Iraks tidigare försvarsminister gripen på Arlanda

BROTTSLIGHET & INVANDRING.  Iraks tidigare försvarsminister Najah al-Shammari, välkänd från bloggen, har nekats möjligheten att åter bli skriven i Sverige. Najah al-Shammari fick stor uppmärksamhet i november 2019 när det avslöjades att han, samtidigt som han var Iraks försvarsminister, i hemlighet även var svensk medborgare och lyfte bidrag från svenska skattebetalare.

NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg och Iraks försbarsminister Najah al-Shammari

Iraks tidigare försvarsminister Najah al-Shammari, 57, har sedan 2019 varit misstänkt för flera år av grova bidragsbrott i Sverige. Nu har han gripits – när han landade på Arlanda flygplats, rapporterar TV4 Nyheterna.
Han har varit efterlyst, anhållen i sin utevaro, i nästan ett och ett halvt år, säger åklagare Jens Nilsson.

Najah al-Shammari, 57, var från 2019 till 2020 Iraks försvarsminister.

När avslöjandet om att han även hade ett medborgarskap i Sverige kom började svenska myndigheter att utreda honom för grovt bidragsbrott. Samtidigt som han var bosatt i Irak och fick full lön från irakiska staten tog han ut bidrag från Sverige. Detta efter att han under flera år anmält sig som sjukskriven.

Det handlar om både försörjningsstöd och bostadsbidrag. Det är både kommunen och Försäkringskassan som har skickat in anmälan, säger Jens Nilsson, åklagaren som håller i polisutredningen.

Najah al-Shammari registrerade sig som utvandrad när brottsmisstankarna mot honom blev kända. Utredningen mot den dåvarande försvarsministern har sedan dess pågått. Svenska myndigheter har dock länge inte kunnat få tag på honom.

Herr al-Shammari har barn som är multikriminella i Sverige.

Om följetången Najah al-Shammari på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Iraks tidigare försvarsminister gripen på Arlanda

  1. Han kom förmodligen tillbaka för att hämta ut mer BIDRAG ! Bidragen lockar som en sockerbit för flugor.
    Han vet förmodligen att Sveriges politiker är NAIVA och ger alla kreti som pleti BIDRAG ! BIDRAG!

    28
  2. ”Herr al-Shammari har barn som är multikriminella i Sverige,”
    – från Petterssons blogg dec. 2019,
    om försvarsministerns multikriminelle son Ali, som härjar i Sverige och vars eskapader är häpnadsväckande…”
    ”Pettersson undrar vem som gett Najad, Ali med flera svenskt medborgarskap och om det utreds. Är det mutor, hot eller dumhet som ligger bakom? Har de ansvariga ställts till ansvar?”
    https://petterssonsblogg.se/2019/12/04/forsvarsministerns-multikriminelle-son-harjar-i-sverige/

    33
  3. Han trodde nog att det är Magdalena och Morgan som fortfarande styr. Vilken överraskning för honom på Arlanda. Å andra sidan är han kanske uppdaterad på infiltrationen i rättsväsendet. Han är säker på att han blir frikänd i alla instanser.

    37
    • Som jag trodde. Han släpptes direkt och har lovat att komma på förhör senare.

      32
  4. Äntligen händer det saker.
    Men Morgan tycker han skall välkomnas med blommor och nya bidrag.

    30
  5. Fräckheten är frapperande! Dessutom – han hade inte förstått att förändringarnas vind blåst över Sverige. Denne parasit är tyvärr inte ensam. Men ändå – skönt att han åker dit!

    29
  6. Sätt fanskapet på ett plan tillbaka till hemlandet omgående, han skall inte belasta vårt land med mer han redan gjort. Ifall infon om multikriminella barn i Sverige är korrekt så skickar hem dessa också. Samtliga svenska medborgarskap för dessa individer skall återkallas pronto.

    55
    1
    • Det vore det enda rimliga. Detta är nu en episk skandal som borde få rejält med uppmärksamhet. De ansvariga för att detta var möjligt borde straffas också. Om en minister kan göra det, hur många mer diskreta fejkare har vi i landet? Hur många spioner?

      31
    • Hollywoodfruarna är nog knappast representativa. Symptomatiskt att media fortsätter dölja vad det egentligen handlar om.

      22

Kommentera