Vilka var de?

Att politiska möten stormas och närvarande utsätts för våld, är i alla lägen oacceptabelt. Det spelar ingen roll vilka som utsätts och vilka som utsätter. Så som i Gubbängen förra veckan, men det finns fortfarande något som gnager och texten nedan är rent konspiratorisk. Ta det med er.

Amanda Lind (Mp) kallade angreppet i Gubbängen för en terrorhandling. Nooshi Dadgostar (V) ansåg att detta var ett angrepp mot demokratin. Magdalena Andersson (S) lyfte fram att vi måste bekämpa rasismen. Det är bra, för nu vet vi deras hållning när andra partiers möten attackeras.

Det finns som sagt saker i händelsen som gnager.

Enligt Expo fanns det uppgifter om att mötet skulle stormas, men trots det kunde fem personer springa in i lokalen, misshandla och vandalisera. Varför fanns inga vakter eller någon polis på plats för att hindra att detta skedde, när man redan under veckan hade uppgifter om angreppet?

Larmet kom in 18:32 vilket lyfter det faktum att ingen polis fanns på plats. I sig en märklig situation i dessa tider. Redan 19:06 publicerade ETC sitt första inlägg om händelsen. I det tumult och kaos som uppenbart rådde kunde närvarande peka ut fem nazister som attackerade lokalen, trots maskeringar och avsaknad av symboler. Expo i sin tur publicerade sin bild av händelsen 19:15. Även de pekar ut nazister som ansvariga.

Mathias Wåg misshandlades med 10 slag. Det är givetvis glädjande att han inte fick några synliga skador, men den som blivit misshandlad med 10 slag i ansiktet av någon som verkligen hatar, brukar se betydligt mer påverkad ut än vad Wåg gör på bilderna. Var angriparna ute efter att märka just honom, hade knappast 10 knytnävsslag räckt för ändamålet. Frågan är om ens knytnävar och röd spray hade räckt om några nu var ute efter att markera.

Just detta belyses av en av de närvarande som sade så här till SVT. ”Jag tror inte det var svensk extremhögers stoltaste stund när de blev utfösta av en 70-årig pensionerad veterinär”. De som sett höger- och vänsterextrema grupper i aktion har nog svårt med bilden av att fem maskerade nazister skulle låta sig hunsas av en 70-åring, utan att han skulle få märkbara skador som följd.

Själva angreppet skulle enligt de närvarande ha filmats av nazisterna. Varför filmar man en sådan aktion? Jo, för att skapa uppmärksamhet kring sin egen sak och de man företräder. NMR har inte på sin webbsida tagit på sig aktionen. Annars skryter de ständigt om sin aktivism, som exempelvis rivningen av tiggarlägret i norra Stockholm härom veckan. Det finns som jag förstår också andra små nazistiska grupperingar, men inte heller där verkar polisen, media eller Expo kunna hämta uppgifter om förövarna, så varför filmades allt? Mathias Wåg säger själv så här till GP: ”Det är så de nya unga nazistgrupperna verkar. Det är propagandavåld. Attacker som filmas för nätet och läggs ut i den underjordiska djungel av chattar som finns på plattformar som Telegram, X och Discord”.

Annars hittar jag inget i vare sig etablerad eller alternativ media som pekar ut någon grupp som ansvariga.

Inte heller på Flashback hittar man fakta om förövarna. Några som kallar sig White Boys nämns i tråden om Gubbängen, men inte heller där finns det något som binder just dem till händelsen. WB har åtminstone inte jag hört talas om tidigare och om de nu utförde attacken och filmade den får vi förmoda att den söker uppmärksamhet som Wåg påpekar, så varför hör vi inget om detta spår i medierna?

Om en dryg månad är det EU-val och högerpartierna väntas gå fram starkt, eller de ”högerextrema och högerpopulistiska” partierna som ETC och andra vänsterkanaler uttrycker det. Från vänsterkanten har det länge varnats för ett EU där partier på den högra ytterkanten får större makt.

Kan angreppet i Gubbängen vara en varning för ”hur det kommer att se ut om högerextrema krafter får makt”.

Jag vet, men som jag varnade för i början är detta inlägg rent konspiratorisk. Den verkliga sanningen får vi snart läsa, se och höra om i media, för visst var det nazister som utförde attacken när alla är så övertygade. Deras ständiga jakt på uppmärksamhet dyker nog upp på nätet inom kort. Fram till att sanningen publiceras kommer hittills kända uppgifter att ändå gnaga lite.

14 thoughts on “Vilka var de?

  1. Muslimerna som kastade sten som skada många poliser och stal och eldade polisbilar klassades inte som terrorister. Gubbängsöverfallet verkar vara en piss i havet jämförelse.

  2. Hade det varit övertygade nazister hade de troligtvis gjort ett mer grundligt (och bättre, beroende på vad man tycker om Wåg) jobb. Någon hade med största säkerhet även tagit på sig aktionen eftersom det är hela poängen med en sån här grej.

    Det luktar false flag lång väg.

    26
  3. Varför insisterar folk på att använda vänsterns sekteristiska definitioner på ”vänster-” och ”högerextremister”?

    Säger du ”högerextremist” till en normal person går dess association automatiskt till den politiska vänster/ högerskalan där konservativa räknas som höger.

    Men eftersom den vanligaste ”högerextremisten” är en nationalsocialist, som per definition är socialist och vänster, är termen ”högerextremist” i detta fall att de är extremt långt ut till höger INOM den socialistiska skalan, alltså till höger om socialdemokraterna.

    Det finns ingen anledning för resten av samhället att följa detta sekteristiska vokabulär utan istället antingen beteckna dem som vänsterextremister alternativt vänsterterrorister vilket de de facto är eller bara säga att sekteristiskt våld utbröt på AFA:s möte.

    15
    • Helt rätt. Nazismen började placeras till höger av den sovjetiska propagandan efter att Hitler bröt Molotov-Ribbentrop pakten. Som exempel kan vi se på det svenska nazistpartiet SSS, som bildades av att Vänsterpartiet splittrades i en Stalin- och en Hitlertrogen gren.

      Dagens kommunister fortsätter ihärdigt att placera nazister till höger i förhoppningen att ingen ska märka den uppenbara likheten.

      14
  4. Sen om man får tag på dessa förövare . Så kan det vissa sig vara väldigt intressant.

    16
  5. Var är filmen från mötet? Finns inte ett enda möte idag som inte filmas, var är filmen?

    27
  6. Man kan nog påstå att det dom hänt är ett kvittens på dom trakasserier som expo sen satt som medel i sin egen politiska verksamhet. Man brukar få skörda det nan sår.

    20
    1
  7. Modern terror planeras i detalj. I planen ingår alltid färdigskrivna reportage för MSM som skall publiceras på beställda tidpunkter. Tekniken har utvecklats an CIA resp UK und.tjänster, bl a använt i deras False Flags i Syrien. Kommunisternas ordf. var medveten om kuppen och skämdes uppenbarligen i sådan grad att lögnerna sken igenom när hon uttalade sig.

    Räkna med att det som hände snarare var en förövning inför något avsevärt större som snart kommer.

    23
  8. Självklart, för mig åtminstone, att de vänsterextrema ordnade detta ”upplopp” själva för att få publicitet. Allt för att svartmåla högersidan. Våg såg också tämligen ”fräsch” ut efter att, enligt egen utsago, ha blivit påpucklad av ”nazister.” Fan tro´t.

    54
  9. Allt är väldigt skumt, jag vet inte men jag misstänker false flag operation, att det är nazister publiceras så snabbt att man kan tro att det sitter folk vid tangentbordet och väntar på klarsignal både hos ETC och Expo.

    43
  10. Jag inser att det var iscensatt av Våg, för att hamna i media.
    Ett mycket lyckat resultat.

    63

Kommentera