Rysk påverkan

EU. En ny rysk påverkanskampanj skakar Bryssel med mindre än tre månader till EU-valet, skriver Politico.

Via den tjeckiska nyhetssajten Voice of Europe misstänks Ryssland ha betalat Kremlvänliga politiker från minst sex länder. Skandalen tros förgrena sig hela vägen in i EU-parlamentet.

”Väldigt oroande”, tycker EU-kommissionens vice ordförande Vera Jourová.

Det här bekräftar vad vi har misstänkt: Kreml använder tvivelaktiga sajter som utger sig för att vara medier och använder pengar för att köpa hemligt inflytande, säger Jourová.

Vi har inte råd att vara ett steg efter Putin och hans propagandaarmé på ett schackbräde, fortsätter hon.

Det som hittills har kommit fram i härvan är troligtvis bara toppen av ett isberg, skriver politiksajten. I dag genomfördes exempelvis räder i Polen.

-Pettersson är inte förvånad. Ryssland köper inflytande och desinformation av politiker och så kallade experter i EU och USA och en hel del sprider den falska informationen vidare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rysk påverkan

  1. Lägg ned EU-parlamentet. Det är en potemkinkuliss för att påskina att EU bygger på folkstyre. EU är en union av stater där varje stat ska ha lika inflytande. I EU-parlamentet fördelas platser efter folkmängd vilket strider mot unionsprincipen.

    Fimpa EU, återgå till EG och låt kommissionen åter bli ett kansli för ministerrådet. EU är på väg att bli Sovjet 2.0.

    8
    12
  2. Putins ”multipolära” världsordning är snarare totalitär världsordning.

    27
    7
  3. Den fascistiska ”värdegrunden” bygger på ondska och hat!
    Tyvärr finns det fortfarande folk som likt Judas uppskattar pengar mer än etik och moral.

    51
    6
    • Det nya ”demokratiska” Polen jobbar nu hårt på att sätta oppositionen i fängelse.

      20
      29
  4. Jo Samnytt verkar vara köpt av Ryssland. Så fort det handlar om Ryssland Ukraina så är alla kommentarsfält öppna så de organiserade Rysstrollen kan sprida sin lögnpropaganda helt ohämmat.

    40
    21
    • …när Samnytt hette Samhällsnytt, skrev Pettersson angående deras kommentarer:
      ”Kommentarer är inte lätt, de flesta sköter sig men många missbrukar systemet med att det går att vara anonym och vräker ur sig vad som helst utan eftertanke att de förstör för andra, en del kanske vill förstöra, vad vet jag”,
      https://petterssonsblogg.se/2020/04/13/har-samhallsnytt-slutat-med-kommentarer/

      Samnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind, hävdar i sin tur att de utan förbehåll fördömer Rysslands invasion av Ukraina, men att de inte fördömer yttrandefrihet…
      https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kEQzO9/samnytt-vi-fordomer-rysslands-invasion-av-ukraina

      7
      19
      • …visst förekommer det i Samnytt många kommentarer som är positiva till Ryssland, men de bemöts i regel av kommentarer som är lika kritiska, – i för övrigt ett Samnytt som jämt och ständigt vädjar om att få stöd i form av prenumeration, som nu t.ex. med Påskerbjudande till halva priset, av vilket skäl?…Ryssland kanske är för snåla med sponsringen?

        8
        18
      • Är ju solklart att den ryska propagandan sköts av svenskutbildade som har arbetat för svenska företag och turism. Dom arbetar för Putlers propaganda. Jag själv som ju är Putler kritisk är blockad som flera andra rysskritiska. Så mycket med yttrandefrihet. Deras kommentarsfält är rena slasktratten.

        22
        5
    • Vem är du själv köpt av?

      Fruktansvärt dåligt att beskylla Samnytt för vad dom som kommenterar skriver!

      Skäms!

      12
      25
      • …många, de flesta? av Samnytts kommentarer är långt ifrån några intellektuella höjdpunkter, och de gör, som Evert skriver, kommentarsfältet till en ”slasktratt”, men visst finns där regelbundet ryss/Putin-kritiska kommentarer som inte blockas,
        …några exempel från gårdagens Samnytt:
        ”Putte Erövraren har bara ett ord i sin lilla hjärna. Våld. Detta ord står för vad han tror är lösningen på alla problem: både inbillade och verkliga, både Rysslands utmaningar och hans högst personliga, ständigt skavande mindervärdeskomplex. Så besviken han skall bli när han upptäcker att denna övertro på våld inte leder till något gott, varken till välstånd eller ära, utan käpprätt åt helvete. Så hjälplöst snopna hans beundrare kommer att stå på ruinens brant eller i de rykande kratrarna.”

        ”Ökande fattigdom och misär i Ryssland kommer att skapa uppror mot Putin: Att stjäla medborgarnas välfärd är inte att försvara medborgarna.
Putin stjäl invånarnas välfärd till att kriga i andra länder så han kan expandera sitt imperium. Putin låter invånarna leva i fattigdom och misär medan Putins oligarker lever i lyx och överflöd.”

        ”PutIer är knappast en dynamisk världsledare utan en grå R8 – en kortväxt jävla nolla som drar fördärv över det ryska folket.”

        7
        3
  5. Vore ju skönt om det bara var Ryssland som köper politiker!

    Men man får ju hoppas att ingen är så naiv att dom tror att så är fallet.

    31
    48
    • Det där kom ju från rätt person… Om du slutade hänga på hemsidor som erbjuder billiga ryska importfruar eller var det nu är du får all genomskinlig rysspropaganda som du för vidare här, så kanske du inte skulle få så många tummar ner.

      19
      5

Kommentera