Trump Medias revisor läggs ner efter ”massivt bedrägeri”

USA. Myndigheterna tvingar en stor amerikansk revisorsfirma, som anlitats av expresidenten Donald Trumps mediebolag Trump Media, att stänga permanent.

Firman anklagas för grovt bedrägeri av USA:s finansinspektion SEC.

Firman, BF Borgers, och dess ägare Ben Borgers varken erkänner eller förnekar brott, men har gått med på avstängningen i utbyte mot att utredningen läggs ned.

Utöver avstängningen ska firman och ägaren betala böter om totalt 14 miljoner dollar, motsvarande cirka 150 miljoner kronor, som civilrättslig påföljd.

SEC-toppen Gurbir Grewal beskriver fallet som ett av de allvarligaste någonsin i sitt slag och säger att firman har skadat förtroendet för marknaden.

”Tack vare det hårda arbete som medarbetare på SEC lagt ned har Borgers och hans bluffverkstad stängts ned permanent”, säger Gurbir Grewal i ett pressmeddelande.

Bland annat ska firman ha förfalskat handlingar, tagit gamla dokument och bytt datum för att få dem att se nya ut och hittat på möten som aldrig ägt rum.

Enligt SEC har det misstänkta bedrägeriet påverkat över 1500 ärenden som inspektionen granskat under perioden januari 2021–juni 2023.

– Pettersson tycker det är märkligt att Dirty Donald har affärer med företag som inte är rumsrena…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Trump Medias revisor läggs ner efter ”massivt bedrägeri”

    • Det har tyvärr visat sig att det politiska etablissemanget är närmare varandra än väljarna. Det fanns en skämtteckning på Fox News för några dar sedan. https://www.foxnews.com/politics/cartoons-slideshow#101abffe-69c6-5080-bec4-fba747bdb9f8
      En skärm i ett klassrum visar ”Congress’ top stock traders earn tripple-digits” En elev frågar läraren ”How do you make a fortune in the stock market?” Läraren svarar ”Get elected to congress.”

      Det är den rörelse som i Sverige kallas för 68-vänstern som nästlat sig in överallt. Inte bara i Sverige utan i nästan hela västvärlden. Förebilderna för dessa vänsterblivna är naturligtvis kommunistdiktaturerna runt om världen. Hur många grät inte efter Berlinmurens fall? En rostig kniv är bättre än ingen kniv alls. Så alla som bekämpas kulturmarxismens utbredning har jag stor förlåtelse för.

  1. Inte första eller sista revisionsfirman utan rent mjöl i påsen. Minns någon t.ex Arthur Andersen …

    20
  2. Pettersson, dirty Dumbnald och dirty companies passar väl som ”a hand in a glove”. Dumskallen tror ju till och med att han är president… 😂😂😂

    Sorglig typ!

    Tänk att republikanerna är villiga att skänka segern till en eventuellt senil Biden, trots att de enkelt kan vinna genom att skaffa fram en psykiskt stabil kandidat istf muppen Dumbnald.

    20
    20

Kommentera