Har Samhällsnytt slutat med kommentarer?

ALTERNATIV MEDIA. Samhällsnytt är en av de letande alternativa medierna och nu mejlar läsare till mig och berättar att det verkar som Samhällsnytt avvecklat sin kommentarsfunktion i bästa PK-media stil. 

– Jag har mejlat och frågat, men inte fått svar. Andra har fått glidande svar. I början fanns det info-rutor om att man jobbar med tekniska problem. Dessa är nu borta sedan många dagar. En läsare skriver att arrogansen mot läsarna är ganska tydlig och fortsätter med, när alternativ media börjar missköta alternativt släcka ner sina kommentarsfält, då är det riktigt, riktigt illa. Och när kommunikationen med läsarna är lika med noll, då är det total katastrof. Då kan vi lika gärna läsa Riksdagens dagliga nyhetsbulletin istället

Nåväl, vi får se. Kommentarer är inte lätt, de flesta sköter sig men många missbrukar systemet med att det går att vara anonym och vräker ur sig vad som helst utan eftertanke att de förstör för andra, en del kanske vill förstöra, vad vet jag.

-Petterssons kämpar på ett tag till i varje fall…

UPPDATERAT: Samhällsnytt har svarat väldigt kort ”De är ur funktion för tillfället” inte undertecknat med något.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

62 thoughts on “Har Samhällsnytt slutat med kommentarer?

 1. Skulle inte tro att felet är att Disqus skulle vara nedlagt, eftersom det fungerar på andra sidor ex Nya Dagbladet.
  Men det är arrogant av Samnytt att inte meddela sina läsare på sidan vad som hänt. De har säkert fått många mail med frågor, bl.a tre från mig och två bekanta, men struntat i att svara. Förståeligt så har de också då bara fått in en tredjedel av sin månadsinsamling.

 2. Nej Pettersson AfS behöver bara ta sig in i riksdagen och därifrån börja en påverkanskampanj på SD så att dom tar sig i kragen angående en SWEXIT och åter kräver det.

  2026 kan faktiskt AfS ha 20% och SD 31%…hur otroligt det än låter…bara Svensken och dom invandrare som tröttnat på dagens sjuka politik vaknar.

  • Det låter otroligt som du skriver att AfS och SD skulle få gemensam majoritet är fantasier.

   Men även om så sker måste AfS ha ändrat sig. Jag har sett att bland annat partiledaren Gustav Kasselstrand och Jeff Ahl tidigare riksdagsledamot sagt att AfS aldrig ska kompromissa när det gäller EU och migration och vill man inte ta och ge behöver man egen majoritet.

   Det är bland annat därför SD lämnat sitt krav på utträde ur EU, SD inser att det är bättre att påverka där man kan än att stå utanför och gapa.

   • Fantasier önsketänkande drömmar..kalla det du vill men ett SWEXIT är ett måste.

    Och kan du tänka dig jag var med på den tiden SD hade 0,31% alla mer eller mindre dumförklarade mig om ett inträde i Sveriges riksdag….2010 var det en verklighet.

    Inget är omöjligt om vi Sverigevänner hjälps åt….istället för att håna och spotta på varandra.

   • Då borde AfS gå ut och säga att vad de vill men att de är beredda att tala med alla som har liknande tankar även om man inte når enda fram men en bit på väg.

    Senast idag hånade Kasselstrand SD om biståndspolitiken.

  • Bajen666:
   Du tillhör verkligen de stora optimisterna…
   Andelen ”frånvarande” inom Abzurdistan utgör idag dryga 70 % . Dessa är till stor del oskolade eller än värre,likt de Gröna m.fl. underliga sekter.
   Min fantasi sträcker sig inte så långt att jag tror dessa skall kunna omvändas,och använda en hjärna de redan saknar !

   • Mmm men idag har min optimism fått sig en rejäl törn av ingen mindre än denna bloggs grundare.

    Beklagligt och bedrövligt att vi inte kan enas vare sig vi tillhör SD eller AfS…vi får fortsätta bråka sinsemellan och därmed inte komma någonstans.

   • Jag bråkar inte, jag talar om vad AfS säger, annars har de bra program.

    ”Jeff Ahl beskriver det som ett stort svek – att partiet(SD) lagt sig platt för Moderaterna.

    – Alternativ för Sverige är ett bättre alternativ, säger han och nämner att hans nya parti inte är berett att kompromissa när det gäller invandringsfrågan…”

    Likadant med EU och då får man inget gjort. Så skyll inte på denna bloggs grundare…

 3. Har mailat med deras moderator Mittlandet som påstår sig inte veta mer än att det är tekniska fel, men när jag skrev att jag visste att Disqus är nerlagt och hon och läsarna blivit blåsta så skrev hon: ”varför frågade du då?”… För att se om var ärlig, svarade jag tillbaka.
  Avpixlat och sedermera Samnytt har alltid varit arroganta och det de tänker på mest är pengar och bidrag… De drar in stora summor, miljonbelopp, men ljuger om det med… Har aldrig gillat den sidan…

  • Det har alltid funnits anledningar till att många aldrig registrerar på fb och instag. Ska man tro inlägget med Paul så är disqus inte heller nåt!? Det sprids rykten att signal o protonmail kanske några fler som är säkra. Har egentligen ingen koll alls om samnytt vart arroganta och skiter i det men tycker dem i flera år spridit bra journalistik!

 4. Samhällsnytt behandlar sina läsare som skit, varför tar man bort kommentarsmöjligheterna,utan någon som helst information. Hej då Samhällsnytt,dra dit pepparn växer.

  • Två.?

   Dom är ju fyra (räknas inte killarna..:-))…men jag håller med en jättebra låt.

 5. Det är inte lika roligt längre att läsa Samhällsnytt. Kommentarerna var en stor del av nöjet. Många kommentarer kompletterade artiklarna också.
  Det blir väl som med Fria Tider, att jag till slut helt slutar att läsa där.

  • Precis… Halva nöjet var att läsa kommentarerna… Nu slutar jag ge den sidan mer klick… Adjö Samnytt 🖐️

 6. Folkomröstning: hur många tycker att Sverige borde lämna EU? Tumme upp = lämna. Tumme ner = stanna kvar. Tack för ditt deltagande.

  • Tänk om alla val i livet varit så enkla.

   SWEXIT Blir det bara om rösten läggs på Alternativ För Sverige…kom ihåg det ni har röstat för ett utträde.

   • Swexit blir det om Alternativ för Sverige får över 50 procent av rösterna, senast fick de 0,31 procent så vi får nog vänta…

  • Det säger något! Om hittills 99.32% av Petterssonsbloggarna som svarat är för SVERIGES frihet så måste väl över 50% av övriga också vara det!?

 7. Det roliga med kommentarsfälten är att det faktiskt är möjligt att göra ”folkomröstningar”. Jag gjorde detta på di.se någon gång. Jag skrev in ”Folkomröstning: hur många tycker att Sverige borde lämna EU? Ge tumme upp om du vill att Sverige ska lämna. Ge tumme ner om du tycker Sverige ska stanna kvar”. Föga förvånande blev det en 80% lämna och 20% stanna. Så det blev ganska snabbt uppenbart vad läsarna tyckte och propagandan som di kom med inte var förankrat hos läsarna. Oavsett vad, så stängdes kommentarfältet ner några veckor efter det.

 8. Nu plockades samhällnytts bokmärke bort. Bara så att jag inte går in på sidan av ren slentrian.

 9. 🌻 🌞 🌼 🌻 🌞 🌼 🌻 🌞 🌼 🌻 🌞

  Samnytt har en mycket värdefull samhällsfunktion!

 10. Jag var en flitig läsare av samnytt och mer än halva nöjet var att läsa inläggen. Jag donerade varje månad men någonstans i början på året spårade de ur fullständigt med all skräpreklam. Så jag flyttade mina donationer till herr Petterson istället…

  • Jo speciellt reklamen om hur rik man kan bli på Bitcoin som ju är ett rent bedrägeri som drivs av kriminella krafter. Sånt skit borde man vara för god att livnära sig på.

  • Skräpreklam är bara förnamnet.
   Snusk-reklam, eller vad sjutton det är. Slutade gå in är för länge sedan på grund av snusken.

  • Dit har jag aldrig bidragit nått.. de har en smått arrogant attityd mot försöken att kontakta dom..
   Här iaf. har alltid fått svar hittills.
   +++++

   Friatider är också bra.

   • Jag väljer bort Fria Tider pga att även dom stängt ner sina kommentarsfält. Dessutom gillar jag inte deras tydliga ställningstagande mot Israel/Judar.

 11. Blir det slut på Samnytt finns bara Pettersson kvar, någon insändare i lokaltidningen kan man glömma. Yttrandefriheten sitter trångt.

 12. Om man nu har slutat att låta läsarna kommentera så vore det väl angeläget att klart och tydligt meddela detta och motivera varför. Att lägga munkavle på läsarna gynnar bara de element som försöker att sabotera.

 13. Det har väl varit lite tvivelaktigt med kommentarerna. Det såg man särskilt strax innan valet då en majoritet av kommentarerna på Samhällsnytt handlade om att man inte skulle rösta på SD utan att man skulle slänga bort sin röst på AfS i stället. Efter valet har det inte varit många kommentarer om hur bra AfS är.

  • Håller med dig i sak. Men inte principiellt. Det ä ju så med ett fritt forum, att man får tycka vad man vill så länge man inte hotar, förtalar, uppmanar till olagligheter eller hetsar mot grupper utan grund och så vidare. Då är det upp till andra debattörer att bemöta detta, och för moderatorer att göra detsamma, och i vissa fall radera.

   • Trodde man skulle slippa dessa enfaldiga kommentarer men icke. Jag ”kastade bort” min röst i 4 (fyra) val innan SD äntligen kom in 2010. Men det kanske är att begära för mycket att folk skall förstå att det tar tid att etablera ett parti. Ny Demokrati är undantaget som bekräftar regeln. Alternativ för Sverige har den enda möjliga lösningen om man vill rädda Sverige och det svenska folket.

   • Sista valet var det ju ett visst läge där alla röster var viktiga, så det där med kasta bort sin röst på ett parti som hade minimal chans att komma in i riksdagen, var ju rätt viktigt att ha i åtanke.
    Vad var det vi fick då efter valet då? Vi drabbades av Annie Lööfs hybris och miljöfanatikerna klarade sig kvar precis i riksdagen.
    Helt säkert kan vi inte klarlägga att det inträffade för hur folk röstade, men kampanjen mot SD underlättade nog en del och det var väl inte det ni som röstade på Afs ville va?

  • Väl skrivet håller med i allt.

   SD har inte alltid haft 17-20% i opinionen som en del verkar tro.

 14. Kommentarsfunktionen är en bärande grundpelare i det vi kallar alternativ media. Som Petterssons och Samhällsnytt. När den funktionen ligger nere blir dylika sidor bara ett tomtebloss i universum. Så är det bara. Samhällsnytt har städat rent ganska bra från idioter som inte kan sköta sig tycker jag. Och om man uppfattar att man inte hinner rensa bort all skit, får man väl engagera fler moderatorer, svårare är det inte. Jag har själv i mån av tid avsatt både fritid och dom få lediga stunder jag haft på arbetstid till att moderera på Samhällsnytt det senaste året.

  Samhällsnytt är så etablerad i folks medvetande idag, och har varit en befriande megafon för att få uttrycka sin åsikt. Sidan kommer tyvärr likt ett tomtebloss lysa allt mindre för att slutligen bli en obetydlig aktör i marginalen om kommentarsfunktionens frånvaro blir en permanent lösning.

  Tyvärr. Så är det bara.

  //Exossen

  • Hej! Jag började nästan att gråta när jag såg din kommentar, därför att jag kände igen mig såväl. Sverige behöver fria, men intelligent modererade kommentatorsfält mer än någonting annat idag. Här finns definitivt en ”marknad”. Jag känner mig för trött, gammal och desillusionerad för att starta upp ett sådant projekt, men kanske tillsammans?

 15. Jag är helt bergsäker på att det blev för jobbigt när dom märkte att långt ifrån alla höll med om deras hysteriska corona-artiklar.

  Moderatorer lovade tidigt att deras nyheter ska bygga på fakta och inte spekulationer. Det tog bara några dagar innan domedags-rubrikerna stod som spön i backen.

  Antar att det är lättare att sprida skräck med avstängt disqus.

 16. ” -Petterssons kämpar på ett tag till i varje fall… ”
  Vore synd om du fick stänga, med alla detta opartiska, ärliga inlägg.. (inte kommentarer jag menar.. 🙂

 17. Sist jag läste i deras kommentarsfält så reagerade jag på antalet tomtar som odlade rena konspirationsteorier om bla 5G och viruset.

  Hur var det nu, funderade inte makten på att man inte skulle få kritisera myndigheterna ang viruset och kommentarer av typen ”det finns inget virus egentligen osv..” skulle riskera att öka smittspridningen och det betraktades som allvarligt?

  Även om avsikten i sig bara är att få kommentarsfältet släckt så kan jag mycket väl tänka mig att det fungerat som ett bra svepskäl.

  • i princip alla diskusioner som tar upp 5g i något som helst negativt sammanhang raderas över hela planeten. foliehatt eller inte men det är nått som luktar illa över det hela

 18. Skillnaden jag alltid gillat mellan oseriösa mainstream media med diffusa ägarintressen och mer seriösa alternativmedia, är att det nästan alltid är fritt fram med kommentarer i altmedia och det känns mer trovärdigt. I gammelmedia som mer är en oseriös envägskommunikation ska bara megafoneras ut i ena riktingen och ingen ska ifrågasätta.

 19. Det är ju halva nöjet att man kan kommentera artiklarna i alternativmedia, nu är detta inget problem för mig eftersom jag slutade gå in på Samnytt för ett år sen på grund utav en idiot till moderator.

  Så om detta är permanent för Samnytt så får dom nog svårt att locka läsare i fortsättningen.

  Fria Tider sjönk väl som en sten då kommentarerna togs bort nyheter Idag har kommentarer men genom FB…värdelöst.

  Exakt24 har disqus och där funkar det bra i alla fall, sen har vi denna utmärkta blogg och Thoralfs blogg som använder WordPress som är bra men tyvärr så kan man inte redigera sina inlägg…lite synd kan jag tycka.

 20. De på Samhällsnytt är skiträdda för att folk skall skriva politiskt förbjudna kommentarer om Wuhanviruset.

 21. Eller så är Disqus som de använder för kommentarer komprometterad. Vi lever som bekant i en tid där det är viktigare att veta vem som skriver än vad som skrivs.

  Eller har någon skrivit något så vasst (förmodligen med sanningen överensstämmande) att Samhällsnytt ställts inför något så ultimativt att de vikit ner sig.

  Svagt är det av Samhällsnytt i alla fall att inte kommentera detta närmre.

 22. När jag hittade att de fick statliga bidrag år 2019 och frågade varför de inte var öppna med detta blev jag avstängd. De hånar alla andra för att få bidrag och sitta i koppel……

  undra sa flundra om de hellre stänger av kommentarerna för att rädda sig själva nu för att få fortsatt statliga bidrag än att vara till och för folket….

  Money talks

Kommentera