Trump gömde undan tidningar från Melania

USA-VALET. Donald Trumps tidigare rådgivare Hope Hicks vittnade på fredagen i brottmålsåtalet mot sin tidigare chef. Hon berättade bland annat om hur Trumpkampanjen reagerade på medieuppgifter om Trumps affärer med porrstjärnor. Hicks fick då i uppdrag att inte inkludera Wall Street Journal, där uppgifterna publicerats, i den dagliga tidningsleveransen till Donald och Melania Trump. Han var orolig för hur hans fru skulle reagera, sa Hicks.

Donald Trump och Hope Hicks. Bilden från 2018

Hicks fick också frågor om det ökända ”grab them by the pussy”-avslöjandet, som skedde mot slutet av valrörelsen 2016. Åklagaren ville visa att kommentarerna var så skadliga för Trump att hans utbetalningar till Stormy Daniels gjordes för att skydda presidentkampanjen.

Hicks medgav att avslöjandet innebar en kris för kampanjen, men tillade att Trump inte verkade alltför bekymrad.

Trump kände att det inte var bra, men också att det bara två killar som hade ett privat samtal. Han tyckte det var ganska vanliga grejer för två killar som pratar med varandra.

-Pettersson tycker det är märkligt att en rättegång om bokförings- och eventuellt skattebrott ska ta 6-8 veckor. Det rör sig om i sammanhanget små pengar, motsvarande 1,35 miljoner svenska kronor.

Rättegången gäller bokföringsbrott i New York, där expresidenten anklagas för att ha beordrat utbetalningar till personer som hotade att gå ut med känslig information om honom i samband med presidentvalskampanjen 2016.

Det har tidigare beskrivits som att Hicks vid den perioden hade den dåvarande presidentens öra.

Utbetalningarna ska sedermera ha bokförts som juridiska utgifter, vilket kan vara ett brott mot New Yorks stränga kampanjfinansieringslagar och utgöra skattebrott.

Trump nekar till brott, har kallat åtalet ”politisk förföljelse”.

1 thoughts on “Trump gömde undan tidningar från Melania

  1. När jag o kompisen var 15 hittade vi p-tidningar i en trälåda
    som hans farsa gömt undan. Kanske för att inte hans morsa
    skulle se. Men det var länge sen…

Kommentera