Gatubarn misstänks för tusentals brott

INVANDRING. Hemlösa barn från fattiga länder misstänks för allt fler brott i Sverige. Mellan 2012 och 2014 har polisen i Stockholm registrerat 1 839 anmälningar om brott där de misstänkta är ”minderåriga utan permanent hemvist och vårdnadshavare i Sverige”, enligt Dagens Nyheter.

– Det handlar om mellan 500 och 600 pojkar som varit brottsaktiva i Stockholmsregionen under tidsperioden, säger polismästare Patrick Ungsäter, som är chef för gränspolisen i Region Stockholm, till tidningen.

Statens Institutionsstyrelse begär nu 139 miljoner i extra anslag för att klara trycket när allt fler gatubarn tvångsplaceras på slutna ungdomshem. Hittills i år har 139 ensamkommande barn vårdats i Statens Institutionsstyrelses regi, lika många som under hela förra året. Över hälften är pojkar från Marocko.

11 thoughts on “Gatubarn misstänks för tusentals brott

  1. 1 miljon per barn och år. När jag var politiker jobbade vi förebyggande för att slippa placeringar för de Svenska barnen i riskzonen, samt spara på kommunens ekonomi.
    Detta är ett hån mot oss skattebetalare. Blir inte SD regeringsparti 2018 vet ingen hur denna katastrof slutar.

  2. Har dessa ungar uppehållstillstånd i Sverige? Hur har de isf fått det? Ensamkommande barn förstås men det är väl åtminstone rimligt att kräva att de har en adress innan uppehållstillståndet beviljas t.o.m. med i Sjuklöverns Sverige?

  3. Finns det inga lediga Herkulesplan hos flygvapnet ? Dessa kan lasta åtskilliga hundra av dem åt gången med direkt destination Marokko….

  4. Ypperligt ytterligare139miljoner till, utöver dem redan enorma kostnaderna . Föga förvånad,(tyvärr är det bara toppen av ett isberg då mörkertalet alltid är större än det redan kända) istället för krafttag från våra handfallna politiker så både cementerar och adderar politikerna problemen med deras fortsatta naivitet och öppna gränser.
    Klart står att situationen är helt ohållbar.

  5. Damaged goods, naturligtvis måste vi ta hand om Marokkos avfällninge, varför inte ta hit ett par tusen Pilipinska sopsorterare i åldrarna 5 till 10, plantera in lite giftormar och några kameler. Sverige åt alla, my as.

Kommentera