Somalias huvudstad Mogadishu

Pettersson har letat upp några bilder från Somalias huvudstad Mogadishu. Det ser ut att ha varit en trevlig stad under kolonialtiden.

1880 ockuperades landet av engelsmännen.

1960 blev Somalia självständigt. Den första tiden gick bra men 1969 mördades den demokratiskt valde presidenten av kommunister som upplöste parlamentet. Sedan dess har kommunisterna körts iväg av krigsherrar och islamister och det urartade riktigt.

Nu har de värsta islamisterna försvunnit och ett litet, litet hopp har tänts för landet. Möjligheter finns med en vettig politik är det inga problem att bygga upp landet, resurser finns men jag undrar jag. Befolkningen består till nästan 100 % av muslimer…

1882

1950-tal

1960-tal

1970-tal

1980-tal

2009

-Pettersson tycker att kolonialtiden var att föredra…både för Somalia och Sverige…

10 thoughts on “Somalias huvudstad Mogadishu

  1. Kameler och ruiner var det i begynnelsen. Sedan kom Engelsmän och byggde en civilisation. Nu återstår dock bara några bilvrak och ruiner igen efter 54 år av självstyre. Kan dessa somalier inget göra, så styr dem från FN och bannlys alla muslimer som dräglande tittar på alla möjligheter som finns bara somalierna flyttar någon annan stans.

  2. Det är konstigt men de skyller på kolonisering, när det var klanledare och kommunister som var orsaken till splittringen. Kolonitiden var ju det bästa tid man har haft. När alla vill styra och kommunismen frodas, så blir inte resultatet bättre. Efter 1960 har man haft 54 år på sig att bygga upp… Kommunismen visade sig vara samma skit där som här. Kanske Jonas Sjöstedt skulle försöka, men han är nog bra mycket bättre på att riva ner än att bygga upp… Det är styrning utifrån som ska förändra Sverige, vilket jag inte tror ett dugg på. Men engelsmännen byggde en fin huvudstad till Somalia. Somalierna har ödelagt den. Kanske för nöjets skull.

  3. De flesta av de muslimska länderna har definitivt inte fått det bättre efter kolonialtiden, inte de Afrikanska heller
    men där finns det några som med lite god vilja kan sägas ha fungerat till och från.I Asien vet jag inte om de muslimska länderna har fungerat någonstans.Det måste vara deras dumhet och lättja, som har lett till deras tillkortakommanden, och det syns ju här numera när de finns här i alltför stort antal.De skitar ned och ställer till, och använder våld till allt dom gör. Sedan kallar dem sin religion för fredlig, det om något visar väl att de hör hemma på dårhus långt bort i någon öken.

Kommentera