S-toppen Yilmaz Kerimos HVB-hem stängdes, tidigare misstänkt för oegentligheter

INVANDRING & KORRUPTION. Yilmaz Kerimo, född i Midyat i Turkiet 1963, är en socialdemokratisk politiker. Han var riksdagsledamot för S 1998–2018, invald för Stockholms läns valkrets. Han flyttade till Sverige 1978 och bor i Södertälje.

Socialdemokraten Yilmaz Kerimo. Bild: Riksdagen

Socialdemokraten Yilmaz Kerimos HVB-hem stängdes av myndigheterna. Orsaken var att företaget inte gjort bakgrundskontroller och att en man dömd för vapenbrott fick jobba med ungdomarna, rapporterar Länstidningen i Södertälje bakom betalvägg.

Saga HVB-hem i Södertälje hade så allvarliga brister att Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, stängde verksamheten under 2022. Under tiden för Ivos utredningar och beslut, våren 2022, var den tidigare S-toppen Yilmaz Kerimo delägare. Han kom in i verksamheten som ägare och föreståndare hösten 2021, flera månader efter att bristerna uppstått.

Den tidigare riksdagsledamoten Yilmaz Kerimo var under samma period ledamot i kommunstyrelsen i Södertälje. Enligt både Ivo, och en avslagen överklagan till förvaltningsrätten, gör hans inblandning i Saga HVB-hem honom olämplig att både leda och äga andra HVB-hem i framtiden. Nyligen fick han också avslag på att starta ett nytt hem.

– Eftersom jag olyckligt var delägare så får jag ta det ansvaret. Det är tråkigt. Tyvärr är det något jag får acceptera, säger Yilmaz Kerimo och pekar på att han har kvalifikationer och meriter som krävs för att driva ett hem.

Tidigare var Yilmaz Kerimo, arbetarekommunens ordförande, riksdagsman och förste vice ordförande i socialnämnden, ansvarig nämnd för sprittillstånd. Han har varit mycket aktiv för att tillgodose Syrianska föreningens respektive Assyriska föreningens önskemål om att få arrangera julfesterna. Det visar såväl tidigare redogörelser som det PM från kommunjuristerna som LT berättar om i dag, kring sprittillstånden.

Riksdagsledamoten Yilmaz Kerimo har också anklagats för att ha förskingrat miljontals kronor under hans tid i Assyriska föreningen ändå fick han bli riksdagsledamot för S.

Polisens hemligstämplade rapport om släktbaserade kriminella nätverk, innehåller också uppgifter om att den socialdemokratiska politikern Yilmaz Kerimo (S) ska ha anknytningar till Södertäljenätverket.

De hånskrattar åt oss

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “S-toppen Yilmaz Kerimos HVB-hem stängdes, tidigare misstänkt för oegentligheter

  1. Helt vanlig bidragstörstande sossesopa och parasit på samhällskroppen. Självberikning är en sossekonst loksom att sossa

  2. Nu drar sossekören in andan för att sjunga rufflarens lov .
    En tredje Haj affär under uppsegling.

    18
  3. Det har sina risker att arbeta som lärare i Södertälje och undervisa assyrier. När Yilmaz Kerimo var riksdagsman för socialdemokraterna, såg han till så att ”disciplinära åtgärder” skulle vidtas mot en lärare som inte delade sina assyriska elevers historiesyn, vilket medförde att läraren hotades med avsked. Han begick misstaget att forska i denna minoritets historia, och då kommit fram till slutsatser som kolliderar med assyriernas självbild. Den största invandrargruppen i Södertälje är assyrierna och är en väljargrupp som de socialdemokratiska politikerna inte vågar stöta sig med.
    http://www.bgf.nu/absurdistan/sjalvut/mino.html

    30
  4. Är han fortfarande medlem i (S)?

    Vad tycker i så fall Tant Brun (S) om det? Han kanske fick sin hela familj utraderad i jordbävningen för något år sedan så han har rätt att ………….

    40
    1

Kommentera