organism som lägger ner så mycket energi på att utrota sig själva som människan, inte ens ett grässtrå skulle komma på den tanken.

  6. När Sverige får ett nytt styre måste det till en rejäl
    storstädning i kommunistnästet SVT/SR, det är
    fan inte normalt att rödgardisterna som inte ens
    utgör 10 % av befolkningen tillsammans med
    klimattalibanerna, att dom ska styra informationen
    i landet. Ut med packet, och in med neutralt folk!

Kommentera