Saab levererar det fjärde GlobalEye-flygplanet till Förenade Arabemiraten

FÖRSVARSINDUSTRI. Saab har levererat ytterligare ett exemplar av spanings- och ledningsflygplanet GlobalEye till Förenade Arabemiraten. Det är det fjärde GlobalEye som Saab levererar till UAE inom en period på fyra år.

Saab GlobalEye i Förenade Arabemiraten, UAE

– Jag är stolt att fortsätta stötta vår kunds förmåga med vårt världsledande spanings-och ledningsflygplan GlobalEye. Den höga leveranstakten är möjlig tack vare det unika högteknologiska kunnande vi har inom Saab som innebär att vi har kontroll över hela processen, från sensorutveckling till integration, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef.

Förenade Arabemiraten har beställt totalt fem GlobalEye. Det ursprungliga kontraktet skrevs 2015 och Saab fick en beställning på ytterligare två flygplan 2021. 

GlobalEye ger spanings- och ledningsförmåga över luftrum, hav och mark med ett antal aktiva och passiva sensorer som gör det möjligt att upptäcka och identifiera objekt på långa avstånd. Genom att skicka information i realtid till enheter i flygvapnet, armén och marinen ger GlobalEye en samlad lägesbild av vad som sker i omgivningen, och förmågan att tidigt upptäcka hot. 

Pressmaterial om GlobalEye

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Saab levererar det fjärde GlobalEye-flygplanet till Förenade Arabemiraten

  1. Sverige borde köpa två som komplement till de två äldre modellerna vi redan har.

    20
    • Sverige har beställt 2 st Globaleye.

      Vi har idag 4 st signalspaningsplan av två modeller.

      • Ja det är ju moget för Sverige att sälja luftvärns robotar till Israel. Det är ju klart bättre om dom muslimska striskrafterna inte ser ett skiten dom ställt till med

Kommentera