Hemma hos metallhandlarna…

BROTTSLIGHET. Om reklam delas ut till din bostad om erbjudande av köp av guld och silver, där försäljning sker på konferensrum eller hotell, se till att betalning sker på plats och att pengarna är på ditt konto innan värdesakerna lämnas ifrån er, skriver Polisen Väst på Facebook.

Under stora delar av april har personer som säger sig köpa guld och silver mot betalning hyrt in sig på företrädesvis hotell i södra, västra och Östra Sverige. De har uppgett att de kom från ett företag vid namn ”Guld & Silver Kompaniet”, vilket skulle vara ett företag som köpte guld, silver och gamla mynt mot direkt betalning.

Men betalningen har uteblivit direkt. Man har sagt sig haft bekymmer med swish och i stället lovar att pengarna ska komma vid ett senare tillfälle.

Ingen har fått betalt och totalt rör det sig om flera hundra personer som lurats. Inte heller många av de hotell och andra platser där metallhandlarna hyrt plats har fått betalt.

-Pettersson tycker det är märkligt att eländet har kunnat pågå och pågår i månader. Varför har inte signalementet offentliggjorts med bilder för att varna allmänheten, hotell med flera. Skyddar polisen någon grupp människor.

Jag vet inte vad det är för sorts metallhandel de sysslar med men det är fritt att misstänka, speciellt när många äldre har drabbats, se TV4 play.  Även i DN:s artikel saknas det signalement.

Bilderna nedan är från Rumänien och Moldavien, där zigenarhövdingarna slagit sig ned – på frågan var rikedomarna kommer ifrån svarar samtliga metallhandel.

Skapliga hyddor romernas kungar har, och den guldfärgade slipsen på herrn är just guld och jävligt tung…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Hemma hos metallhandlarna…

  1. Det verkar inte som polisen utreder brotten gemensamt eller är särskilt intresserade av att komma till åtal. En bekant till mig som sålt bl a mynt på en ort i Skåne, till vad jag förstår är samma bolag, har fått meddelande att förundersökningen lagts ner.

  2. Andersonskan, varför skulle man inte lita på Swish?

    Det är gratis för privatpersoner och du får pengarna direkt.

  3. Man ser redan på bilderna så fin ”smak” de har med sina hus och inredning, tur att det är där de står.
    Lagför, mura in lång tid, ut, klart.

    22
    • Pettersson.
      Jag försökte vara lite lustig.
      Men det gick inte fram riktigt .
      Swich är en kanonbra. Fungerar alltid .
      F’låt.

  4. Allt ståhej om spring notorna är ett spel för galleriet, utredningen läggs ner och ingen straffas.

    19
    • Lisa, jag tror inte utredningen lägga ned utan bedragarna kommer att få sitt straff.

      Däremot är lagarna inte gjorda för vaneförbrytare. Varje brott borde bedömas för sig och sedan läggas ihop.

Kommentera