Bräcke kommun överklagar – tänker inte betala resan från Afrika till Sverige för tio barn

INVANDRING. Förvaltningsdomstolen i Härnösand gav Bräckemannen rätt att finansiera sina tio barns flyttresor till Sverige med försörjningsstöd. Nu överklagar Bräcke kommun till kammarrätten.

– Vi liksom andra kommuner har aldrig betalat resor till Sverige och tänker inte börja betala om vi inte tvingas, säger Jörgen Persson (S), ordförande i sociala utskottet.
-Pettersson gillar det uttalandet av Jörgen Persson, det finns tydligen en och annan politiker som inte jamsar med i de politiskt korrektas kör. Däremot borde Jörgen erbjuda ”Bräckemannen” en enkel biljett till sina barn och är de redan här borde kommunen bjuda på biljetter FRÅN Sverige…
LTZ
TIDIGARE 2015-07-09. Etiopier får rätt till socialbidrag för att flyga sina tio barn till Sverige.
En dom i förvaltningsrätten ger en etiopier boende i Bräcke rätt till försörjningsstöd för att flyga sina tio barn från sitt gamla hemland, Etiopien. 

Mannen, som är boende i Bräcke, har haft tio barn kvar i Etiopien. Han saknar enligt uppgift jobb och såg sig därför tvungen att ta ett lån för att finansiera barnens resa till Sverige. I efterhand så har mannen, först från Migrationsverket och sedan från Bräcke kommuns socialnämnd, begärt bidrag för att betala tillbaka lånet till resekostnaderna på 45 073 kronor.Båda instanserna nekade mannen som överklagade beslutet i socialnämnden till förvaltningsrätten som går på mannens linje och dömer Bräcke kommuns socialnämnd att betala ut den ovan nämnda resekostnaden.

I sin dom skriver rådman Robert Dalman: ”Även om utgångspunkten är att rätten till ekonomiskt bistånd i huvudsak är förbehållet personer bosatta i Sverige så har i rättspraxis kostnader för familjeåterföreningar ändå bedömts kunna utgöra sådana kostnader i livsföringen som kan berättiga till bistånd.”-Pettersson har några frågor att ställa. Var lånade mannen 45 073 kronor som arbetslös? Var är frun? Tio barn kvar i sitt gamla hemland, har han fler barn här? Har han fler fruar? Är han lämplig som vårdnadshavare för tio barn som han inte kan försörja och som han en gång flytt ifrån? Är det hans biologiska barn eller slank några av barnen med av misstag och de kommer på att det inte var deras riktiga pappa och vill ha socialens hjälp att få hit sina riktiga föräldrar…

I Etiopien råder inget krig och barnen kan tydligen leva där så släng ut honom och barnen, sedan får man verkligen hoppas att Bräcke kommun överklagar beslutet så länge det går…

SR

13 thoughts on “Bräcke kommun överklagar – tänker inte betala resan från Afrika till Sverige för tio barn

  1. Hur kommer det sig att Socialdemokraterna vill betala helförsörjning av 11 stycken personer under mängder av år som har fått asyl på oklara grunder och sen inte vill betala endast 45.000 som är en droppe i havet i jämförelse med vad komma ska i utgifter av våra skattepengar?

  2. Är det någon mer än jag som känner att detta inte kan fortsätta.
    Vi har ingenstans att fly.
    När lilla livbåten Sverige är full så sjunker den och vi alla drunknar.

    • Vi kan fly ut till Nordsjön, där är det bara oljeriggar. Kanske blir vi upplockade av några båtar från Storbritannien men vi kan aldrig räkna med att Sveriges nya härskare somalierna och deras Mena-fränder kommer att lyfta ett finger för oss.

  3. ”Anledningen är att Förvaltningsrätten anser att det är ingår i en skälig levnadsnivå att få återförenas med sina barn.” Håller helt med. Men, vore då inte enklare, billigare och rationellare om Mohammed tog sig till berget, f’låt, barnen än att barnen tog sig till Mohammed?

    Fast, i Etiopien finns det inga försörjningsstöd i frukostflingepaketen. Och ska sanningen fram så kommer det snarare att bli som i Etiopien i Sverige än tvärt om såvida vi inte lyckas få stopp på alla idioter som nästlat sig in överallt.

  4. ANSVARSLÖST och fullständigt verklighetsfrämmande att svenska fattiga skattebetalare ska betala sådant här men det är tyvärr de SIGNALER POLITIKERFRÄLSET sänder ut över klotet och Sverige är nog utan tvekan universums största SKITMAGNET!!
    Konstigt att dessa förnuftsvridna människor aldrig sysslat med välgörenhet gentemot den egna befolkningen i det här formatet genom historien. Man måste beteckna detta som SINNESSJUKDOM och detta med andras surt förvärvade pengar.

KommenteraAvbryt svar