Broderskapsrörelsen

Svenska Dagbladet rapporterar om att den socialdemokratiska broderskapsrörelsen som sedan 1924 varit en kristen organisation ska ändra inriktning.

–        Vi ska vara en organisation av troende oavsett vilken bakgrund man har, säger ordföranden Peter Weiderud. Arbetsnamnet är Sveriges troende socialdemokraters förbund, men det blir kongressen som avgör. Skälet till namnbytet handlar, enligt Peter Weiderud, ytterst om att definiera vilka som är ”vårt folk”.

–        Vårt folk är alla troende i Sverige. Det är katoliker, ortodoxer, muslimer, judar och en och annan asatroende också. Sedan säger Peter Weiderud att för de medlemmar där Broderskap blivit en kyrka är det här ett problem, men vi är ingen kyrka, Vi är en del av en politisk rörelse.

Att detta inte skett tidigare och att det har något att göra med att judar, katoliker med flera troende är så få och muslimerna är så många är nog bara en tillfällighet, så cyniska kan väl inte ens sossar vara undrar Pettersson?

På seminariet ovan sade Nalin Pekgul (S) att ”hade Muhammed levt idag hade han varit socialdemokrat och feminist”

Det är möjligt att Muhammed varit Socialdemokrat men han hade inte varit på seminariet utan suttit på ett helt annat ställe efter att ha gift sig med en 9 (nio) årig flicka. I detta fall hade det nog inte spelat någon roll om han var sosse och feminist. 

3 thoughts on “Broderskapsrörelsen

  1. Förr var jag lite rädd för företeelsen
    röstboskap. Men inte efter att jag analyserat
    årets val.
    Ponera att ett valdistrikt har 1000 väljare.
    500 är etniska svenskar och de har i det senaste valet en valfrekvens på 85%.
    de andra 500 är invandrare. Detta valdistrikt hade säg 55%. Då röstade 25% av invandrarna!!
    Enligt ekvationen 85%+25%=110 dividerat med 2 (500 pers i varje grupp) blir 55. M.a.o. 55%
    Någon som motsätter sig räkningen?
    De är, som tur är, så slöa, läs ointresserade av vad som händer här i Sverige att de struntar i valutgången. Eller, nu vet de, efter senaste mandatperioden, att 7-klövern ändrar inget
    när det gäller bidrag åt dem.

  2. Smart marknadsföring, men jag tror att det slår tillbaka på dem själva inom en snar framtid. De andra tar såklart över i den organisationen. Vem bryr sig egentligen?

KommenteraAvbryt svar