S oroliga: Riskerar lång tid utan makt

INRIKES. Tunga socialdemokrater som Dagens Industri har talat med uppger att de är oroliga för utvecklingen inom Sverigedemokraterna. De anser att SD förflyttat sig högerut – och att partiets mål att ”normaliseras” ser ut att lyckas.

– Det är ett väldigt bekymmersamt läge. Socialdemokraternas maktbas håller på att erodera och partiet riskerar att hamna utanför regeringsställning under lång tid, säger en tung socialdemokrat till DI.

– Den trend som fanns redan under förra mandatperioden, att SD i de flesta frågor står närmare allianspartierna, den har förstärkts markant efter valet, säger statsvetaren Tommy Möller.

-Pettersson hoppas att ni i gårdagens opinionsmätning lade märke till att Sverigedemokraterna är större än än de två regeringspartierna tillsammans…

15 thoughts on “S oroliga: Riskerar lång tid utan makt

  1. Detta kallas för demokrati!
    Att sossarna är oroliga över utvecklingen är enkom skrattretande. De borde istället oroa sig över hur samhället håller på att krackeleras med deras oansvariga politik.

  2. Så som S ställt till det för sig alldeles på egen hand så har dom sig själva att skylla. Dom har också tillsammans med resten av 7-klövern på ett effektivt sett avskaffat demokratin i Sverige totalt.
    Nu väntar vi bara på lagen som säger att fria val är förbjudna i Sverige.

  3. Enligt väljarna är 11% av väljarna nöjda med de resultat Lövfvens regering hittills uppnått!.Och denna siffra är antagligen i dalande! Aldrig tidigare har en statsminister försökt vara så PK och ändå hamnat så jävla snett! Han är bokstavligen utbuad av snart sagt alla, inklusive sina egna!
    Jag sörjer som Loke, gråter torra tårar, hi hi!

  4. Ett Sverige utan sossar med inflytande? Kanske kanske finns det lite hopp ändå. Blir det Alliansregering blir det väl en ny DÖ men det blir nog lite kärvare med tanke på SD:s styrka. Alliansen har f.ö. skrämt bort mängder med väljare genom att ingå just DÖ. En opposition som står i talarstolen och spelar teater och som sedan lägger ner sina röster i omröstningarna är ett hån mot folket och demokratin.

  5. Socialdemokraterna verkar helt sakna partistrateger. Löfven har suttit vid makten i ca: 1 år under den tiden har dom gjort allt emot folkviljan och gett 100 000:tals ovälkomna islamister livstidsförsörjning.
    Jag hoppas socialdemokraterna blir brännmärkta för en mycket lång framtid. Att förstöra demografin och sammanhållningen i snart sagt varenda avkrok. För övrigt är det inte längre Socialdemokraternas Sverige det har dom förstört med vilja.

    • Jag som är en väldigt gammal man,tillhör en av dem som på 60-talet (och tidigare) kämpade för Sossarnas undergång.Då som Bondeförbundare,innan mitt dåtida parti döptes om till Centern ! Sköna tider men minns,att det var svårt att öka i den takt som då skedde för partiet.Vi skall komma ihåg att det krävs mycket dugligt folk,för tillsättande av alla förtroendeuppdrag som följer ! Samtidigt kom inte mitt dåtida parti,i närhet av de 27 % eller mer som SD i dag visar upp !

  6. Snart har väl sossarna bara fackpamparna och politikerna kvar som röstboskap. Mussarna kommer att bilda eget och då står sossarna där med svarte petter.

  7. Att SD förflyttat sig högerut ? Annars kallas de ju för Nassister som står till höger om höger. Son vanlig kan S inte bestämmer sig för någonting.

Kommentera