Israel varnar för att försvaret kommer att förinta alla orsaker till syrisk eld.

Israel varnade på söndagen att tiden för återhållsamhet inför gränsöverskridande eld från Syrien är över. Israel kommer att svara på varje skottlossning eller andra attacker som korsar den norra gränsen mot Syrien, varnade försvarsminister Moshe ”Boggi” Ya’alon.

”Varje överträdelse av israelisk överhöghet och eld från den syriska sidan kommer att besvaras omedelbart med förstörelse av orsaken till elden när vi har identifierat den,” förklarade Ya’alon.

”Vi ser med stort allvar på skottlossningen förra natten och i morse från Syrien, mot en IDF –enhet på staten Israels territorium”, meddelade han till reportrar i ett uttalande.

”Vi ser den syriska regimen som ansvarig för alla kränkningar av israelisk suveränitet”, tillade han. Vi kommer inte att tillåta den syriska armén eller någon annan att kränka israelisk överhöghet genom att skjuta in i vårt territorium.

Syriska beväpnade män öppnade eld mot en IDF position i Golanhöjderna i söndags morse i den andra attacken i sitt slag inom ca 12 timmar.
IDF-soldater svarade med intensiv eld riktad mot målet och fick in en fullträff. Inga israeliska soldater skadades i skottväxlingen.

Sent på lördagen har flera av IDF: s militärfordon drabbats av syrisk skottlossning när de kört i samma område. Ingen av soldaterna skadades, men fordonen blev förstörda.

Det är fortfarande oklart exakt vem som ligger bakom skottlossningen riktad mot Israel från den syriska sidan av gränsen, eftersom trupper lojala till president Bashar al-Assad bekämpar två separata oppositionsgrupper för att behålla kontrollen över landet.

Arutz Sheva

6 thoughts on “Israel varnar för att försvaret kommer att förinta alla orsaker till syrisk eld.

  1. Vi bör tackar Israel på bara knä för att de håller stånd. Jag tro inte att Svensken ha samma stake i sig som Israelerna när det kommer till kritan, vi låter oss knulla i röven frivillig utav Islamister.

    • Mentaliteten för dem du nämner Kurt skiljer sig mellan individer. Men om man nu skall generalisera det hela, så skiljer det mellan folkslag, kanske p.g.a. deras historia? Vänd blicken österut: Finland hade 4 krig under 1900-talet. Själv är jag Finlandssvensk med enbart svenskar i släkten sedan hundratals år. Men p.g.a. att jag föddes under Finlands senaste krig i Helsingfors en vecka innan terrorbombningarna (med drygt 2.100 attacker under en månad) började den 6 feb. 1944 och efter kriget nästan strök med av svält, formades en Finsk självbevarelsedrift och försvarsvilja. Min mentalitet är oförändrad ännu i dag trots mina 69 år. – Eller, kan det bero på generna?

  2. Jag är rädd för att den fria armén bestående av stridskåta muslimer från alla möjliga länder har fått storhetsvansinne. De kanske tror att de enkelt ska utrota alla judar när de ändå håller på. Tror inte att det är Assads styrkor de har nog fullt upp ändå.

  3. Syrien då vilken soptipp, kan inte tänka mig att det är bättre under senare tid och idag vet vi . Önskar inte en enda syrier till mitt land.

KommenteraAvbryt svar