Hemtjänstanställd afghan i Luleå misstänks för grov våldtäkt på 80-årig kvinna

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En afghan, enligt folkbokföringen 24 år, åtalas för en grov våldtäkt inom hemtjänsten i Luleå. Den misstänkta våldtäkten ägde rum den 16 februari i år på Mjölkuddens trygghetsboende i Luleå. Mannen ska ha genomfört ett vaginalt samlag med brukaren, en kvinna i 80-årsåldern, som inte deltog frivilligt.

Mones Afshar, kom hit under migrantkrisen 2015 och lyckades ljuga sig kvar. Bilden några år gammal

”Brottet är att bedöma som grovt då XX visat särskild hänsynslöshet då han utnyttjat sin ställning vid hemtjänsten för att bereda sig tillträde till NN1:s bostad och då han utnyttjat målsägandens skyddslösa ställning”, skriver åklagaren.

Stulit guldsmycken från brukare: Mannen åtalas även för en grov stöld som ska ha skett två dagar efter den misstänkta våldtäkten. Han ska då ha stulit ett guldhalsband och en guldring från en 87-årig kvinnlig brukare.

Mones Afshar sitter häktad och har i polisförhör förnekat båda brotten. Åklagaren yrkar även på att afghanen ska utvisas från Sverige.

När Mones Afshar sökte asyl i Sverige bodde han ett tag hemma hos Meta Wiborgh, 76. Kvinnan har tidigare arbetat för att fler invandrare ska få stanna i Sverige och har flera gånger uppmärksammats medialt för det arbetet, men är numera främst engagerad i klimatfrågan.

När det var aktuellt med den här gymnasielagen så höll jag under en ganska lång tid på att stötta och peppa honom att han skulle genomföra sin utbildning, men han var aldrig så benägen att göra det, berättar Meta Wiborgh. Hon vill även att Region Norrbotten ska ta emot ”papperslösa” i vården.

-Pettersson undrar hur en välutbildad mogen kvinna, 76 år och läkare, kan hamna så snett i livet?

Meta Wiborgh har berättat om sitt arbete med ensamkommande. När det var aktuellt med den här gymnasielagen så höll jag under en ganska lång tid på att stötta och peppa Mones Afshar att han skulle genomföra sin utbildning, men han var aldrig så benägen att göra det, säger Wiborgh. Foto: Privat

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Hemtjänstanställd afghan i Luleå misstänks för grov våldtäkt på 80-årig kvinna

  1. Myndigheterna borde lärt sig att bevilja tillfälliga uppehållstillstånd och framförallt inte kasta svenskt medborgarskap på allt och alla oavsett vandel, efter bara ett par år. I Schweiz får du vänta i 10 år på medborgarskap och knappast att du kan våldta och stjäla under tiden.

    12
  2. Ibland vill man inte säga allt var man tycker och tänker. Jag blir skogs tokig när jag läser sånt här. Sen kunde han stjäla två dagar efter med. Är hon nöjd nu den där tanten som vurmade så? Är de nöjda. Alla de där som höll på? Fy fan.

    19
  3. Talibanerna därhemma skulle få fason på honom på ett eller annat sätt. Dax att åka hem.

    22
  4. Livstid utvisning för våldtäktsmannen och skadestånd till brottsoffret borde vara ett humant straff. Förmodligen fängelse och höga skadestånd till brottsoffret mot de, som anställde honom. Dessutom ska väl dessa människor granskas 10 år bakåt i belastningsregister och finns inte 10 års historik att granska ska de inte vara anställningsbara för den här typen av jobb. Att myndigheter kravlöst ger okända människor fritt tillträde till gamla människors privata hem är helt oacceptabelt. Bara tanken på hur slarvigt dessa myndigheter kan hantera nycklar till privata hem t.ex.

    26
  5. Monster är vad dom är.
    Hur länge ska vi spela rysk roulette med dessa ensamkommande våldtäktsmän ?
    Ingen ska röra våra gamla fina tanter som strävat ett långt liv och uppfostrat barn och varit bra på alla sätt och vis.
    Det har hänt för mycket med batikhäxornas toyboys nu är det dags att åka hem… med eller utan batikhäxa.
    För att uppehålla sig i Sverige är inget vi kan tillåta för afghanska våldtäktsmän.

    29
    • Han lyckades hålla brallorna uppe när han bodde hemma hos Meta,antagligen för att han var alltför beroende av henne för att kunna ljuga sig kvar här i Sverige.En annan sak man undrar över är hur han 2 dagar efter händelsen och Polisanmälan fortfarande arbetade kvar på trygghetsboendet och lyckas begå stöld hos en annan gammal tant ! Luleåpolisen är väldigt effektiva och alerta,men här verkar något gått snett i något led…Frågan är var och hur ?

      17

Kommentera