Amanda Lind vald till nytt språkrör

INRIKES. Den tidigare kulturministern Amanda Lind är Miljöpartiets nya kvinnliga språkrör. Partiets ombud röstade fram henne under en extrainsatt kongress. – Jag är så oerhört glad, stolt och hedrad, säger Lind.

Amanda Lind, tidigare kultur- och demokratiminister, Miljöpartiet. Foto Fredrik Hjerling Miljöpartiet

I sitt första tal som språkrör säger hon att regeringen står handfallen inför utmaningar som klimatkrisen och är ”bakbundna” av Sverigedemokraterna. Sverige har i dag blivit ett land som slits isär, enligt Lind.

Det nya språkröret efterlyser i stället en ”hoppfull grön politik” som kan bygga ett mer mänskligt samhälle. Hon säger sig vilja se en ekonomisk utveckling som gör livet bättre för fler.

En annan värld är möjlig men den kommer inte av sig själv, och den kommer definitivt inte av partier som saknar visioner.

Lind bildar nu språkrörspar med Daniel Helldén.

-Pettersson tycker att Amanda Lind låter som en trött Socialdemokrat, bakbundna” av Sverigedemokraterna…

***

TIDIGARE 2024-04-07 MP:s valberedning föreslår Amanda Lind som nytt språkrör

INRIKES. Amanda Lind föreslås ersätta Märta Stenevi och bli nytt kvinnligt språkrör för Miljöpartiet, meddelar partiets valberedning vid en pressträff. – Hennes engagemang är mångårigt och hon har djupa rötter i den gröna miljörörelsen, säger valberedningens ordförande Louise Arnt.

Den tidigare kulturministern föreslås före Janine Alm Ericson och Annika Hirvonen. – Jag vill som språkrör bidra till att vårt parti växer sig starkare att vår politik och vår ideologi kommer fram på ett tydligt sätt, säger Lind.

Valet av språkrör sker vid partikongressen den 28 april.

Om Amanda Lind på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.Du kan även SWISHA till 0760 858 480 IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Amanda Lind vald till nytt språkrör

  1. Detta är ett utmärkt val , MP passar bäst långt nedanför spärren och Amanda är ett tungt blysänke 😎

    • Tyvärr är hon inte i närheten så galen som Annika Hirvonen, Märta eller Åsa Romson. Hade hellre sett någon riktigt rabiat galenpanna.

  2. Hon är ju utbildad psykolog & det kan ju behövas när hon arbetar med Daniel Helldén.

    18
  3. Undrar varför ingen är på henne ang appropriering då hon använder sig av rastaflätor då många andra fått både spott och spe

    18
    • Dino:
      Jag har undrat det samma. Här är en youtuber som klipper bort sina rastaflätor efter att hon blivit anklagad för ”Cultural Appropriation”: (välj textning översatt till svenska)

      10
    • Dino.

      Verkar finnas mycket trevligt innehåll i dessa hårtyper då de brukar tvätta det var 14 dag enligt kompisar som levt med dom ett tag.
      Jag har ingen erfarenhet heller som klarat mig i detta umgänge/boende om det stämmer?

      11
      • Har inte en aning om hur det funkar att ha rastaflätor då jag dels tycker dessa är fula oavsett vem som har dem och det verkar vara svårskött.
        Trots att jag är av äldre modell så går det åt mkt shampo och mkt borstning av mitt hår då jag är långhårig och kör hästsvans till många av mina vänners förtret då de flesta är skalliga

      • Tycker det är lite larvigt att hänga upp sig på hennes frisyr då de senaste tre kvinnliga språkrören, med helt alldagliga frisyrer, varit mycket mer rabiata än Amanda Lind. För att inte tala om Hirvonen.

        Det är 2024 och alla behöver inte se ut som jordens tråkigaste radhussvenne. Dock inte sagt att hon inte är lite galen hon också, hon är ju trots allt miljöpartist. Men att ständigt tjata om hennes frisyr när det finns så mycket annat viktigare att anmärka på är ganska onödigt.

  4. Man betackar sig för deras mänskliga samhälle. Det enda dom strävar efter är att förstöra och rasera allt för svenska folket. Måtte denna skadliga sekt försvinna i ett mörkt hål.

    41
  5. Hon och Mp är väl specialister på att ”binda upp” andra politiska partier; sossarna har ju varit fängslade i sin sugenhet på makt.
    Undrar vad skatorna heter i boet? Magdalena och Morgan?

    36
  6. Jag tror karikatyrtecknarna kommer få en tacksam tid nu.
    Och jag antar att MP längtar tillbaka till den tid då sossarna var bakbundna av MP.

    22
  7. Enl. Ljugar-Magda är skatboet ”skicklig och rakryggad”. Fast egentligen bara en omskrivning av ”falsk och rabiat”. Men eftersom makten är det enda som betyder något, så smörjer hon gärna galningarnas parti i hopp om stöd längre fram. Ingen verklighetsfrånvänd ryggsäck är för tung att bära, när makten hägrar.

    37
  8. Inte mycket att vara glad, stolt och hedrad över. När det bara fanns en kandidat att välja på. Vad hade dom för val, annat än att välja henne?

    23
  9. Miljöpartiet kan plocka in vilka språkrör dom vill..
    dom flesta människorna har sett igenom spektaklet miljöpartiet , tack och lov.
    Deras miljöpolitik , invandringspolitik
    etc… tror jag inte många sympatiserar med.
    Den politik dom för fram ställer bara till en jävla massa problem för alla.
    Sen får språkrören heta va dom vill.
    Ett 3 % parti som ägnar sig åt diverse aktivism ser mycket få upp till.

    48

Kommentera