Kvinna våldtogs i taxi – chaufför häktad

ALINGSÅS. En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i en taxi mellan Vårgårda och Alingsås natten till i söndags. En taxichaufför i 35-årsåldern har häktats.

Taxichauffören häktades på tisdagseftermiddagen. Enligt tingsrätten är mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Det var vid 01.40 i söndags som en kvinna polisanmälde chauffören. Hon hade ensam tagit taxi från en adress i Vårgårdatrakten hem till Alingsås.

Under färden blev hon utsatt för något slags övergrepp. Länskriminalpolisen i Borås, som nu utreder fallet, vill inte säga vad som hände i bilen. – Det går vi inte ut med i detta läget, säger kriminalinspektör Hans-Erik Nilsson.

Polisen rubricerar brottet som våldtäkt. Den misstänkte taxichauffören greps någon timme senare i Alingsås. Både han och kvinnan är hemmahörande här. Mannen anhölls på söndagsmorgonen av åklagare.

Alingsås Tidning där kommenteringen är avstängt.

-Pettersson inser att de lokala taxibolag som funnits lika länge som det funnits bilar har slagits  ut av nya taxibolag som bara anställer nysvenskar med 80 % i lönebidrag inte har någon betydelse i detta fall, i varje fall om man får tro Myten och det bör man inte.

1 thoughts on “Kvinna våldtogs i taxi – chaufför häktad

Kommentera