Politikernas krav: Hjälp oss stoppa vapnen

INVANDRINGEN. Efter morden på Hisingen kräver nu de göteborgska kommunpolitikerna att få hjälp med att stoppa den omfattande och växande handeln med illegala vapen i staden.

– Jag känner att med denna mängd vapen som finns ute och det sättet man uppenbarligen löser konflikter på, så måste vi få hjälp med att stävja utvecklingen, säger Annelie Hulthén (S), kommunalråd i Göteborg till SVT Nyheter. Hon får medhåll av inrikesminister Anders Ygeman (S) som på torsdagen besökte Göteborg med anledning av dådet

– Vi har nyligen fördubblat straffen för vapenbrott. Nu måste vi också gå vidare och skärpa polisens åtgärder för att faktiskt omhänderta vapnen och sätta brottslingarna bakom lås och bom, säger Ygeman till SVT.

-Pettersson har hanterat lite vapen av olika slag i sina dagar men aldrig upplevt att det är vapnen som är farliga utan de som hanterar dem. Så om politikerna slutade fega och tala om det verkliga problemet skulle saker och ting kunna ändras…

Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier (från 2011)

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet” (från 2005)

21 thoughts on “Politikernas krav: Hjälp oss stoppa vapnen

    • Det finns faktiskt ingen annan verksamhet än att SD får ta över och reda upp det som landsförrädarna ställt till med.

  1. Ja ja, som det nämns, vapen är inte farliga, det är personen bakom vapnet. Nu har vi en situation där mäniskor med en annan vapenkultur har tagit över gatorna. Tidigare var Svartenbrant och hans lika endast ett tiotal galninger som inte drog sig för att använda skjutvapen, polisen var väl bekanta med dessa gunslingers, och statistikt satt dom mera bakom lås och bom, än de var utan för murerna. Idag finns ett tiotal yngra galninger i varje trapphus, som enligt deras egen övertygelse behövar vara beväpnad 7-24 ifall de skulle råka ut för det otänkbara, bli tittat snedt på, bli kränkta, nån pratar olämpligt om BMW’n eller om hans syster, – då jävlar! Skjutningen i Göteborg sägs vara igångsatt på grund av ett bråk om en tjej! Så länge det finns en marknad är där folk som tillhandahåller skjutjärn, och skulle det mot förmodan lyckas att stävja insmugglingen, ja då kan en vanlig verkstadsmekanikker enkelt tillverka en k-pist eller pistol, det är inga avancerade grejor, ritningar finns på internet.

  2. Bäst är att inte ta in islamska galenskapen. Snart är det för sent. Man funderar redan på att flytta till ett annat bättre land än Sverige där inte muslimska värderingar finns

  3. Vapnen i sig är inget större problem. I Sverige finns ungefär två miljoner registrerade vapen, de allra flesta jaktvapen och de orsakar sällan några problem.

    Hade politikerna rätt i sina antagandet så skulle det vara svenska jägare som jagade på Göteborgs och Malmös gator.

    Sverige är ett av världens vapentätaste länder.

    • Vi har ju dessutom en stor ökning av antalet förskärare, kockknivar, fileknivar i takt med befolkningsökningen, fullt användbara som mord/skaderedskap…. Inte hört dock att hushållen blivit mer mordiska med dessa innehav i knivlådan. För 50-70 år sedan vimlade det av yxor ute på svenska landsbygden, en del finns ju kvar förstås. Ett mycket farligt mordredskap i fel händer. Men hur vanligt var det med yxmord förr egentligen?

      Slutsats: Vapnen döda/skadar inte av sig själva. En del människor dödar/skadar oavsett om de har tillgång till AK4, hammare eller filekniv. Även Morakniv har (obs, med hjälp av förövare…hm) dödat, nämligen Anna Lind, på NK, 2003.
      Magstarkt och märkligt att höra bl a inrikesministern Ygeman (svt) och Kommunalnämndens ordf i Gbg, Anneli Hultén, i denna fråga (GT) i dag.

    • Finland är betydligt vapentätare men där skjuts det betydligt mindre. Så anledningen är inte antalet vapen. Anledningen är en annan. Någon som tror att 7-klövern och slaskmedia kan gissa rätt på varför?

  4. Albin har inte hanterat vapen så mycket i sina dagar, men inser att det är lämpligt att försvåra för kriminella att få tag i vapen.

  5. Eftersom våra politruker så ihärdigt framhärdar att vi Svenskar ska anpassa oss till invällarnas kulturer och traditioner,
    …så kanske vapenlagstiftningen i framtiden ska kompletteras till att även innefatta automatkarbinen Kalasjnikov AK-47 med 100-skottsmagasin i vapengarderoben?

    Allt annat vore särbehandling av oss ”mesiga” Svenskar…

  6. Psykosen fortsätter – ingen genomtränglighet ö h t. Vad var det Freud sa – kompensatoriska tankar. Ersättningar för verkligheten. Folkvrede vore ett svar!

KommenteraAvbryt svar