Tårtkvinnans straff låga straff

DEMOKRATI/JOURNALISTIK. Irene Matkowitzc, kvinnan som tryckte en tårta i ansiktet på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson döms till fängelse i två månader.

Som vanligt ljuger och vinklar PK-media och TT. Tårtattacken kostade i praktiken ingenting men hon dömdes samtidigt för tre fall av olovlig körning. Tillsammans gav det två månaders fängelse och 5300 kronor i skadestånd till Åkesson.

2014-04-03_0843

Irene Matkowitzcs advokat ansåg att klienten skulle frias eftersom hon försvarade demokratiska världen och kvinnan säger att tårtningen skedde för att Åkesson är en symbol för ett ”neofascistiskt parti”.

-Pettersson anser att det måste bli betydligt hårdare straff för dem som angriper politiker, dels för att det är ett hot mot demokratin och allas rätt att få framföra sina åsikter, dels för att attackerna och bristen på demokrati i huvudet på vissa individer kostar fruktansvärda pengar i form av skattefinansierade livvakter, polisskydd och annat.

Efter tårtattacken har Irene Matkowitzc fått stort stöd i sociala medier och vanlig media, ytterst få fördömer hotet mot demokratin. På lördag hålls en stödfest på Kafé 44 som arrangeras av Klubb klasskrig. Kafé 44 är en samlingsplats för bland annat anarkistiska, syndikalistiska, antifascistiska och andra odemokratiska och vänsterextrema grupperingar.

HÄR finns lite av tårtkvinnans tidigare meriter.

5 thoughts on “Tårtkvinnans straff låga straff

  1. Om någon av alla de ”nazistiska” extrema som dykt upp på sistone rusar fram och trycker en tårta i ansiktet på Fredrik Reinfeldt för att försvara svenska demokrati – hur tänker man agera då?

    Dessa idioter begriper inte att alla folkvalda partier ska ha samma rättigheter och behandlas med samma respekt i ett demokratiskt land. Annars kommer det förr eller senare att drabba dem själva.

    • Dom är helt enkelt inte för demokrati, dom snackar
      gärna om demokratiska rättigheter men är snabba
      på att trampa på den!

  2. Så ska anarkisterna ha en stödfest för kärringen på lördag. Suck!
    Undrar om man kanske skulle skicka en tårta till den festen? Lite ”specialpreparerad”, så där…
    Olovlig körning är ju inte hennes värsta brott – grova narkotikabrott och olaga vapeninnehav i massor är ju värre! Den totala strafftiden enligt domar uppgår till 6,5 år!

  3. Ett ynkligt straff för ett brott som kanske verkar att få
    PK svinen att skratta, men om denna uppenbart
    förvirrade dam lagt en plastpåse med syra under grädden
    innan den trycktes upp i ansiktet på Jimmy Åkesson,
    Det är således inte vad som hände, utan vad som kunnat
    hända som man bör tänka på! Men även då hade väl
    landsförrädarna på redaktionerna tyckt det varit lustigt!

  4. Som jag ser det en bra dom. Fast bara tårtningen borde väl leda till ett fängelsestraff. Denna kvinna som vänstern glorifierar var ju inte helt rumsren för övrigt heller. Olovlig körning, var även det Åkessons fel?

KommenteraAvbryt svar