Grov kriminalitet bakom fusk med assistansstöd

Hundratals personer riskerar nu åtal efter att Försäkringskassan specialgranskat 26 företag som ordnar personliga assistenter till brukare.

Enligt Svante Borg, som är ansvarig för granskningen har Försäkringskassan efter tio månaders arbete hittat både kopplingar till grov kriminalitet och bevis för misstänkt människohandel.

Såväl bolagsägare som assistenter och brukare riskerar nu åtal. Totalt handlar det om felaktiga utbetalningar på många hundra miljoner kronor.

– Pettersson tycker att det är fegt av ljugmedia att inte nämna vilka det är som ligger bakom kriminalitetet och människohandeln.

Drivna invandrare, importerar handikappade personer från andra länder till Sverige, i en ny form av människohandel. Med hjälp av de handikappade personerna lyckas så kallade assistansbolag att få ut miljardbelopp i ersättning för att ta hand om dessa personer. Utvecklingen oroar Försäkringskassan, som länge varit medvetet om fusket, men inte haft några möjligheter att stoppa det, då det inte finns några lagar för det.

– En mycket oroväckande företeelse som för tankarna till trafficking, säger Försäkringskassans överdirektör Stig Orustfjord. Hallandspolisens bedrägerirotel bekräftar att det rör sig om ett omfattande och systematiskt bidragsfusk för miljarder.

– De här personerna är oerhört förslagna, de kan mer om systemet än vad jag kan. Många har jurister knutna till sig och lagstiftningen på det här området är verkligen inte bra, den är full av hål, säger kriminalinspektör Claes Björnerhag på Hallandspolisens bedrägerirotel.

Handikappförbunden riktar skarp mot assistansbolagen och att de inte kontrolleras hårdare.

– Det är oerhört tragiskt. Nu får de tillstånd och sedan kan de tydligen agera hur som helst. Det finns faktiskt ett ansvar att man skärper tillsynen och kontrollen så att bolagen inte kan gå ut och lura människor, säger Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden.

Några exempel

…85 personer åtalades för olagligt att ta emot socialbidrag samtidigt som de levde utomlands förra året…

…En kvinna och en man, båda strax under 40, lurade till sig assistansersättning på cirka fem miljoner kronor…

…Den ökända Naserligans ledare Naser Dzeljilji riskerar att förlora de miljonbelopp han fått utbetalt i sjukpenning efter det har avslöjats att han fuskat…

…fortsätter följetongen med bidragsfuskande invandrare inom assistanshjälpen. Denna gång rör det sig om två statslösa personer med tolkbehov på arabiska…

…Omfattande åtal för bidragsfusk, importerar handikappade invandrare…

…med löfte om ett liv i sus och dus lockas handikappade till Sverige av slipade bidragsfuskare…

…fusket hotar hela systemet…

Läs mera HÄR och HÄR, och jämför det med ljugmedia inte törs/kan/vill rapportera om detta som är en krigsförklaring mot det svenska välfärdssystemet och alla människor som har det svårt på riktigt.

6 thoughts on “Grov kriminalitet bakom fusk med assistansstöd

  1. I sådana fall är det av godo,att svenska STASI har sina kameror och registeringar via ”Svenska spel”..Ni minns kanske för några dagar sedan att det sändes ut en varning,att bedriva spel i svenska spelbolag eftersom storebror bevakar dig ! I detta extrema fall av kriminella utländska parasiter framkommer,att hon gjort över 400 besök på Casinon…Hur länge sparas deras registrering,och är det lagligt enl. datalagen ?
    I och för sig skit samma,i ett land av ren anarki…..

  2. Blåögdheten är häpnadsväckande ibland våra politiker och myndigheter. Den som till äventyrs har två friska ögon blir utmobbad och kallad rasist medan idioterna, med inte alla gånger så ädla motiv, brölar exempelvis ”- Det handlar om baaarn”.

    När ska ”Svenne” vakna?

KommenteraAvbryt svar