Fyra häktas efter Säpos tillslag i Tyresö

INVANDRING & TERRORISM. Fyra personer häktas efter förra veckans Säpotillslag i Tyresö, rapporterar flera medier. Två häktas misstänkta för förberedelse till terroristbrott och de andra två häktas misstänkta för grovt vapenbrott. Samtliga nekar till brott.

Alla fyra häktningsprotokollen ser likadana ut. Samtliga verkar var svenska medborgare och inga tolkar behövs.

Identiteterna på de misstänkta är belagda med sekretess, men i de maskade häktningsframställningarna framgår det att samtliga fyra anhölls i sin frånvaro den 5 mars, två dagar innan Säpoinsatsen, skriver TT. Det framgår också att förberedelserna till terrorbrott ska ha pågått sedan i december förra året.

***

TIDIGARE 2024-03-10 Fyra personer begärs häktade efter insats i Tyresö i torsdags

INVANDRING & TERRORISM. Åklagaren har i dag söndag beslutat begära fyra personer häktade efter den insats som gjordes av Säkerhetspolisen i samarbete med Polismyndigheten i Tyresö i Stockholm i torsdags.

Av de fyra personer som är anhållna i ärendet begärs nu två personer häktade på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott, alternativt för deltagande i terroristorganisation, grovt brott, samt för grovt vapenbrott. De två andra anhållna personerna begärs häktade på sannolika skäl misstänkta enbart för grovt vapenbrott.

När och var häktningsförhandlingarna kommer att hållas är ännu inte bestämt. Det är tingsrätten som beslutar om tid och plats för häktningsförhandlingarna. 

Senior åklagare Lars Hedvall vid Riksenheten för säkerhetsmål. Ärendet rör våldsbejakande islamistisk extremism, där Säkerhetspolisen även ser kopplingar till grov organiserad brottslighet och till islamska staten i Somalia.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 1886-24.

-Pettersson säger att den som vill veta namnen får kontakta Nacka tingsrätt i morgon måndag, men man kan gissa hur pojkarna ser ut. Islamsk terrorism, grov organiserad brottslighet och Somalia ger vissa ledtrådar.

De två begärda häktade enbart för grovt vapenbrott kan vara något annat.

Bilderna ovan visar exempel på somalier dömda för grova brott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera