6 000 räddade – på fyra dagar

INVANDRING. Omkring 6 000 migranter har räddats på Medelhavet av italienska flottan under de senaste fyra dagarna. Antalet flyende till Italien har tiofaldigats jämfört med förra året. Läget är snart ohanterligt, varnar FNs flyktingkommissariat.

Många av de räddade är kvinnor och barn, inklusive nyfödda. Det finns också barn utan föräldrar bland de räddade. Flertalet kommer från länder som Syrien, Eritrea, Somalia, Nigeria och Mali, enligt UNHCR.

– Situationen i Syrien fortsätter att försämras och grannländerna är redan överväldigade av flyktingar. Många syrier bestämmer sig då för att fly norrut. För eritreanerna har flyktvägen till Israel stängts och därför flyr de istället via Libyen, sade Melissa Fleming, taleskvinna för UNHCR vid en presskonferens i Genève på fredagen.

Den ökade strömmen av båtflyktingar är del av en oroväckande trend. Hittills i år har 18 000 flyende kommit över Medelhavet till Italien – vilket är tiofaldigt fler än under samma period förra året. Det är illavarslande, menar UNHCR.

Totalt kom 43 000 flyktingar till Italien med båt under 2013. Fortsätter trenden som i år kan över 70 000 ta sig över Medelhavet till Italien i år – en kolossalt hög siffra.

Migrationen över havet är en växande utrikespolitisk huvudvärk för Italien.

– Vi får rapporter om att tusentals syrier, eritreaner och somalier befinner sig i Libyen under hemska förhållanden och väntar på att resa till Italien. De betalar upp till 5 000 dollar till människosmugglare för resan, sade Fleming.

– Detta är mycket oroväckande rapporter. Förhållandena är långt under vad de ska vara. Enligt direktiv ska flyktingar som kommit till Europa men haft Grekland som första anhalt inte skickas tillbaka dit. Asylförhållandena duger inte, säger Fleming och tillägger:

– Dessutom har en somalier kanske en procents chans att få asyl i Grekland, medan chansen är 95 procent i Sverige.

-Pettersson trodde att EU tillämpade gemensamma regler – följer inte Grekland dem eller övertolkar Sverige reglerna – hur som helst går det inte att hålla på mycket längre problemen i Mellanöstern och Afrika kan inte lösas i Sveg eller Vilhelmina de måste lösas i Afrika och Mellanöstern. Det finns en miljard afrikaner och Afrika är oerhört rikt, det är inte överbefolkat, där finns allt som behövs för ett bra liv utom duktiga politiker och det kan vi tyvärr inte hjälpa dem med…afrikaner och araber måste sluta fly från sina egna problem och lösa dem

Det är inte torkans fel, afrikanerna behöver en spark i arslet

24 thoughts on “6 000 räddade – på fyra dagar

  1. Det är lika gott att vänja sig, tittar på bilderna och försöker……..nej det fungerar inte att acceptera. Brussel har bestämt och där sitter bland andra en svenska, hon vill att vi ska omfamna det omöjliga. De flesta av dessa i artikeln är på väg till UK, läs gärna kommentarerna efter artikeln.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2602390/Influx-migrants-Mediterranean-reached-Biblical-proportions-Italys-navy-chief-warns-criminal-gangs-wreak-havoc-high-seas.html

  2. Det värsta med allt är att jag är så trött på allt och alla som kommer hit, på hur dom behandlar oss svenskar, kraven dom ställer och på deras gnällande, att statsministern börjar få som han vill.
    Jag börjar hata!
    Alla utlänningar som kräver i Sverige, jag börjar hata dom!
    Alla utlänningar som kallar mig rasist och lägger sig i svensk politik och skall krossa demokratin typ Zoran, jag börjar hata dom!
    Alla utlänningar som bara vill ha hit fler utlänningar, hit till mitt land, jag börjar hata dom!
    Kom på mig själv att när jag såg ett snyftreportage om en ”svensk” vars bror hade drunknat i Medelhavet på väg hit, så tänkte jag bara: så skönt, en mindre som kommer hit!
    Vansinnet måste stoppas, jag vill inte att ”landsfadern” skall lyckas!
    Jag vill inte hata!

  3. All asyl, alla kvotflyktingar, alla bistånd, bidrar tyvärr bara till en ända sak, mer problem som aldrig löser sig!
    En biståndsorganisation inom kyrkan ringer till en klok man och vill att han skall skänka pengar till deras by i Afrika. Mannen spelar intresserad och frågar hur länge dom har gjort det, och den uppringande damen berättar stolt att det har dom gjort sen 1920, alltså i snart 100 år!
    Då kommer mannen med en fråga som får det att bli knäpptyst i andra änden, en fråga som damen borde ha ställt sig skälv för länge sen.
    Hjälper det inte då?
    Det ända bidrag och chansen ta sig till Europa leder till är passivitet. Varför skall jag städa hyddan, varför skall jag söka jobb, varför skall jag bruka jorden, varför skall jag sluta para mig som en kanin, när detta ses som en merit när jag skall söka asyl i Sverige och får mer bidrag, varför skall jag göra någonting? Människosmugglaren kan ju komma vilken dag som helst, så varför skall jag göra något här?
    Utan andra alternativ får man ordna det skälv.
    Dessutom lyckas etnisk rensning alltid när Sverige villigt tar emot dom bortkörda!
    Nej, gör Afrika en tjänst och bygg klart muren runt!

  4. Fruktansvärt att sju-klövern lovar dessa människor en livslång försörjning utan motkrav i Sverige om dom bara riskerar livet och tar sig hit! Politikerna skulle dömas för mord på varenda en, som dör på vägen hit!

  5. ” …utom duktiga politiker och det kan vi tyvärr inte hjälpa dem med…”
    Tmf blanddet sannaste du sagt Pettersson
    vi har faktiskt inte en enda sådan politiker i landet, jaa som bevisat sin kompetens förstås.

    Hoppas några nya för ”pröva på”……

    • @Stenbock
      Det var en trevlig upplevelse, den spar jag till senare tillfälle. Eftersom det är fredag, så har det blivit lite ”sniffande” på korken. 😉 Vill därför kontra med den här, samt önska dig en angenäm helg.

      • Ja Ruben i Hofbräuhaus i München skulle jag gärna att druckit ”ein bajer mit dir”..Har många trevliga minnen från denna lokal,och skulle gärna en gång till i livet velat besöka denna världsbekanta lokal.. 😉

  6. Jag läste länken ”spark i arslet”.
    Jag gjorde ett litet tanke-experiment. Det finns 10 miljoner somalier. Antag att vi tog hit allihop.
    Och flyttade 10 miljoner svenskar till Somalia. Då hade ju folkutbytet varit fullbordat.
    Hur hade det gått sedan? Vi svenskar hade ju blivit tvungna att bygga en berlin-mur runt Somalia för att stoppa alla afrikanska flyktingar som ville komma in i landet. Och norrmän, danskar och finnar hade också blivit tvungna att bygga murar.
    Men hur hade det gått sedan? Sverige är ju bara ett landområde, men hade Sverige fortfarande varit ett välmående i-land?
    Och hade Somalia med sin nya svenska befolkning fortfarande varit i behov av u-hjälp?

  7. Det hela är en katastrof för Europa. Vi är under ett totalt ”kaos”, stackars Italien och italienarna som får ta den största stöten.

  8. Sverige stöttar en del Afrikanska länder i att upprätta demokrati. Korruptionen i dessa länder måste naturligtvis minskas.
    Kina intresserar sig för Afrikas naturtillgångar och arbetskraft, det kan troligen betyda nåt positivt för kontinenten.

      • Ja jag vet, Sydkorea är ett gott exempel för världens fattiga. När ett samhälle är stabilt kan det utvecklas.
        Korruption,ett klansamhälle, en svag regering, en icke fungerande rättsapparat och utbredd kriminalitet gör att samhället inte utvecklas och i värsta fall stagnerar.

      • Ed Crane, nu måste du iallafall ha beskrivit vårt fäderneland. Från ”korruption, ett klansamhälle, en svag regering, en icke fungerande rättsapparat och utbredd kriminalitet”, så beskriver du den värld som vi svenskar nu lever i !

      • Glöm inte att Sydkorea är etniskt homogent, precis som Sverige var en gång när våra förfäder byggde folkhemmet!

      • Lena:
        Ja det blev perfekt, fast det var nog inte Sverige han
        menade, men det stämmer förbluffande väl in på just
        Sverige!

    • Ja, det måste vara positivt för Afrika att Kina mutar politiker och köper landets naturtillgångar för all framtid för en spottstyver och sedan utnyttjar befolkningen som slavar! Grattis Afrika, nästan Sverigeklass på det!

Kommentera